Tulburarea de alimentatie excesiva

•  
    • 2 mesaje
    16 Oct 2006, 20:35
    0 0
    Am cautat pe internet si m-am regasit in simptomele unei tulburari numite Tulburarea de alimentatie excesiva .Eu am tinut vara asta un regim foarte bun pe o perioada mai lunga..recomandat de o doamna doctorita nutritionista pe care o respect foarte mult.Ea si-a facut datoria foarte bine si a dat rezultate pentru ca am slabit cca 12 kg si nu au fost pierdute cu o dieta exagerata a fost un regim de airca 1500 de kcal pe zi cu 5 mese foarte rezonabil .dar acum ma aflu la sfarsitul drumului cu regimul si acum am inceput sa mananc total aiurea si haotic nici nu mai vreau sa ma duc inapoi la ultima consultatie la domana doctorita de rusine ca m-am dezamagit...daca e ceva care imi place mananc din acel produs nu cat am nevoie ci cat e...dar si produse de care nu imi i neaparat pofta ,doar ca sunt acolo, si zic ca d c nu....mananc parca nu am mai mancat din acel produs niciodata si nu voi mai avea ocazia...
    Acest temperament a aparut vara asta dupa ce m-am intors de la mare..unde a fost foarte frumos...dar in saptamana de dupa am stat mai mult in casa(nu am avut unde si cu cine sa ies pe afara), familia (mama, tatal, fratele si sora) erau la servici toata ziua iar eu..acasa cu frigiderul..si asa a inceput ....In acea saptamana am fost cam deprimata, mai mult cred, apoi a venit o perioada mai buna in care am fost mai ocupata ba cu iesiri in oras ba mai nou cu un job..dar vad ca saptamana aceasta iarasi am ajuns la acel stadiu urat in care mananc excesiv si paraca e cineva in mintea mea care imi spune ca "nu te ajuta nimic ca mananci atat acum ..gustul trece repede si apoi vine vinovatia asa sa opreste-te" dar parca nu o ascult. ma gandesc si al eforturile depuse in vara asta si nu vreau sa le pierd din nou dar nu stiu ce sa fac...puteti sa ma sfatuiti cumva?cum sa ma conving sa fac ceea ce este bine pentru mine...caci eu nu mai stiu cum si nu imi permit sa mai stau asa caci nu e un drum prea bun..ce ar trebui sa fac pentru ca nu vreau sa ma dezamagesc mai mult pe mine cat si pe parintii si cei care au fost alaturi de mine cu regimul tinut anterior
    ...
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Oct 2006, 20:44
    0 0
    ma, poate mananci de frig, ca si eu patesc la fel zilele astea. (si eu am slabit cateva kile in vara asta si imi cam tremura popopul de frica sa nu le pun la loc)

e important si CE mananci si CAND, nu numai CAT.

te sfatuiesc sa intri la Diete, acolo fetele vorbesc cate-n luna si-n stele despre curele de slabire si alimentatie - eu cred ca apartenenta la grupul lor si dialogurile zilnice cu ele te pot ajuta sa depasesti momentul asta de criza.
  •  
    • 1530 mesaje
    18 Oct 2006, 17:17
    0 0
    Teutzzza, nu stiu cate te ajuta ce-ti spun eu, insa totul tine de tine. Limitele tu ti le impui, tu iti poti "reeduca" organismul. Stiu ca e foarte greu sa te opresti, insa nu te va ajuta cu nimic sa pui la loc toate kgle pierdute. Mancarea nu compenseaza lipsa de activitate si nu vindeca supararea si frustrarea, ba chiar o agraveaza. Cu cat manaci mai mult, cu atat vei vrea sa mai "bagi" inca o ciocolata, inca un hamburger, etc. Stomacul se dilata si pofta vine mancand. Pana la urma ai de ales intre a manca tot ce doresti si in ce cantitate vrei si a ramane frustrata de kgle in plus, si intre a fi sanatoasa si sigura pe tine.
    Incearca sa iei spirulina pentru stoparea poftei de mancare, la mine a mers (Spirulina de la Walmark, 9 / zi, cate 3 cu juma de ora inaintea fiecarei mese importante; dupa 2 saptamani luam 6/zi, cate 2 cu juma de ora inaintea fiecarei mese importante, iar o saptamana faceam pauza). Nu numai ca ma simteam satula imediat, dar imi dadea si o stare psihica si un tonus super.
    Sa nu uiti insa ca vointa nu se cumpara si ca trebuie sa si muncesti. Apropos, n-ar fi o idee rea sa apelezi la un psiholog,daca nu iti dai seama de ce mananci atat de mult. Te poate ajuta.
  •  
    • 891 mesaje
    18 Oct 2006, 21:18
    0 0
    Teutzzza,din pacate stiu ft bin despre ceea ce vorbesti.Pot spune k am suferit si eu de acesta tulburare si ,desi in prezent se arata din ce in ce mai rar,inca ii simt adesea prezentza.
    Parerea mea e ca ar fi ft indicat sa consulti un psiholog,cu care sa discuti si care sa te ajute.
    Te sfatuiesc s afaci asta pt k pe mine acesta tulburare(care este psihica,nici de cum nutritionala) m-a tinut ani de zile,cu efectele aferenete(zeci de kg puse-apoi date jos,si tot asa-ANI DE ZILE!)
    e o treaba serioasa,sa stii...ai mare grija
  •  
    • 737 mesaje
    18 Oct 2006, 22:08
    0 0
    stiu cum e, si eu am perioada in care mananc tot ce vad. e f buna ideea cu psihologul, dar incearca sa te autosugestionezi. am citit intr-o carte o chestie de genu asta: seara inainte de culcare sa te 'vizualizezi' pe tine la un chef (sau ceva de genu asta) unde te serveste cineva cu mancare iar u sa refuzi. da rezultate, eu asa m-am lasat de fumat pt o periada.