donare sange

•  
    • 1280 mesaje
    15 Oct 2006, 19:01
    0 0
    As vrea sa donez sange. Ma tot gandesc la asta de multa vreme.
    As vrea sa aflu de la cele care au facut asta cum s-au simtit dupa, ca am auzit ca se iau 400 ml.
    Stiti vreun centru de recoltare in Bucuresti,la care mai intai sa se faca analize de sange si apoi sa se faca recoltarea celor 400 ml? Am auzit ca procedura ar fi invers, adica iau aia 400 ml si daca nu sunt buni, ii arunca. Nu as vrea sa ma sacrific degeaba.
  •  
    • 1005 mesaje
    15 Oct 2006, 21:55
    0 0
    In primul rand trebuie sa indeplinesti niste conditii , trebuie sa ai peste 18 ani si peste 58 KG Am primit eu o invitatie pe e-mail si ma gandeam sa fac si eu donatia , dar am doar 54 kg deci nu pot ; eu zic sa stai linistita ca nu vei pati nimic , 400 ml este f putin pentru un organism sanatos , se reface intr-o zi
  •  
    • 1005 mesaje
    15 Oct 2006, 21:58
    0 0
    Poti citi pe acest site tot ceea ce te intereseaza :

http://www.sangepentruviata.ro/faqsange.html
  •  
    • 1005 mesaje
    17 Oct 2006, 11:18
    0 0
    rozzz , ai reusit sa donezi sange ?
  •  
    • 1077 mesaje
    17 Oct 2006, 15:05
    0 0
    Mey fetelor pe site-ul ala, la donare, nu prea iti spun ca sunt si restrictii. De exemplu, eu am avut hepatita tip A in copilarie si in mod normal nu pot dona sange. Ce sa mai vorbim de cei care au avut hepatita tip B sau C? Temenul de "stare buna de sanatate" este extrem de vag. Draga rozz, mai bine suni inainte de a bate drumul pana la centrele de donare. Poate anumite boli ale copilariei te fac incompatibila ca donatoare viabila.
  •  
    • 95 mesaje
    17 Oct 2006, 16:45
    0 0
    Ciao,
    Pot fi donatori de sange doar cei care indeplinesc aceste conditii:
    - varsta cuprinsa intre 18 si 62 ani
    - greutate minima - 58 kg fetele si 60 kg baietii
    - tensiune arteriala- peste 110/60 mmHg
    - sa nu fi avut sau sa nu aiba urmatoarele boli: hepatita (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă a sau -tensiune peste 18 mmHg, boli de piele, miopie -6 dioptrii.
    - sa nu fi suferit in ultimele luni interventii chirurgicale
    - femeile sa nu fie: insarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala.
    - sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 24 de ore inaintea donarii.
    Pentru ca donarea sa se desfasoare in conditii bune se recomanda:
    - odihna suficienta in noaptea prealabila donarii.
    - inainte de donare, alimentatie usoara, dar bogata in fier. De evitat produsele bogate în grasimi, prajelile, de preferat carnea slaba, pestele, cerealele, leguminoase, cereale.
    - aport crescut de apa si evitarea bauturilor care conţin cofeina.
    Donatorii primesc:
    - reducere de 50 la suta pe transportul în comun timp de doua luni.
    - bon valoric alimentar de 300 000 lei.
    - doua zile scutire de la serviciu

Important de ştiut!
    La o donare se recolteaza 400 ml de sange, cantitate a carei
  •  
    • 1286 mesaje
    17 Oct 2006, 17:06
    0 0
    Mai fetelor, eu donez sange de vreo 8 ani- nu in Romania - si nu m-a intrebat nimeni niciodata de greutate, tensiune si alte alea...eu completez un formular in care esti intreabat/a tot felul: de exemplu daca ai avut tatuaje, operatii serioase, daca ai calatorit in anumite tari unde exista riscul infectarii cu malarie sau alte virusuri, daca ai avut hepatita, daca faci tratamente hormonale... chiar inainte ti se ia un pic de sange din deget ca sa vada daca esti anemica si atat! Si ce doua zile scutire de la serviciu? Eu donez in pauza de masa, mananc un biscut, beau un pahar de suc si inapoi la munca...si n-am nici pe dracu'! Si rozzz sangele care nu este folosit la transfuzii nu se arunca, e utilizat in cercetarea medicala, asa ca nu te gandi ca te "sacrifici" degeaba! Oricum zic eu ca starea de spirit pe care trebuie sa o ai cand donezi sange e ca faci o fapta buna, ca ajuti pe cineva nu ca te sacrifici!
  •  
    • 95 mesaje
    17 Oct 2006, 17:10
    0 0
    Important de stiut!
    La o donare se recolteaza 400 ml de sange, cantitate a carei pierdere nu prezinta nici un pericol pentru donator.
    Donarea de sange este recomandata hipertensivilor.
    Nu este recomandata donarea de sange persoanelor obosite sau depresive.
    Acele utilizate sunt sterile şi de unică folosinţa.
    Intervalul de timp intre doua donari de sange este de cel puţin 70 zile.
    Informatiile sunt de la www.atentie.info (sanatate).
    Eu am donat de cateva ori. Nu am decat 52 kg si a fost ok caci au zis ca sunt tanara si le-am zis ca ma simt in stare sa donez.
    A fost ok dupa donare dar parca m-am simtit totusi slabita. As vrea sa mai donez caci este atata nevoie de sange dar sincer mi-e putin teama (ultima data nu m-am simtit prea bine...dar cred ca din cauza mea, in loc sa stau linistita m-am agitat, am facut sport imediat).
    Am sa ma mai gandesc.
    Sper sa va fie de folos ce v-am zis.
    Pa. Kyrra.
  •  
    • 1280 mesaje
    17 Oct 2006, 22:44
    0 0
    va multumesc pentru raspunsuri.
    Inca nu am donat pentru ca sunt cam ocupata, dar in curand o voi face.
    Din cate stiu nu am avut niciodata boli incompatibile cu donatul.
    Imi era teama ca dupa donat sa nu fie vreo stare de lesin.