depresia
-
0 0Fetelor ce faceti cand sunteti deprimate ca eu una sincer sa va zic de vreo 2 zile n am chef de nimic. Problema e ca starile apar cam des, sunt si o fire pesimista de felul meu. Inainte de exemplu mai erau lucruri care imi placea sa le fac sa ies in oras, sa mai colind magazinele. Acum daca as putea as sta toata ziua in casa si n as face nimic. Voi ce faceti eu de ex cand vad oameni tot timpul bine dispusi ma intreb cum reusesc. Ce faceti cand sunteti deprimate?
-
citesc, lucrez goblen si ascult muizca.
dar cum fac asta tot timpul aproape-cel liber, nu am vreme sa mai fiu si deprimata.
apropo..o banana zilnic la ora zece este un antidepresiv excelent.ai incercat?
si bea ceai de sunatoare...asculta muzica, danseaza, fa gimnastica, plimba-te, schimba-ti lookul,mergi intr-o excursie..etc...
dar cel mai perfect antidepresiv este sa te duci sa ingrijesti bolnavi de cancer in faza terminala sau batrani.iti trece rapid! -
Draga Rosemaryy, te inteleg perfect pentru si eu am trecut prin asa ceva. Am constientizat faptul ca daca stau toata ziua in casa si nu fac nimic, o sa ma simt si mai rau si nu mai stiu cum sa lupt cu gandurile pesimiste.Chiar daca imi este putin greu la inceput ma imbrac si ies afara, ma duc stau pe o banca sau merg pe jos, dupa o astfel de plimbare ma simt cu totul altfel. Cel mai bine este sa faci chestia asta dimineata ca sa ai o stare psihica buna pentru toata ziua.Incerc sa nu ma enervez sau sa ma intristez, incerc sa ma gandesc numai la lucruri frumoase.
-
incearca sa nu te mai gandesti la nimic rau si nu-ti mai plange de mila ca te simti deprimata. spune ca ai o tristete trecatoare . daca deja ti-ai pus diagnosticul de deprimata e grav. vezi din ce cauza ai tristetea asta si da-o afara din mintea ta! atunci iti va reveni bunadispozitie si vei fi ok.
-
Nu stiu cum sa incep pt ca ar fi multe de spus..eu am momente cand simt ca o iau razna de tot..ca nu mai suport viata asta..ca zilele frumose sunt prea putine comparative cu cele rele..solutii de moment mai sunt..dar la scurt timp iar intru in starea mea de vegetatie in care stau si plang si disper...Problema mea este de cativa ani..mai exact din liceu(acuma sunt in anul 2 la fac).Desi arat bine,sunt de treaba,nu sunt ingamfata,am bani nu reusesc sa-mi fac prieteni..toti ma tradeza,"ma fac" pe la spate...si am ajuns sa nu prea(aproape deloc)cu cine iesi..a devenit o obsesie pt mine care ma macina ingrozitor de vreo 4 ani..si nu stiu cat o sa mai tina..cer e ca nu mai pot sa traiesc asa..vreau sa simt CA TRAIESC,CA VIATA E FRUMOASA
-
eu sunt de acord cu scanteie..cand vezi oameni carora le merge rau,de cele mai multe ori te mobilizezi..iti zici ca aceia chiar au probleme mari iar problemele tale incep sa nu-ti mai para chiar asa de importante.
Eu trec frecvent prin stari de deprimare ..dar sunt de scurta durata..si mai cu seama cand ma confrunt cu lucruri pe care nu le pot schimba asa ca te inteleg.La mine a dat roade magneb6..a dat roade si pe cantar ,in schimb.Ceea ce imi face bine este sa ies in parc(doar daca e frumos ca altfel ma apuca si mai rau).
E important sa ai si cu cine sa vorbesti cand treci prin astfel de stari,cineva care sa te si asculte ,nu numai sa te incarce si mai rau cu probleme.Parerea mea e ca asta e boala zilelor noastre-stresul. -
Eu daca aud ca altii au probleme ma intristez de aceea nici nu ma mai uit la tv cand arata oameni bolnavi sau accidente. Scanteia daca as avea grija de bolnavii de cancer mi as deprima mai rau. Va multumesc de sfaturi si ca ma intelegeti.
E foarte trist ca avem astfel de momente dar e totusi bine ca sunt si zile mai vesele, putine dar bine ca sunt.