Exercitii pentru scolioza
-
2 0Am 21 de ani si am fost diagnosticata cu scolioza dubla si uneori am dureri foarte mari. Nu am timp sa merg la sala si as vrea sa fac cateva exercitii acasa. Stie cineva sa-mi explice cateva exercitii?
Va multumesc! -
buna, si eu am scolioza de gradul 2... am fost diagnosticata in liceu si am facut un an gimnastica medicala
Cele mai bune exercitii stiu ca erau cele la spalier pentru ca intind muschii spatelui f bine si cred ca atunci cand faceam eu exercitii se mai astepta o ameliorare, acum trebuie sa faci exercitii ca sa ai muschii spatelui dezvoltati ca sa poata sa iti sustina coloana, si exercitiile pentru abdomen sunt f utile, dar cu mai multa grija sa nu iti suprasoliciti spatele.
Si sa iti dau niste exemple din ce faceam la gimnastica medicala: mers pe varfuri tinand un bat orizontal pe umeri si cu antebratele atarnand in fata (nu prea stiu sa explic exact, adica nu tii batul cu palmele, il lasi pe umeri si sprijini bratele la nivelul coatelor pe el -- daca nu am explicat prea clar, intreaba-ma) si alternativ la 2 pasi ridicarea unui picior cu genunchi indoit la piept, apoi ridicarea piciorului intins si asa poti sa tot modifici... Batul te ajuta sa iti pastrezi spatele drept.
Mai faceam mersul piticului
(tot asa cu batul la ceafa).
Mers in 4 labe ...aici cu 2 variatiuni : mergi asa prin camera si din cand in cand iti intinzi mainile in fata si vii cu sezutul pe calcaie, arcuind spatele (este mai mult stretching ) sau mergi si cand faci "pasul" urmator, ridici un brat si il intinzi paralel cu solul simultan cu piciorul opus(tot asa, intins orizontal), si apoi alternezi.
Daca poti, e bun si mersul elefantului...
Cele de mai sus sunt mai mult exercitii de incalzire si e necesar sa faci cat mai mult poti din ele ca sa nu te doara spatele la exercitiile urmatoare.
alt exercitiu: stai in sezut cu bratele si picioarele intinse inainte si incerci sa te deplasezi (inainte)fara sa iti ridici picioarele de la sol, serpuit. si apoi mergi inapoi in acelasi mod.
flotarile sunt f bune (cum poti sa le faci, noi le faceam la bara), si mai este un exercitiu care intinde f bine spatele dar nu cred ca pot sa il explic si e destul de dificil.
Eu am inceput sa fac pilates acum acasa si am vazut unele exercitii din cele pe care le faceam la gimnastica. Poti sa incerci si tu dar sa nu faci exercitiile pe o parte (adica intors spre stanga, spre dreapta)
Sper sa te ajute ce ti-am scris,
succes
-
Si eu tot in liceu am fost diagnosticata dar am facut doar 2 luni de gimnastica si nu-mi mai amintesc toate exercitiile.
Acum sunt foarte speriata pentru ca mi-au amortit degetele mari de la picioare de 4 zile si nu stiu ce sa fac, nu inteleg care este explicatia, o cunostinta mi-a spus k din cauza coloanei mi-au amortit.
Vreau sa merg la medic bun dar nu stiu unde, ma documentez saptamana aceasta si sapatamana viitoare incerc sa ajung.
Iti multumesc din toata inima pentru sfaturi , imi sunt de mare ajutor! Pupici! -
Buna,sunt mama unei fete de aproape 17 ani ,operata de scolioza acum 3 ani jumate...si care se simte fff bine!
Sfatul meu-mergi la un cabinet de kinetoterapie o saptamana si inveti acolo exercitiile pe care le faci apoi acasa...daca ai conditii!
Asa prin...."povesti"nu faci nimic.
Sau mergi la inot daca ai posibilitatea!!!
Cu bine!