monturi la picioare
-
0 0s-a operat cineva de monturi si daca da cum se simte?pentru ca am auzit ca se refac dupa un timpEste o operatie grea? multumesc
-
Montul este in esenta un os deviat, deci ca orice os, el tinde sa se vindece,deci cu alte cuvinte tinde sa fie ca inainte de operatie.Asa ca in maximum 5 ani dupa operatie, monturile sunt ca la-nceput, ba chiar mai mari,daca operatia este cat de cat efectuata cu responsabilitate.Daca nu, anul urmator nu mai stie nimeni,nici chiar tu, ca te-ai operat: monturile sunt tot asa de mari si "dragute".
-
Valica, eu tocmai am fost operata. Ma simt binishor, dar sunt inca in ghips. Mai multe o sa pot spune peste cateva saptamani.
Operatia e mai grea sau mai putin grea functie de radiografia ta. Si functie de chirurg
Este foarte adevarat ca se pot reface, daca continui sa soliciti geometria piciorului in acelasi fel ca cel care a dus la deformarea ei.
Prin operatia respecctiva reduci unghiul inclinarii degetului mare dar, dupa operatie, va trebui sa corectezi prin talonete eventualele prabusiri ale boltii. -
Si eu dispun de asa ceva...
si am observat ca se accentueaza mult vara, cand umblu desculta sau cu slapi tot timpul(aici vara tine vreo 6 luni) in schimb toamna-iarna, cand incep sa port un piculet de toc (nu prea mare) monturile incet-incet devin aproape invizibile. Deasemenea, kilogramele in plus isi spun cuvantul.Poti sa ne dai mai multe amnunte despre operatie ? -
Din cate am inteles eu, operatia asta se face tarziu, dupa 50 de ani, in majoritatea cazurilor. Eu am facut-o, avand ceva congenital destul de complex.
In principiu, ortopezii au incredere in corectarea boltilor cu talonete, iar daca tu Nefeli, ai monturi care "dispar" inseamna ca poti face ceva din timp, nechirurgical. Stiu ca e greu sa bagi o taloneta in pantofi, pentru ca se largesc, dar vara macar poti incerca sa porti slapi cu taloneta incorporata. Crede-ma, este esential. Si pantofii, chiar daca cu toc, nu cu varf ascutit. Si greutatea... mai mica. Si grija. Ca de picioare depinde si coloana.
Operatia in sine nu ar trebui sa fie grea, anestezie mi-au facut strict la picior, nu m-au adormit,depinde de chirurg si de materialul clientului, na.. -
scufita,cati ani ai,daca nu te superi si despre ce probleme congenitale e vorba?monturile tale au fost de origine ereditara?spui "picior", deci ai avut mont numai la un picior? zici:sa nu soliciti "geometria piciorului" ,pai ce sa facem , sa nu mai mergem? sau te referi la anumite sporturi(balet de exemplu)? nu te supara , dar nimeni nu a spus ca a mai facut operatia pana acum,esti prima care zici ca te-ai operat si vrem sa stim mai multe.Mersi
-
Am avut nu numai mont ci si niste subluxatii. Adica au fost mai multe taieturi si oase indreptate. Da , este ereditar.
Cand vorbesc de geometria piciorului, vorbesc de boltile transversala si longitudinala formata de oase si sustinute de muschi. Nu stiu anatomie prea in detaliu, dar cred ca o vizita la un ortoped bun care sa-ti faca o radiografie si sa-ti spuna ce e de facut - nu strica.
Ceea ce pot sa spun despre operatie este ca nu simti nimic, apoi iesirea din anestezie e , ma rog, cu niste dureri care mai mult te sperie un pic, mai ales daca e noaptea, dar care dureri trec destul de repede sub calmante, urmeaza o saptamana mai grea, cu gips si dureri cand lasi piciorul in jos, apoi incepe sa se vindece...
N-am ajuns inca la stadiul de recuperare eu fiind inca in gips. Dar eu stau mai mult pentru ca am si niste oase rupte si indreptate.
Promit ca va tin la curent cu durerile si timpul de recuperare.
Si da, am operat un singur picior, pentru ca celalat este recuperabil cu taloneta. Oricum, am inteles ca asa se si opereaza. Cate un picior, pe rand. Garantez ca e deosebit de greu cu ambele picioare operate si in gips.