laptele si copiii
-
0 0voi ce parere aveti, pana la ce varsta dam lapte copiilor, in ce cantitati, cat de benefic si cat de daunator este?
-
laptele POATE FI DAUNATOR.
1. laptele poate fi digerat corect doar de catre copiii mici. numai ei au o enzima speciala pentru digerat laptele.
2. laptele de vaca are, daca imi amintesc bine, un continut de proteine de 4 ori mai mare decat cel de mama. si NU, asta nu e bine pentru copii... pentru adulti sau batrani, nici atat.
3. cea mai safe modalitate de a consuma laptele de vaca este sub forma de sana (ideal) sau iaurt.
regret ca nu-mi amintesc exact la ce boala sunt predipusi, mai tarziu in viata, copiii care au fost hraniti in mod regulat cu lapte de origine animala... diabet, parca...? -
ce legatura are grupa cu digestia laptelui, ca nu inteleg?
crezi tu ca aia cu B au enzima aia care digera laptele pana la adanci batraneti?
sa fim seriosi, teoria asta despre alimentatia in functie de grupele sanguine este o aberatie.
toti bebelusii au nevoie de lapte si toti adultii nu pot digera bine laptele. -
Ce sa-ti zic..eu am citit cam vreo 20 de carti de nutritie(asa ca sa ma informez...nu neaparat ca sa le pun in practica).de ex la grupa b se pare ca antigenul grupei b(d-galactoza)contine aceeasi glucida ca si laptele(e vorba de glucida primara din antigen)si din cauza asta la aceasta grupa e f. bine tolerat laptele.Deci eu una cred ca antigenul toata viata.
,nu crezi? -
pe mine ma deruteaza ceea ce citesc in detrimentul laptelui; faptul ca nimic nu este concludent in asa fel incat sa devina regula de urmat ma deruteaza si mai mult; nu pot decat sa ma gandesc ca asa cum orice in exces este daunator, asa si laptele; eu nu beau ca nu-mi place si nu beau de mica; insa baietelul meu bea si desi nu depaseste 6 pahare in 24h, ma gandesc la legaruta cu cancerul la prostata si la linkurile despre diabet.
-
Lolilo, soacra-mea a fost copil unic la parinti. rasfatata si indopata cu tot ce-i mai bun, iti dai seama... teoria cu laptele a fost de baza la ei in familie. si, la randul ei, pe fiu-su tot asa, l-a indopat cu lapte - si cu toate astea el are dantura cam praf si oasele cam fragile. de problemele cu vezica biliara nu mai zic, are greata si varsaturi matinale aproape zilnic. si e tanar, are doar 32 de ani.
iar ea, acum, la 57 de ani, e in prag de diabet, are 130 de kilograme, tulburari hormonale serioase, vezica biliara extirpata, 2 operatii de hernie ombilicala, articulatiile praf. si inca mai continua sa se sinucida lent, consumand cativa litri de lapte de vaca pe saptamana, desi medicii i l-au interzis demult, pe de-o parte din cauza continutului de hormoni animali, iar pe de alta pentru ca laptele o baloneaza si constipa, fortand operatia de hernie. parca vad ca o s-o faca curand si pe-a treia... (pe primele 2 le-a facut la interval de un an jumate una de alta - si tot pe capul nostru a fost beleaua...)
need I say more?
cu iaurtul e insa nitel alta poveste, pentru ca se face ori cu cheag (suc gastric de vitel), ori cu fermenti speciali, care ajuta sa fie digerat.
in ceea ce il priveste pe copil, sa fiu in locul tau i-as da lapte de vaca in cantitati mai mici (6 pahare pe zi cam cat inseamna? 1 litru? mi se pare foarte mult, mai ales daca e suficient de maricel incat sa ii dai si hrana solida) sau as opta pentru formule speciale de lapte praf. -
donna, impresionanat daca toate astea descrise de tine au la baza consumul de lapte excesiv.
despre baietelul meu, are 2 ani jumatate, el bea nu 6 pahare de lapte pe zi(aia este recomandarea maxima pe zi la americani)ci sa zic...poate maxim 3 pahare asa la intervale ca oricum daca bea prea mult apoi am obs ca refuza mancarea. insa ma enerveaza ca a ajuns o adevarata disputa intre mine si sotul meu, copilul vrea tot timpul si sotul meu nu i-ar mai da deloc ca cica gata s-a terminat cu laptele ca nu mai esti bebe; dar nu mi-a dat o explicatie stiintifica pana acuma si mi-e ca are teoria mamei lui care cine stie care-o fi avand in vedere ca mama sa este o pers atotstiutoare si-un medic wannabe ufff.
adica vrea sa-l taie de tot asa cum de ex acuma fata mea la 4 ani jumate eba lapte doar in cornflakes.
de asta sunt asa derutata...cat e bine si cat nu?