Spasmofilie?
-
0 0Fetelor de vreo 2 luni am niste simptome ciudate despre care mi s-a spus ca sunt cauzate de lipsa de calciu -spasmofilie:imi simt uneori mainile si picioarele amortite,stari de sufocare ; eu sunt si foarte panicoasa si cand imi este rau ma sperii foarte rau.Am mai facut caderi de calciu dar niciodata nu mi-au amortit picioarele sau mainile.Am facut diverse analize, mi s-a spus ca nu am nimic altceva decat lipsa asta de calciu si totusi imi este frica sa nu fie altceva.Ati avut cumva simptome asemanatoare?Va pupic
-
bella, eu sunt spasmofilica de aprox.8 ani, in mod normal ar trebui sa iei calciu si vitamina D, pentru fixarea calciului, dar nu vara (vara produce organismul calciu si nu asimileaza suplimentele) ci din septembrie pana in aprilie...dar trebuie sa-ti faci o electromiograma (ca sa depistezi cat de severa este carenta) si sa ti se prescrie un tratament...intre timp renunta la cafea, ciocolata, cola, etc...tot ce contine cofeina si mananca multe lactate...
problema mea cu calciul nu s-a ameliorat in ciuda tratamentului fiindca nu asimilez... -
M-am confruntat si eu cu aceasta problema si am rezolvat-o (macar nu mai am crize) pe cale naturista. Este foarte simplu si eficient. Un medic mi-a recomandat reteta, afirmand ca este singurul calciu care se asimileaza fara a se depune pe oase sau a afecta rinichii. Deci, luati cateva oua de gaina proaspete de la tara (obligatoriu), le spalati foarte bine si le puneti, pe fiecare separat, intr-un pahar si le acoperiti cu zeama de lamaie. Le tineti in frigider cateva zile, pana se dizolva coaja de ou si ramane doar membrana care acopera albusul si galbenusul. Scoateti oul cu grija si veti vedea ca ramane un suc cu un precipitat alb. Il puneti tot (din toate paharele) intr-un borcan de sticla, adaugati miere de albine si luati trei lingurite pe zi, inainte de mese. Este foarte, foarte eficient!
-
din pacate, am avut si eu asa ceva, dar am ajuns in faza cea mai "urita', de tetanie si mi-au intepenit de tot picioarele si miinile, mi-au amortit buzele si fata...mi-au facut o injectie si apoi m-au dus la spital, unde mi-au facut o perfuzie.neaparat ia calciu, dar nu neglija nici magneziul.e f posibil sa fie de vina o carenta de calciu+magneziu. incearca sa reduci cafeaua si prod. care contin cafeina.maninca multe fructe, mai ales banane si kiwi.
-
draga bella,
ma numar si eu printre cele care duc lipsa de asa ceva (din pacate). si asta de cativa ani buni. am stari de rau, amortesc repede, mi se intuneca imaginea, s.a.m.d.
mai rau este ca nici nu asimilez calciul, pastile, iar injectii, refuz sa fac. asta din cauza problemelor mari pe care le am cu stomacul.
eu zic ca cel mai bine faci niste analize si pe urma sa mergi la un dr. (eu am fost la un endocrinolog-mai aveam si altele).
voi mai scrie.
multa sanatate. -
Mergi repede sa faci niste analize si vei vedea exact despre ce e vorba. Si eu aveam aceleasi simptome in vara, am mers la dostor care mi-a zis ca in proportie de 90% este vorba de spasmofilie, am facut analize, si surpriza, au iesit perfecte. Se pare ca era vorba de un " pardalnic de atac de panica", am luat vreo 5 zile cate o fiola de Gluconolactat de calciu si magneziu, si nu mai am probleme. Bafta si sanatate maxima!
-
Bafta multa si ai incredere in tine! Daca nu e ceva patologic, numai cu un moral foarte bun si cu incredere te poti vindeca. La mine a mers, cand simt ca ma apuca panica, trag puternic aer in piept si ma gandesc la altceva, in 1 min nu mai am nimic. Sanatate si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!!
-
Lantul metabolic este urmatorul:
Vitamina B6 - Magneziu - Calciu
Ceea ce inseamna:
Vitamina B6 ajuta la asimilarea Magneziului.
Magneziul ajuta la asimilarea Calciului.
Prin urmare:
Cine are o carenta de B6 nu asimileaza Magneziu.
Cine nu asimileaza Magneziu nu asimileaza Calciu.
Luati B6 sau B-complex. O sa va ajute enorm.
Va urez sarbatori fericite si multa sanatate!