FUMATUL fetelor!

•  
    • 5 mesaje
    25 Iun 2003, 14:33
    0 0
    Buna fetele! Am 25 ani si fumez cam de pe la 18.Acum vreau sa ma las si NU POT.Au fost atatea zile in care am spus"gata de azi nu mai fumez" si nu am reusit niciodata .Sunt constienta de consecintele fumatului si totusi nu ma pot lasa . Aveti vreun sfat pt. mine? Voi ati reusit?
  •  
    • 14 mesaje
    25 Iun 2003, 14:55
    0 0
    Nu stiu daca te mobilizeaza cu ceva dar am auzit ca fumatul favorizeaza celulita (pe langa alte efecte nocive pe care le cunosti deja).
    Eu iti doresc din toata inima multa vointa si sa stii ca se poate.Tatal meu fuma de vreo 25 de ani si a reusit din proprie initiativa sa se opreasca.NU stiu ce a fost cu el dar il respect enorm pt asta.
  •  
    • 296 mesaje
    25 Iun 2003, 15:28
    0 0
    eu am reusit sa ma las ducandu-ma la aerobic, oboseam si ma durea pieptul;
    dar, celulita s-a pus si inainte cand fumam si dupa ce m-am lasat; mai rau e ca toti din jurul meu sunt fumatori, prieteni, colegi, barbatul cu care traiesc in casa; parca-i mai rau, cel mai rau e in masina sau in lift, ma sufoc, daca simt fum de tigara;
    am auzit de un plasture cu nicotina, care se gaseste in farmacii; cei care si-au pus plasturele si au incercat sa fumeze, imediat li se facea rau, cu stari de voma; deci te obliga sa nu mai fumezi, doar nu vrei sa vomiti;
    nu-ti zic sa incerci, doar te informam; bafta
  •  
    • 230 mesaje
    25 Iun 2003, 15:42
    0 0
    poti sa incerci cu Zyban si sunt sigura ca te lasi de fumat...eu am fumat timp de 10 ani cate 2 pachete pe zi si am reusit (dupa foarte multe tentative prin alte metode) cu Zyban...in Romania il gasesti numai prin comanda, eu l-am comandat la farmacia 2NA (langa Facultatea de Drept) din Bucuresti si a fost 2.500.000/60 de pastile (necesare pt. 1 luna de tratament)
  •  
    • 189 mesaje
    26 Iun 2003, 23:26
    0 0
    CUM NU POTI?
    Daca vrei cu adevarat, reusesti.
    Trebuie sa ai ambitie
  •  
    • 103 mesaje
    11 Iun 2004, 13:06
    0 0
    E cunoscut faptul ca o femeie se poate lasa mai greu de fumat, decat un barbat... Si recomandat este ca, atunci cand te hotarasti s-o faci, sa apelezi si la un medic. Dependenta de nicotina.. Nu e vorba doar de-a avea sau nu vointa...Stiu....
    Oricum, pasul cel mare este facut: dorinta de-a renunta. Bafta!
    Cand reusesti, lauda-te. Ai tot dreptul; nu e deloc usor.
  •  
    • 2198 mesaje
    11 Iun 2004, 13:11
    0 0
    Fetelor , apropo de fumat , tocmai ne-a dat Roxanica un site sa-l vizitam:www.ogrish.com, care are si ceva poze cu consecintele fumatului.
    Eu zic ca o sa va lasati instantaneu...
  •  
    • 103 mesaje
    11 Iun 2004, 15:38
    0 0
    Doamne, sunt ingrozitoare fotografiile acelea! Fetelor, nu intrati pe site daca tocmai ati servit pranzul sau aveti de gand s-o faceti in urmatoarele zeci de minute.
  •  
    • 9835 mesaje
    11 Iun 2004, 17:19
    0 0
    Marti se implineste o luna de cand m-am lasat de fumat. Este MUUUUULT mai usor decat pare. Singura problema este pofta de mancare, dar asa cum am mai zis, merita sa ma ingras cateva kilograme - beneficiile pe care le obtin lasandu-ma de fumat sunt mult mai mari. Oricum, voi considera ca banii economisiti de pe tigari ii voi folosi pentru a-mi procura o metoda de slabit - ma gandesc la o bicicleta ergonomica, daca tot pot respira mai in voie !
  •  
    • 103 mesaje
    14 Iun 2004, 15:08
    0 0
    Felicitari!!! O noua nefumatoare!
    Tine-o tot asa!!!
    Nu vreau sa fiu rea: eu m-am reapucat dupa 4 luni de stat pe tusa

Iti recomand sa nu-ti treaca nici o secunda prin cap sa mai aprinzi o tigara, "doar asa, pt fun...". Fun-ul acela poate fi fatal!
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Iun 2004, 16:36
    0 0
    Plutonica, stiu cat de greu este... am mai avut si eu o pauza de fumat, de 5 ani!!! E o chestiune de anturaj, in primul rand. Greutatea cea mai mare consta in faptul ca sotul meu este fumator.
  •  
    • 12 mesaje
    14 Iun 2004, 22:18
    0 0
    Buna!Sunt noua pe aici.In legatura cu sub. nostru vreau sa va spun ca am inceput sa fumez pe la 19 ani.De atunci am avut perioade de fumat si perioade in care n-am fumatoua sarcini in timpul carora m-am lasat din propie vointasi nu pt.ca imi era rau;apoi au urmat perioadele de maternitate;mai tarziu m-am lasat pt.ca sotul nu fuma(4ani);m-am reapucat de fumat la serviciu din cauza anturajului(doua nefumatoare,opt fumatoare).La un moment dat eram 10 fumatoare.Acum mai sunt doar doua fumatoare.Eu am 11 zile de cand m-am lasat din nou.Doi dintre colegii mei au incercat sa se lase.Unul a reusit altul nu.Eu consider femeia cu mai multa vointa decat barbatul in general."EL POATE SI EU NU POT!".Am plecat dimineata fara tigari la mine,acasa nu existau tentatii si am reusit.
    BAFTA!
  •  
    • 1118 mesaje
    15 Iun 2004, 01:43
    0 0
    Eu m-am lasat de fumat in facultate, mi-am spus asa "in clipa in care termin sesiunea de vara ma las de fumat". Deci ideea este ca subconstientul meu a avut timp sa rumege gandul ca nu voi mai fuma de la data xx. Si m-am lasat! Fara probleme. Apoi am avut o problema de familie atat de ingrozitoare incat m-am apucat iar. Imi trebuia ceva care chipurile ma mai linistea. Apoi m-am lasat de dragul copilului cand am ramas insarcinata si au trecut 6 ani de atunci si tutunul nu-mi lipseste deloc. A! Am fumat 10 ani! Se poate, totul este sa vrei cu adevarat.
  •  
    • 67 mesaje
    20 Nov 2005, 12:45
    0 0
    Glow, ce efecte adverse a avut la tine zyban-ul? Ai avut probleme cu somnul?
  •  
    • 50 mesaje
    20 Nov 2005, 15:47
    0 0
    Da, stiu si eu cum e. Mai grea este dependenta psihica. Iti pleaca mana... in situatii anume. M-am lasat de cateva ori, 7 luni, 4 luni, maternitatea, dar acum fumez. Deci desi m-am lasat de mai multe ori, de fapt nu m-am lasat cu adevarat niciodata. Si sfaturi de la cei care nu stiu cum e, nu prea ne ajuta...
    Si la mine e teribil, fumez si iarna numai pe balcon ca sotu' s-a lasat de ani buni, si tot ma cearta mereu ca intra fumul in casa. Cu alte chestii am vointa, dar asta... ma depaseste deocamdata.
  •  
    • 430 mesaje
    21 Nov 2005, 09:14
    0 0
    Buna fetelor, eu am 15 zile de cand m-am lasat de fumat!!!!!!! E chiar foarte usor, nu am intampinat dificultati majore. Fac sport cred ca si asta ma ajuta nu stiu dar e o.k. Nu ai nevoie de nimic, nici pastile, nici plasturi numai de vointa. Nu poti pentru ca nu vrei cu adevarat atat!!! Intrati pe site-ul www.fumat.ro si cititi acolo la "vrei sa renunti" efectele si ce se intampla dupa ce te lasi de fumat, sa vedeti cate beneficii sunt din punct de vedere al sanatatii.
  •  
    • 841 mesaje
    21 Nov 2005, 13:17
    0 0
    felicitari fetelor care au reusit sa se lase de fumat dar si celor care intentioneaza. conteaza foarte mult sa vrei asta.
    eu abia astept legea cu fumatul in locurile publice pentru ca m-am saturat de fumat pasiv in cluburi baruri cafenele... am mai spus asta mai demult si cineva mi-a raspuns hai sa fim seriosi ca mergem la distractie nu la biblioteca... de cand inhalatul unui fum constituie distractie?
  •  
    • 430 mesaje
    21 Nov 2005, 14:45
    0 0
    Ai dreptate. Fumatorul pasiv inhaleaza mai mult fum decat cel care fumeaza. Eu ma bucur tare ca am scapat de mirosul de fum de tigara din haine si din par acasa, numai ca daca merg in localuri unde se fumeaza mirosul e prezent din nou. Ma simt mai bine, respir mai bine, parca am ami multa energie si la sala de fitness. Mentionez ca am fumat 8-9 ani cate un pachet pe zi, cateodata mai mult, cateodata mai putin. Oricum pana acum nu m-am gandit sa ma las , acum dintr-o data am zis de Luni ma las si asa am facut, nu e greu deloc dar deloc!!!!! Am 15 zile de nefumator si sunt tare mandra de mine!!!!!
  •  
    • 575 mesaje
    21 Nov 2005, 17:31
    0 0
    Si eu m-am lasat, de 1 luna de zile!!! Si am fumat tot asa, de 8-9 ani... Sper sa nu mai fiu fumatoare niciodata!