CLAMIDIA
-
0 0va rog mult dc poate cineva sa-mi spuna ceva despre clamidia...ce analiza treb sa fac pt a o descoperi..si ceva despre tratament.mai am o sapt pana ma duc la doctor pt analiza,,,si mi-e tare frica...am usturimi la contact sexual si o secretie putin mai abundenta, uneori si usturimi la urinat, nu sunt sigura ca e clamidia dar mi-e frica. am citit pe net ca duce la infertilitate. dar banuiesc ca nu asa de repede ci in timp, dc nu e tratata. voi ce stiti???? va rog.
multumesc -
nu stiu inca sigur ca e clamidia. doctorul meu a suspectat asta si m-a trimis la analize...dar abia sapt viitoare. si nu mai rabdare. mi-e cam frica. macar in urma tratamentului voi avea succes. va trece? stie cineva care a avut si i-a trecut cu tratament. ??? ca sunt speriata. e dureroasa cumva recoltarea?
-
diana, nu te ingrijora. fa-ti analiza si daca este sa fie asa ceva, se trateaza. am o prietena care a avut asa ceva si s-a tratat (nu imi aduc aminte medicamentul) dar a trecut repede. a urmat tratamentul si ea si partenerul ei. si-a refacut dupa tratament analiza si nu a mai avut nimic. parerea mea este sa iti faci analize complete, nu numai de chlamidia. la ea nu se manifesta in nici un fel. la medsana aceste analize (complete+panannicolau) costa 2 milioane si ceva.
-
diana, totul este foarte simplu si extrem de nedureros.
la medsana (iti spun din experienta) recolteaza niste asistente dragute si foarte tinere. papanicolaul consta in niste analize specifice ale secretiei. poti sa stai linistita. nici nu o sa simti. procedura este usoara, usoara. secretia de pe peretii vaginului si de pe col este recoltata cu niste "betisoare"(nu stiu cum se numesc) de unica folosinta, dupa care este "pusa" (iarasi nu cunosc termenul) pe niste lamele care sunt trimise la analiza. Si analiza chlamidiei se face la fel. -
chlamydia este o boala cu transmitere sexuala care netratata in timp poate duce la infertilitate. ar fi bine sa-ti faci un set complet de analize, inclusiv papanicolau, cum ti-au spus fetele. nu mai amana o saptamana, du-te cat mai urgent. si asa analizele astea dureaza intre 5-10 zile, e bine sa fii diagnosticata cat mai repede si sa ti se prescrie un tratament corect. testele nu sunt dureroase, evident ca nici placute nu sunt insa pentru binele si sanatatea ta trebuie facute. oricum, ar fi bine sa inlaturi "cauza" care te-a contaminat.