din cauza fibromului?
-
0 0Acum 2 ani si ceva am avut un chist ovarian care s-a spart,asa cred eu,in timpul actului sexual.Am fost operata de urgenta,operatia a decurs bine,in cateva luni totul a revenit la normal.
Dar....acum o luna am fost la control si medicul mi-a spus ca am fibrom,dar ca nu e necesar inca sa fie operat.Problema este ca am inceput sa am depresii de cand am aflat de fibrom,simt repulsie fata de actul sexual,am impresia ca ma doare,desi nu e asa.
Nu mai stiu ce sa fac,totul s-a petrecut atat de repede,incat nici nu stiu bine ce se-ntampla cu mine...
Oare fibromul uterin in general da reactii de felul asta,sau totul se-ntampla in mintea mea?
Am 38 de ani si parca n-as vrea sa-mi inchei aici viata sexuala.
Poate stiti mai multe decat mine despre asta si ma puteti ajuta cu un sfat,o sugestie..
Va pup -
Nu e chiar asa.
Depinde cat de mare, unde si cum este pozitionat fibromul.
Daca are dimensiuni mari si se dezvolta in exterior, ca sa-si faca loc impinge uterul si atunci pot apare si dureri la contactul sexual.
Oricum, nu trebuie sa privesti problema in felul asta.
Ai sa ai viata sexuala atata timp cat ai sa vrei. Daca vrei cu adevarat si nu poti (de durere) trebuie sa faci tratament, iar in cazul in care nu se poate rezolva cu tratament exista solutia chirurgicala.
Incerca sa lupti cu tine si sa adopti o atitudine optimista. Trebuie sa fii convinsa ca solutie exista si depinde de tine sa gasesti calea de a ajunge la ea. -
Va mulumesc pt raspunsuri.Voi merge la medic sa cer tratament pt fibrom,desi el mi-a spus ca momentan nu are ce sa-mi faca.
Mai urata e depresia asta care m-a lovit brusc,n-am avut niciodata asa ceva.Sa fie oare si toamna asta de vina?Ca vad ca si pe forum sunt tot mai multe eve care se plang de depresie. -
Trebuie sa schimbi medicul ginecolog, cum sa nu existe tratament pt fibrom uterin ?
Pentru reducerea dimensiunilor fibromului, sau chiar disparitia lui daca este f mic se incearca un tratament cu hormoni sintetici, dar acesti hormoni sunt controversati avand numeroase efecte adverse. Mai degraba poti incerca tratamente cu hormoni naturali, adica progesteron natural continut de unele plante, de exemplu:
-Extract din muguri de coacaz negru
(Ribes nigrum MG=D1) cate 50 de picaturi, in putina apa, de 2 ori pe zi, in putina apa, in asociere cu :
-Extract din mladite de zmeur
(Rubus idaeus MG=D1) cate 50 de picaturi, in putina apa, o data pe zi.
Tratamentul este de lunga durata 3-6 luni.
Mai multe informatii pe linkul: http://www.plantextrakt-info.com/
Daca totusi tratamentul nu stopeaza cresterea fibromului ,se poate aplica metoda Embolizarii arterei uterine .
Daca aceasta metoda nu se poate aplica in cazul tau si apar complicatiile atunci se face tratament chirurgical, dupa caz, operatie clasica (existand drept alternative histerectomia pe cale laparoscopica, miomectomia pe cale laparoscopica sau pe cale histeroscopica)
Cred ca trebuie sa te mobilizezi si sa depasesti vestea, sa incerci sa cauti un medic bun, care sa incerce orice este nevoie pt stoparea cresterii fibromului.
Gandeste-te ca sunt oameni mai greu loviti de soarta, care se lupta cu boli mai grele si totusi reusesc sa le invinga .Iti doresc sanatate si sa ai vointa sa depasesti totul. -
daca esti deja programata, roaga-l sa-ti faca o ecografie intravaginala, sa-ti spuna ce fel de fibrom este, unde anume este localizat si sa-ti dea dimensiunile exacte, daca se poate si fotografie. Asta ajuta f mult in cazul in care vei face tratament ,sa vezi ce se intampla, daca se opreste din crestere sau cum evolueaza in timp. Deasemenea recomanda-i sa-ti dea sa faci si dozari hormonale.
-
Tracy,m-a intristat ce ai scris tu aici
Si eu am probleme ginecologice si am schimbat 5 medici, pana am gasit unul sa-mi dea tratament, toti ceilalti voiau operatie (niste tampiti, taie prea usor),ma simt excelent,fibromelul n-a evoluat si daca-l duc pana la menopauza, cica dispare definitiv.
Partea proasta, pentru sotul meu(cred) e, ca din cauza hormonilor administrati,,,sar'' pe el zilnic.
Asa ca , nu dispera, daca o sa iei progesteron, o sa ai o viata sexuala cu scantei.
Te astept pe mess, sa mai vb