operatie miopie
-
0 0buna
ati favut vreuna operatie cu laser, pentru micirea dioptriei? Poata sa imi spuna cineva cum e? Care sunt reactiile secundare? Ce se poate intampla in cel mai rau caz? -
Operatia pentru corectarea miopiei nu este o interventie greu de suportat de catre pacient. Dupa consultatie si stabilirea indicatiei de tratament, plus alte investigatii toate datele sunt stocate in computer, totul se desfasoara conform unui plan bine stabilit, rezultatele fiind "vizibile" pe loc!
Sunt de acord ca nimic nu este prea scump pentru o vedere sanatoasa.
Cum spuneam, tatal meu are implant de cristalin la ambii ochi, inainte de operatie avea camp vizual de 25%. Acum poarta ochelari cu lentile heliomate pentru protectia ochiului, dar poarta 0,5 (e ca si cum nu ar purta, in comparatie cu ceea ce era inainte de operatie).
Unde mergi pentru interventie? -
clinica se numeste Europtic parca, nu stiu, am vorbit prin telefon cu doctorul. Eu prima operatie, de stabilizare a miopiei, mi-am facut-o la Spitalul Militar, dar e scumpa interventia acolo+spaga, ca de daca te duci la particular e mai simplu, dai taxa si gata nu trebuie sa te gandesti la asistenta, doctor, anestezist,...
-
eu una port -0,5 si doctorul mi-a spus nici macar sa nu ma gandesc la o asemenea operatie. pentru ca sunt riscuri sa porti fund de borcan dupa. asa ca nu se merita, avand in vedere riscul asta. bine, daca porti -12 sau ceva de genul asta ,da, dar altfel, de ce va complicati.puneti-va lentile daca nu va plac ochelarii. si aveti si posibilitatea sa va schimbati culoarea. numai bine
-
Buna, fetelor!
Avand in vedere ca nu sunt singura de aici care "sufera" de aceasta miopie, haideti sa va spun citiva pasi pe care i-a urmat o cunostiinta de-a mea in urma cu 3 ani,cind si-a facut operatia:
1.a facut-o la clinica Oculus
2.Existau 2 metode: LASIK si inca una PK , sau ceva asemanator - alegeti LASIK (se pare ca este mai buna)
3.Operatia se face doar daca dipotriile s-au stabilizat de cel putin 2-3 ani
4.Daca va hotariti sa faceti operatia,a veti in vedere ca o saptamina no TV, no computer, almost no reading.
5. Dureri de cap vor mai fi, din cind in cind, cam 2-3 luni
6. Pt shoferitze, le vor deranja seara si noaptea la condus.
Cind mergeti la operatie, luati-va okelari de soare, plecati pe picioare, fara bandaj.
7.Aflati daca sunteti alergice la atropina.
Nu vreau sa sperii pe nimeni, operatia dureaza cam 20-25 de min. pt ambii oki, dar dupa aceea e cu totul altceva...daca si mie mi s-ar stabiliza dioptriile, n-as mai sta pe ginduri!
Pup! -
Dioptriile mele s-au stabilizat, de fapt am facut prima operatie de stabilizare, fost ceva clasic, care a durut ceva, daca nu faceam acea operatie sigur as fi ajuns acum la 12, asa ca m-am oprit la 5 si jumatate si 6 si jumatate. Ochelarii arata ca si cei de 1, am dat o groaza de bani pt. ei acum 3 ani, si luna trecuta cand am fost la control mi-au iesit ca buni, dar mi se pare ca nu vad foarte bine. Mi s-a sugerat aceasta operatie de catre un prieten care este medic. Daca exista riscul ca peste cativa ani sa port din nou si mai mari, atunci mai bine nu imi fac operatia.
Krelia prietena ta mai poarta ochelari? cum se simte dupa? -
Adina, "prietena" mea e de fapt un tip...
, si, da, se simte bine, au trecut 3 ani de atunci fara vreo problema majora. Daca tu zici ca nu prea vedeai bine in urma cu o luna cind ai fost la ctrl, eu zic sa nu te pripesti cu operatia, mai asteapta macar cateva luni pt un altul, ca sa vezi evolutia. Oricum, e o realizare sa ramii la 5 jumate-6 jumate. Eu am plecat de la -0,5 si am ajuns la -5...nu sunt funduri de sifon, dar imi displac, mai ales pe caldura asta...
..asa ca pt. "lumea de afara" am lentilele de contact, cu care se pare ca vad mai bine decat cu okelarii, imi va trebui si mie un control.
..pina una alta, uneori suntem mai haioase cu okelari, nu??
Pup! -
tatal meu are miopie si anul acesta ar trebui operat,dar cum nu prea dispunem de bani as vrea adresa si numarul de telefon al unei clinici unde putem face aceasta operatie la un pret acceptabil.
Tata are 75 de ani si multe alte probleme de sanatate si poate gasim un doctor sufletist si curajos care sa-l opereze.Am incercat la medicul de aici din localitatea unde locuim dar l-a amanat pana la toamna pe motiv ca acum este prea cald sa-l opereze.
Multumesc si iti doresc multa sanatate -
am promis ca va raspund, chiar daca nu mi-am facut inca operatia,urmeaza, ...dar intre timp m-am documentat in ce consta aceasta. Oeratia dureaza cel mult 3 minute la un ochi, si e foarte usor de realitat cu aparatura moderna care exista. anestezia consta in cateva picaturi, nu injectie, iar riscurile sunt minore, nu duce la miopie mai mare de 1 si poti avea timp de cel mult 2 luni o jena la ochi pana se vindeca corneea, asta in cel mai rau caz. Cam atat...daca mai aveti intrebari va spun.
-
am promis ca revin dupa ce ma operez, nu am facut inca operatia, poate pe la jumatatea lui August, o sa iti spun atunci ce am cheltuit si cum, dar operatia la spitalul Militar in Bucuresti e 350 euro pentru un ochi. eu te-as sfatui sa te duci la o clinica particulara unde spaga nu trebuie sa dai