sangerari anale
-
5 0am o problema mai grava cred...sau care s-a agravat...am 23 de ani si fac destul de mult sport dar de 3 saptamani am luat pauza pt ca am simtit eu ca este necesar sa iau o pauza...problema este urmatoarea.
azi am fost la toaleta si am facut "treaba mare"(ma scuzati poate unora le va fi scarba) si am simtit niste dureri groaznice in zona anala...dupa ce am terminat am vazut in vasul de toaleta sange...cam mult...adica apa era rosie..adevarul este ca ...sa zic regulat am mici sangerari cand fac treaba mare..dar doar atunci cand nu mananc decat uscaturi sau cand nu beau destule lichide....simt pur si simplu ca ma "rup" desi scaunul nu este foarte gros.Acuma problema este ca am la anul o mica umflatura cat o besicuta ca o unghe...nu stiu cand a aparut tot ce stiu este ca ..mi se pare ca de cate ori merg la baie accea mi se rupe si de acolo curge sange.....cred ca este vorba despre un hemoroid extern. ACUMA mi-e cam frica pt ca azi mi-a curs cam mult sange chiar era sa cred ca mi-a venit ciclul...dar am citit cateva date pe internet si cred ca este vorba despre hemoroizi.Are cineva asa ceva.Cat este de grav?cum poate fi tratat?ce alifii as putea lua...sau il pot trata eu?va rog -
Urgent la doctor!
Ai fisuri anale si hemoroizi .
Pana ajungi la doctor ,caci este musai sa mergi ,cumpara urmatoarele creme :
Hemorzon- de la farmacie si Crema cu Muguri de Pin - de la Plafar .
Faci igiena locala cu apa calduta , folosesti hartie igienica foarte fina si apoi aplici crema .Una dimineata si una seara .
Iti poti face si sezuturi cu ceai de galbenele.
Ideala ar fii de 3 ori /zi.
Si cat mai adanc aplici crema , nu doar la suprafata ..scuze dar asta este .
Sanatate! -
Eu stiu ca sunt mai multe tipuri de hemoroizi, unii se trateaza nechirurgical,prin folosirea laserului ,altii necesita tratamente chirurgicale.
Trebuie mers la medicul proctolog, care daca cosidera necesar iti poate face si alte investigatii anoscopie/recto-sigmoidoscopie.
Si nu sta asa ,du-te mai repede la medic ,pt ca pierzi mereu sange si vei face si anemie.
Citeste linkul de mai jos.
http://www.jurnalul.ro/articol_46992/hemoroizii.html -
Eu nu as speria-o asa pe suzu ..
Similar am patit-o si eu la 27 ani , la cateva luni dupa nastere .cauza principala este in fond constipatia , care in timp duce la formarea hemoroizilor .
Ceea ce ti s-a intamplat tie se cheama prolaps hemoroidal .
Cu crema , bai calde de sezut , supozitoare de hemorzon - sau - si mai bune : proctolog , vei ameliora situatia . problema este de fond .Trebuie sa schimbi niste obiceiuri :
-incearca sa bei minim 2 l de lichide pe zi ( mai ales ceai - exista inplafar ceai antihemoroidal - sau pentru constipatie cronica
-incearca sa faci miscare .Acum este bine sa mergi la un proctolog , sa iti verifice daca nu cumva ai facut o fisura anala . Insa nu te speria .
Au trecut mai bine de 7 ani de atunci , si nu am mai patit asta never ever .
rezolvarea este ca am maaare grija cu constipatia . Cumpara din farmacie herbolax . daca simti cumva ca esti pe cale sa te constipi - ia seara 2 pilule . Sunt naturiste si nu creeaza dependenta
Sunt lucruri care mi s-au spus de mult de catre medic la clinica PROCTOLOG specializata pe tratamentul hemoroizilor nechirurgical .
Costul tratamentului este foarte mare ( acum 5-6 ani era 8 mil ... )
Oricum : NU FACE PROSTIA SA TE OPEREZI
o persoana in varsta pe care o cunosc de mult , am aflat recent de e este pensionara de boala de cca 20 ani
In urma unui prolaps (similar cu ce ai tu si am patit si eu ) , a fost urgent la medic , care irgent a pus-o pe masa de operatie . de fapt se inlatura acele vene strangulate pe cale chirurgicala . Fara sa schimbe nimic in alimentatie , si in genere sa lupte cu constipatia , anul urmator au reaparut ( chirugical -se trateaza efectul , dar nu si cauza).
A operat-o din nou , si in timpul operatiei a facut ocluzie intestinala ( incurcatura de mate ) drept ptr care i-au taiat colonul !!!!!
So , saraca femeie , de 20 ani , face traba mare printr-un tub exterior ( anus contra naturii se cheama ).
Asa ca ia mai usor lucrurile , siincearca sa elimini cauza . Ai grija la constipatie !!!!
De atunci , - sunt aproape 8 ani - eu nu am mai avut niciodata criza asa mare .In schimb
-ceai
supozitoare
si herbolax nu imi lipsesc niciodata din casa , si le iau cu mine chiar si in concediu .
bafta ... keep in touch
succese ! -
va multumesc....nu stiu ce sa fac insa daca sa ma duc la docto sau nu...cred ca am sa incerc mai intai cu cremele acelea si cu supozitoare.....
daca nu vreusesc am sa ma duc in cele din urma si la medic ca mi-e frica de alte chestii.....din articolul pe care l-am citit rezulta ca hemoroizii pot fi si din cazau unui cancer rectal...oribil...am abia 23 de ani......oare faptul ca am luat pauza de la facut sport m-a adus la chestia asta? -
suzu, lipsa de activitate ,sedentarismul este una din cauzele aparitie hemoroizilor .
Noi ,sau cel putin eu , nu am vrut sa te speriu ,ci doar sa iti spun ca totusi este necesar sa mergi la un control.
Pana iti faci curaj ,si sper cat mai repede ,sa mergi la doctor , achizitioneaza unguentele mentionate mai sus si foloseste-le si schimba alimentatia- sa contina multe fibre ,consuma lichide(apa si ceaiuri ,nu sucuri) si fa miscare.
Sanatate! -
Evita alimentele dure, cele care constipa. Nu te forta cand mergi la toaleta. Taratele de grau cu lapte sau apa sunt foarte bune, curata intestinele. Sau seara pune cateva smochine intr-o cana cu apa,dimneata incalzeste apa cu smochne si bea-le pe stomacul gol. Dar taratele sa nu-ti lipseasca, mananca paine neagra.
-
SUPOZITOARELE CU GLICERINA = INTERZISE persoanelor ce au hemoroizi.Nici acele supozitoare cu muguri de pin nu sunt indicate tuturor.Ai grija!
Cel mai bine e sa mergi la medic.Nu e nici o rusine.Sunt sute de mii de oameni de toate varstele ce au aceasta problema.
Tatal meu a patit exact ca tine.A mers imediat la dr. si de atunci nu mai are nici o problema.A urmat un tratament de cateva zile si e mai atent cu alimentatia de cand a avut problema. -
Mergi la doctor. Sangerarile pot avea mai multe cauze si un diagnostic exact ti-l poate stabili numai un medic de specialitate (proctolog). Apoi cu un diagnostic corect poti face un tratament adecvat.
Iti spun din sursa sigura, ca in cazul pe care il stiu, medicul proctolog (cel de specialitate) dupa ce a facut examenul cu rectoscopul, a interzis cu desavarsire orice fel de supozitor.
A recomandat baile de sezut cu apa calduta si aplicarea unor creme, preparate special.
Dar repet. Tratamentul trebuie facut pentru un diagnistic stabilit de medic, nu pentru un efect constatat de pacient. -
Imi pare foarte rau pt tine! Problema e mai grava decat crezi tu si trebuie sa mergi urgent la doctor! Si incearca sa fii atenta la ce mananci, sa nu fie condimentat, sa nu stai prea mult pe sezut...
Ti-as putea spune din tratamentul pe care l-a urmat tatal meu, a avut aceeasi problema ca si tine, nu s-a tratat la timp si s-a agravat de nu se putea ridica din pat... Dar cel mai bine e sa consulti un medic! SI cat mai repede!
Multa sanatate!