.

•  
    • 552 mesaje
    28 Sep 2006, 12:41
    0 0
    .
  •  
    • 686 mesaje
    28 Sep 2006, 12:52
    0 0
    Sanse sunt dar mici,acuma depinde cat de repede poti ramane gravida sau nu sunt femei care raman usor altele nu. Chiar daca nu a ejaculat in tine poti ramane gravida stii asta nu? Zilele sunt fertile. Alta data ca sa nu mai tremuri de frica ca esti sau nu gravida mai bine protejeaza-te.
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 13:07
    0 0
    eu zic sa stai linistita si sa iti astepti ciclul ca trebuie sa vina. sansele sa fi ramas insarcinata sunt minuscule. daca ai un ciclu regulat pana in ziua 10 (incepand din prima zi al ciclului) teoretic nu esti fertila. ovulul tau nu s-a despins din ovar iar mediul din vaginul tau nu este unul prietenos pentru spermatozoizi.

cand a avut loc acel act sexual neprotejat? daca acum recent atunci mai poti verifica si acum fertilitatea ta. ca sa lasam calendarul la oparte, poti examina colul tau si mucusul cervical ca sa te asiguri ca nu esti in perioada fertila. daca inca nu ai acea scurgere transparenta si daca colul e tare si pare inchis (ca si cum ai atinge varful nasului ) inseamna ca inca nu a inceput ovulatia.
  •  
    • 856 mesaje
    28 Sep 2006, 13:10
    0 0
    adica, mai exact, daca nu-ti vine mergi la medic.
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 13:38
    0 0
    rodi_ca, asta cred ca stia si ea
  •  
    • 1 mesaje
    28 Sep 2006, 14:13
    0 0
    Sunt diverse saituri care te ajuta sa calculezi perioada fertila. Unul din ele este www.woomb.org In mod normal perioada cea mai fertila este intre a 11-16 zi.
  •  
    • 552 mesaje
    28 Sep 2006, 16:49
    0 0
    ,
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 17:40
    0 0
    indiferent de ziua saptamanii teoretic prima zi dupa incetarea ciclului menstrual nu este o zi fertila.
    foooarte putine cazuri sunt in care ovulatia apare atat de aproape de menstra. de asta am zis sa stai linistita.

te intrebam de ziua actului neprotejat pentru ca in cazul in care a fost foarte recent (de ex ieri), atunci poti sa iti dai seama dc esti in perioada fertila acum (deci si daca actul sexual a fost in zi fertila).

adica dc ieri a fost incidentul atunci de exemplu ai putea (pentru linistea ta sufleteasca) sa verifici urmatoarele lucruri: temperatura, mucusul cervical (baga degetelul si vezi dc ai o senzatie de uscaciune sau una de umiditate intensa; sau: ai vazut ceva urme de o scurgere asemanatoare cu albusul de ou cand ai fost la toaleta pe hartia igienica sau pe chiloti?), pozitia colului (din nou, cu degetul poti atinge colul sa vezi dc il simti mai tare, ca varful nasului aprox). daca astea iti indica faptul ca nu esti pe ovulatie atunci cel mai probabil ca nici ieri nu ai fost, deci stai linistita.

pe scurt: metoda calendarului iti este in favoare (ea zice ca nu erai fertila); iar restul metodelor de depistare a ovulatiei (zilelor fertile) te pot ajuta sa te calmezi putin.

nu te stresa, o sa fie bine.
  •  
    • 552 mesaje
    28 Sep 2006, 17:49
    0 0
    .
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 17:53
    0 0
    inca ceva, la observatiile de genul "alta data mai bine protejeaza-te" asi completa cu ceva.

in cazul tau (banuiesc ca relatia e stabila din moment ce nu folositi prezervativ) asi sugera sa folosesti pilule contraceptive (in cazul vietii sexuale active) sau difragma (otherwise).

tot pe viitor: monitorizeaza-ti putin zilele fertile iar in cazul unor incidente asemanatoare apeleaza la pastila de a doua zi, postinor (sa fie totusi cazuri izolate, nu abuza de postinor)
  •  
    • 552 mesaje
    28 Sep 2006, 18:01
    0 0
    .
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 18:02
    0 0
    Na, acum nu vreau sa te panichezi, dar daca citesti cu atentie postarile anterioare, atunci ai sa vezi ca albusul de ou este semn de ovulatie, deci fertilitate.

Inca o data: IERI ai facut sex si azi zici ca observi o scurgere TRANSPARENTA, cu textura ELASTICA? Fii atenta la scurgere ca nu e ca si lubrifierea naturala a vaginului excitat. E mai tare, are o textura fix ca si galbenusul de ou, se intinde. Daca despre asta e vorba, nu este tocmai un semn bun.

Totusi mie mi-e greu sa cred ca tu ovulezi atat de repede dupa menstra.

Dc ai chef intra pe forumul de pe anticonceptionale.ro, acolo este o doctorita care rapunde la intrebari (id-ul ei este doctoresa). Mentioneaza in titlul postului ca e pentru ea, dc vrei sa iti rapunda repede.

Nu vreau sa iti dau un sfat tampit, dar daca intradevar esti pe ovulatie poate ar fi mai bine sa iei postinorul de care vorbeam (inca mai ai timp, se ia in primele 3 zile dupa contact)
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 18:05
    0 0
    uite mai postez odata (am mai postat la un topic) cum sa iti studiezi exact colul si mucusul:

Secretia vaginala/mucusul cervical (Metoda mucusului cervical/ Billings )

Femeia verifica zilnic prezenta, aspectul si cantitatea secretiilor cervicale. Câteva zile dupa menstruatie, secretia este redusa/inexistenta. Apoi secretia devine din ce în ce mai abundenta, dând senzatia de umezeala si putând fi vazuta pe deget, pe hârtia igienica sau pe lenjerie. într-o anumita zi, secretia este abundenta, elastica, fluida, transparenta (este comparata cu albusul de ou). în cele câteva zile care urmeaza acestui moment, secretia devine lipicioasa, vâscoasa, îsi pierde elasticitatea si transparenta si se reduce cantitativ/dispare.

Momentul de secretie maxima coincide cu ovulatia.

Palparea colului:

Femeia îsi palpeaza colul uterin. în afara perioadei fertile, acesta este dur (consistenta asemanatoare cartilajului nazal), ferm, cu orificiul extern închis. în perioada fertila, colul este mai moale (consistenta asemanatoare barbiei), umed, acoperit de secretii, cu orificiul extern întredeschis.

(Metoda se foloseste rar ca semn unic).

Urmarirea temperaturii bazale:

Imediat dupa ce te trezesti de dimineata, corpul tau este intr-o "stare bazala". Daca iti iei temperatura cu un termometru special zilnic la aceeasi ora, vei obtine informatii cu privire la temperatura bazala a corpului tau. Ca o metoda de urmarire a ovulatiei, schimbarile care se produc cu corpul tau sunt inregistrate intr-un calendar, in scopul prezicerii ovulatiei. Dar, din nefericire, la prima urmarire a temperaturii bazale in timpul unui ciclu menstrual ,modificarile de temperatura nu-ti spun nimic pana in momentul ovulatiei, cand temperatura va creste. Acest fapt se petrece datorita cresterii nivelului de progesteron. Aceasta crestere de temperatura se va mentine pana la inceperea menstruatiei. Dupa ce inregistrezi temperatura bazala pe parcursul a mai multe cicluri menstruale, te poti folosi de aceste informatii. Numai dupa ceva timp ovulatia poate fi prevestita.
  •  
    • 552 mesaje
    28 Sep 2006, 18:14
    0 0
    .
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 18:29
    0 0
    Da, vaginul ramane lubrifiat o vreme, si normal ca dupa actul sexual a ramas o gramada de scurgere pe hartia igienica. In schimb, acea scurgere tipica perioadei de ovulatie sigur nu dispare dupa un dus, dureaza pana la sf perioadei fertile (mai multe zile).
    E chiar foarte specific, nu vreau sa scarbesc pe nimeni dar are o consistenta evidenta..se lungeste, ca un muc, cateaodata nici nu se rupe cand tragi cu hartia igienica..stai sa caut descrierea undeva.

Daca crezi ca nu te-am zapacit de tot, ia mai baga degetul si zi-mi cum iti simti colul .
  •  
    • 552 mesaje
    28 Sep 2006, 20:08
    0 0
    .
  •  
    • 2778 mesaje
    28 Sep 2006, 20:08
    0 0
    Sunt sanse ffffff mici sa ramai insarcinata din lichidul seminal(ai spus ca nu a ejaculat).
    Densitatea spermatozoizilor in lichidul seminal e aceeasi cu cea din floricica unui barbat infertil sau chiar mai mica.
    Asa ca stai calma
  •  
    • 635 mesaje
    28 Sep 2006, 22:22
    0 0
    iti raspund tarziu, scuze, pentru ca am incercat sa vb cu ginecoloaga mea.
    concluzie: sfatul meu e sa nu iei postinor, mai ales dc zici ca nici nu reactionezi bine la el.
    sansele sa fi ramas insarcinata intradevar tind la zero.

imi pare rau acum ca te-am pus sa te cauti de alte semne, vroiam sa gasesti dovezi clare ca nu erai la ovulatie, dar mai mult te-am derutat si speriat. intradevar sa iti monitorizezi ovulatie inseamna sa iti cunosti bine organismul si nu merge de pe o zi pe alta.

Rebelles are si ea dreptate, asa ca gandeste pozitiv: zi infertila cu sprematozoizi incapabili si putini .

incearca sa nu te mai stresezi pe tema asta, linisteste-te ca o sa fie ok.
  •  
    • 552 mesaje
    29 Sep 2006, 00:16
    0 0
    .