Poti face plaja dupa o operatie?

•  
    • 7 mesaje
    20 Iun 2003, 21:05
    1 0
    As vrea sa stiu daca, dupa patru luni (aproape cinci luni)de la o operatie de extirpare a splinei,pot sa-mi expun cicatricea la soare. Arata "bine" (ma rog, este cusuta estetic, dar tot cicratice ramane si e cam mare). La sala am renuntat deocamdata (pentru vreo 6 luni), desi din partea medicului nu am nici o interdictie. Nu stiu daca este bine sa stau la soare direct sau sa-mi cumpar un costum de baie intreg. Voi imi puteti da un sfat?
  •  
    • 9 mesaje
    20 Iun 2003, 21:53
    0 0
    Draga Unica ,in afara de o operatie estetica razele ultraviolete sunt cele mai benefice pentru o cicatrice , si nu numai .Timpul care a trecut de la operatie este suficient asa ca "baie de soare " placuta .Seara poti unge cicatricea cucrema de galbenele care dupa o folosire indelungata ajuta si la estetica cicatricilor cheloide .
    Multa sanatate.
  •  
    • 7 mesaje
    20 Iun 2003, 22:45
    0 0
    Multumesc, draga Anamaria. Mi-am adus aminte ca mi-a mai recomandat cineva crema de galbenele, dar am uitat. Mie imi este teama sa nu se pigmenteze urat pielea nou formata si sa devina cicatricea prea evidenta.
  •  
    • 962 mesaje
    21 Iun 2003, 02:07
    0 0
    Unica eu nu sunt mare experta insa mereu citesc pe internet de tot felul de treburi si pentru cicatricea ta este foarte important sa utilizezi o crema cu protectie solara de calitate, care sa aiba factor de cel putin 15. In locul tau as folosi 30. Soarele oricum este responsabil 80% de imbatranirea prematura cutanata, asa ca iti inchipui ca pt pielea ta sensibila e important sa folosesti protectie.
  •  
    • 206 mesaje
    21 Iun 2003, 21:26
    0 0
    Nu exista nici o indoiala ca soarele poate face bine (vit. D naturala si altele) dar in acelasi timp si foarte mult rau (radiatiile UVA , UVB duc la mult prea multe probleme) si eu prefer sa nu ma bronzez dar daca o fac folosesc un sunscreen bun , am vazut prea mulre persoane cu melanoma si alte efecte secundare de la bronzatul fara protectie.