hipotiroidie
-
1 0Buna
De curand am fost diagnosticata cu tiroidita Hashimoto, o boala autoimuna care provoaca hipotroidie.Mi s-a spus ca nu e grav, insa sunt cam speriata...medicul mi-a spus ca nu se poate trata - va trebui sa iau Eutyrox toata viata...Stiti ceva despre asta?
Tks! -
corinne, si eu am avut hipotiroidism, in plus mi s-a descoperit si un nodul, drept pentru care a trebuit sa-mi scoata o parte din glanda... si pentru to restul vietii va trebui sa iau hormoni tiroidieni (pastilele mele se numesc L-Thyroxin), probabil hormoni tiroidieni iei si tu... nu e grav, hormonii astia fac ce ar trebui sa faca glanda ta, dar nu poate singurica.
o sa-ti spuna si medicul ca din cand in cand trebuie sa-ti faci analizele astea ca sa vezi daca trebuie marita doza ori ba.
that's all !
PS
ar bine zice cecs mai sus: ti-ai facut analizele de TSH? adica deja ai hipotiroidism sau inca nu? -
si eu m-am gandit la asta si deja am facut-o: am stat internata la Institutul Parhon unde mi- s-a confirmat diagnosticul
Tsh-ul a iesit mare si ATPO la fel.Deci e sigur - am Hashimoto....zici ca tre sa iau eutirox toata viata?..
chiar nu se poate trata? un tratament naturist or something....
Si u ai aceeasi problema?
PS: merci ca ai rsp -
Din cate stiu eu aceasta boala apare si in urma stresului si a lipsei de calciu, sau se mosteneste. Si mama mea are aceasta boala, a luat eutirox o perioada dar ea a luat eutiroxu cu un calmant extraveral sau distonocalm pt ca eutiroxu da o stare de agitatie. Dar nu a luat toata viata. Asa ca nu te necaji, ar fi bine sa reduci din cafea, si sa faci injectii cu Ca si B-uri 10 zile sau 15, ajuta foarte mult glanda tiroida si se asimileaza mult mai repede.
Poti sa faci niste analize sa vezi cat calciu ai in organism si in urma analizelor sa-ti dea doctorul tratament.
Daca mai ai intrebari poti sa ma intrebi.
-
Ca sa fiu foarte sincera, sunt o persoana care se streseaza fffffffff tare din cel mai mic fleac...si am si o mare lipsa de calciu, in primul rand pt ca organismul meu nu asimileaza (chiar si cu D2) si in al doilea rand pt ca nu am ciclu de 3 ani...
de fapt asa am si descoperit pb cu tiroida, de fapt eu ma internasem pt hipofiza pt ca amenoreea mea (lipsa ciclului) este de origine hipotalamica. La tomograf s-a vazut ceva neclar la hipofiza, in termeni medicali "o structura neomogena" care ar putea fi cauza lipsei de ciclu, pt ca ginecologic speaking, nu am nimic (in astia 3 ani am consultat 1000 de ginecologi
)
Tiroidita este o chestie aditionala si doctorii spun ca inca nu are legatura cu amenoreea...so puteam foarte bine sa nu stiu ca am aceasta boala...
i'm really down these days... -
Ciclul s-ar putea sa nu vina din cauza ca ai o foarte mare lipsa de vitamine. Cred pt ca nu sunt in cunostinta de cauza dar zic ca si vitaminele au contributia lor. Daca esti din Timisoara pot sa-ti recomand o doctorita endocrinolog foarte buna. De unde esti?. Sunt medicamente care fixeaza calciul de ce nu incerci? poate te ajuta la fixarea calciului.
-
c0rinne, esti ca mine. si eu sunt ff. agitata din cauza glandei tiroide. si eu am noduli pe ambii lobi. sunt ff. mici si nu sunt de operat. eutyrox trebuie sa iau si eu. nu stiu cat timp. deocamdata nu mai fac tratament. am fost la control, luni o sa vad cum au iesit analizele TSH-ului si mai tarziu voi face iar o ecografie la glanda, sa vad daca s-au marit nodulii sau nu. se ia asparcadin sau ceva pt. inima, deoarece eutyroxul ataca inima. eu am palpitatii dureroase si trebuia sa iau asparcadin.
din pacate hipo sau hipertiroidismul ataca toate organele din corp, daca nu se face tratament, iar uneori trebuie sa-l faci toata viata sau te operezi, daca este nevoie.
cam asta este. sanatate la toti, toate ce sufera cu glanda tiroida si viata merge inainte. -
corinne, m-am exprimat eu aiurea: bineinteles ca in continuare AM hipotiroidism... si juma' de glanda. Mi s-a descoperit intamplator un nodul la tiroida. Initial medicul a zis sa vedem daca creste in timp sau nu... si dupa o luna a crescut (masuratorile s-au facut prin ecografie) si atunci a zis ca mai bine il scoatem. La operatie s-a observat ca mai am o multime de noduli mici si atunci mi-a scos mai mult din tiroida.
-
Buna, fetelor! sunt din ce in ce mai deprimata
...
Dinamita_boom, sunt din Suceava, insa momentan stau in Bucuresti (sunt studenta si lucrez..). Lipsa ciclului se datoreaza hipotalamusului si hipofizei (zic doctorii)insa intr-adevar am si lipsa de vitamine...am tot luat si Ca, Mg, Fe, tot felul de minerale, m-am si ingrasat si parca toate sunt acum pe acpul meu..
Cecs, mi-ai dat o veste f proasta: Euthyrox -ul ataca inima?!!!! nu am citit asta in prospect...deci, alte pastile...plus ca nu mi-a spus nimeni ca nodulii aia pot sa creasca si poate fi nevoie de operatie..offff!! i'm scared!!! -
Mai fetelor nu va speriati ca nu-i chiar asa de speriat!
Euthyroxul nu ataca inima! Poate da, ca reactii adverse, palpitatii si tahicardie, in special la persoanele agitate sau anxioase.Daca persoana are dinainte de a lua Euthyrox o suferinta cardiaca de orice fel, atunci exista riscul ca Euthyroxul sa o agraveze, dar nu-i obligatoriu.Palpitatiile si tahicardia(daca chiar apar) se corecteaza cu Distonocalm sau daca acesta nu da efect, se trece la un betablocant(Metoprolol, Propranolol etc).
Eu fac tratament de substitutie de 3 ani, cu Euthyrox, si trebuie sa-l fac toata viata, deoarece nu mai am tiroida deloc.Mi-a fost extirpata in totalitate, din cauza nodulilor multi pe care ii aveam, si care incepusera sa creasca, chiar sub tratament.Dupa operatie m-am simtit incomparabil mai bine, n-am nici palpitatii, nici tahicardie, dar inainte de a ma opera, aveam si una si cealalta, in plus eram groaznic de agitata, ma sufocam si aveam permanent senzatia de nod in git.
Se poate trai fara tiroida, Euthyroxul trebuie luat zilnic, cunosc persoane care s-au operat de ani buni, acum sunt la virsta pensiei si se simt in continuare bine. -
idd nu te contrazic. se poate trai fara tiroida, dar daca se poate trata de ce sa ti-o scoata??? mai bine nu. si tiroida are rolul ei acolo. daca se agraveaza, da, operatie si..asta este.
mie asa mi-au spus de euthyrox, ca ataca inima. eu aveam palpitatii dureroase si inainte de tratament. probabil ca pastilele au agravat. asta este. dupa cum va ziceam deocamdata nu mai fac tratament.
cOrinne nu te alarma. ca nu toate glandele tiroide seamana intre ele. fiecare cu aia a lui, cum ar veni. deci, eu zic sa nu te alarmezi, sa vezi cum reactionezi la tratament, sa faci din nou analize la 6 luni, ca asa se cam fac si dupa aceea mai vezi ce spun doctorii. sfatul meu este sa nu (mai) bei cafea, cola, pepsi, nu (mai) fuma si incearca sa nu te strezi prea mult. multa sanatate si scuza-ma daca te-am speriat. nu a fost cu intentie. pupici si multa sanatate.
-
La mine nu s-a mai putut trata desi s-a incercat tratament timp de 5 ani, boala s-a agravat.Inainte de a ma opera aveam palpitatii si tahicardie si eram foarte agitata, aveam si atacuri de panica.Mie personal operatia mi-a facut bine, desi nu mai am tiroida si trebuie sa fac tratament de substitutie, acum ma simt incomparabil mai bine.Inima e ok, atacurile de panica si agitatia au ajuns doar o amintire neplacuta.Nu pledez pt. operatie, oricum medicul este cel care recomanda, iar pacientul cel care hotaraste.
-
Sa nu mai bei pepsi eu daca beau un pahar deja ma agit imediat, imi da o stare de nervi in loc sa ma energiazeze. Mai bine bea ceai verde. In plus pepsi mananca toate vitaminele din organism si de aceea nu-ti vine ciclu. Incearca sa iei vitamine o luna de zile si sa nu bei pepsi sa vezi cum iti vine. Iti doresc multa sanatate
-
Da cecs ai drepate e energizant ceaiul verde dar fata de pepsi e mult mai sanatos. Spun sanatos pentru ca el contine vitamina c si are rolul de a elimina toxinele din corp, si fata de produsele care contin cofeina nu creaza dependenta. Important e sa il consume dimineata si doar o cana, eu cel putin asa fac si nu sunt deloc agitata, in schimb o cana de pepsi ma agita. Acuma depinde si de organismul fiecaruia.