remedii ochi care se zbate

•  
    • 247 mesaje
    27 Sep 2006, 14:52
    1 0
    De vreo cateva saptamani mi se zbate ochiul stang,stiu interpretarea populara a acestei manifestari(NU VREAU SA CRED IN ASA CEVA)si trebuie sa gasesc o solutie ...
    Poate e lipsa de Ca, Mg, poate curent...nu stiu cum sa rezolv problema.
    Medicul de familie mi-a recomandat cate 2 Ca,1 Mg si cate un piroxicam pe zi. Dar vad ca nu cedeaza. I-am facut si cruce...
    Accept orice sugestie,chiar leacuri babesti- numai sa-mi treaca. A mai patit cineva asa ceva? cum s-a rezolvat problema? Va pup.
  •  
    • 9835 mesaje
    27 Sep 2006, 16:00
    2 1
    1. In medicina traditionala chinezeasca, pleapele care se zbat sunt un semn al unei perturbari energetice pe meridianul Stomac.

Incearca sa urmaresti daca spasmele pleoapei apar mai ales in momentele cand ti-e foame sau cand esti obosita ori stresata (stresul afecteaza in primul rand digestia).

2. In medicina traditionala indiana (ayurveda), ochii si simtul vazului functioneaza cu o forma de energie similara celei folosite pentru digestie.

Prin urmare, suprasolicitarea ochilor duce la perturbarea digestiei.

In concluzie, daca e sa ne luam dupa ce spun chinezii sau indienii, e posibil ca ca spasmul pleoapelor sa fie un semnal de alarma pe care ti-l da sistemul digestiv.
    Cel mai probabil e vorba de un vid energetic.
    Asa stand lucrurile, cauta sa te hranesti la ore regulate, cu mancare usor digerabila, nutritiva, care sa poata fi asimilata cu usurinta. Odihneste-te suficient si cauta sa rezolvi problemele care te streseaza, ca sa nu mai pierzi energie stand in permanenta preocupata de ele.

Multa sanatate!
  •  
    • 68 mesaje
    27 Sep 2006, 19:56
    1 0
    buna
    mie mi se intampla sa mi se zbata ochiul si 2 saptamani atunci cand ma prinde "curentul" dar imi trece de la sine. oricum este foarte enervant.
    asa cum a spus donna poate sa fie si pe baza de stres.tin minte ca in facultate aveam un coleg la care i se zbatea ochiul aproape tot timpul in sesiune.
  •  
    • 8901 mesaje
    27 Sep 2006, 22:37
    3 2
    Acum vreo trei ani in urma, mi s-a zbatut ochiul stang vreo 6 luni continu. Am luat calciu si alte suplimente nutritive care in afara de pofta de mancare nu au facut nimic. Dupa jumate de an de zbatut, probabil a obosit si s-a oprit din nimic, asa deodata. A...si cu ce zice poporu...Fals! Ca dupa 6 luni cat mi s-a zbatut ochiul stang trebuia sa-mi arda casa cu tot neamul in ea, sau mai stiu eu ce sfarsitul lumii trebuia sa vina. Eu in schimb mi-am gasit jumatatea! So....rabdare si tutun (daca fumezi), daca nu...
  •  
    • 570 mesaje
    27 Sep 2006, 23:52
    0 1
    Am patit-o si eu acum vreo 3 ani,dar mi-a trecut de la sine cam dupa o luna.Intr-adevar fenomenul aparea cind eram obosita,stresata,sau nu mincasem bine.
  •  
    • 247 mesaje
    28 Sep 2006, 08:58
    2 1
    Buna tuturor si multumesc de raspunsuri.
    Intr-adevar,asa sunt f. stresata ,obosita si epuizata fizic si psihic-dar din pacate nu se poate inlatura situatia asta deocamdata.

Dona draga, cred ca s-au perturbat toate meridianelele nu numai unul.

Incerc sa ma autosugestionez sa fiu calma,de... cat pot si eu- ca de fumat numai fumez din noiembrie 2005.
    De aia incerc remedii macar sa-mi potolesc ochiul. Cineva pe un forum naturist spunea de Spasmocalm-dar la farmaciile din orasul meu nu se gaseste.
    Va pup si va multumesc.
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Sep 2006, 09:46
    6 0
    viri, te rog, cauta sa gandesti nitel mai pozitiv

cateva sfaturi ayurvedice:

decide-te ca in urmatoarea perioada sa fii nitel egoista: odihneste-te atunci cand simti ca e nevoie si mai lasa-i, din cand in cand, pe cei din jurul tau, sa-si aiba singuri grija de ei insisi.
    altfel, daca o tii tot asa, n-o sa mai ai putere sa te ajuti nici pe tine, dar nici pe ei. crede-ma, in afara de foarte putine activitati zilnice, restul pot fi amanate fara sa se intample absolut nici o tragedie.
    (o prietena de-a mea descrie situatia asta intr-un mod foarte sugestiv, in felul urmator: "m-am pomenit, intr-o buna zi, ca eu duc in spinare kakatul tuturor, dar ca nimeni nu mi-l duce pe al meu".)

daca se intampla sa fii la fel ca majoritatea femeilor, care se ingroapa in tot felul treburi ca sa uite de griji si probleme, renunta la aceasta modalitate de calmare a nervilor. ea nu-ti rezolva problemele, ci mai mult, te aduce la epuizare taman intr-o perioada cand ai nevoie de mai multa energie pentru a-i face fata.

cand zbaterea pleoapei devine insuportabila, inchide ochii si stai linistita macar cateva minute. daca ti-e foame, manaca ceva usor. cauta ca toate miscarile si drumurile (prin casa sau pe afara) pe care le faci sa fie bine organizate si structurate, cu directie clar stabilita. (adica sa nu fie catusi de putin haotice, pentru a-ti economisi energia fizica si psihica)
  •  
    • 247 mesaje
    28 Sep 2006, 12:13
    2 4
    Donna ,ai mare dreptate si la aceasi concluzie am ajuns si eu ca si prietena ta. pupici.
    O sa incerc zilele astea sa-ti scriu pe mesaj privat pe @eva.ro