vaccin impotriva cancerului de col

•  
    • 451 mesaje
    26 Sep 2006, 10:53
    0 0
    Fetelor, aici unde sunt eu (grecia) circula deja pe piata acest vaccin, dar e cam scump (3 doze a cate 100 eur. Are cineva idee despre pretul pe piata din Ro ? Multumesc
  •  
    • 1198 mesaje
    26 Sep 2006, 11:10
    0 0
    In Ro va aparea doar vara viitoare.
  •  
    • 451 mesaje
    26 Sep 2006, 11:23
    0 0
    OK - multumesc
  •  
    • 1 mesaje
    26 Sep 2006, 20:19
    0 0
    Buna

Ma poti ajuta cu raspunsuri la intrebarile urmatoare:
    Cum se numeste vaccinul? Se gaseste la orice farmacie, se poate cumpara asa sau se da numai cu recomandarea medicului?

Merci mult de ajutor
  •  
    • 1198 mesaje
    27 Sep 2006, 12:47
    0 0
    Din cate stiu eu se va gasi in farmacii si il va putea face orice femeie. Nu trebuie sa ai anumite probleme ca sa-l faci, ideea este ca il faci tocmai pt a nu avea probleme, nu?!?!
  •  
    idd
    • 292 mesaje
    27 Sep 2006, 15:02
    0 0
    Vaccinul nu este contra cancerului de col uterin, ci contra infectarii cu HPV, din care unele tulpini sunt responsabile, in timp, de aparitia acestui tip de cancer.
    Acest vaccin nu asigura imunitate decit impotriva tulpinilor de HPV cu risc crescut oncogen(16, 1, si pt. a avea eficacitate se recomanda sa fie administrat femeilor carora tipajul HPV le-a iesit negativ la 16 si 18.Daca deja infectarea cu aceste tulpini s-a produs si tipajul e pozitiv, atunci nu stiu cit mai e de eficace acest vaccin.
    In mod normal omul se vaccineaza profilactic - adica tocmai pt a NU se infecta cu diferiti virusi.Nimeni nu mai face vaccin(de nici un fel) in momentul in care ARE deja acel virus prezent in organism.Mai faci vaccin antirujeolic in momentul in care ai deja pojar? Nu mai faci.Asa banuiesc ca-i si cu vaccinul asta contra HPV...da rezultate doar daca n-ai virusul.