rh negativ sarcina

•  
    • 3 mesaje
    25 Sep 2006, 17:46
    0 0
    Cine stie o clinica buna in Bucuresti unde se poate face tratament profilactic in cazul rh ului negativ mama si rh pozitiv tata
  •  
    • 126 mesaje
    26 Sep 2006, 23:20
    0 0
    nu exista sau cel putin eu nu am auzit de tratament profilactic ptr rh negativ la femeie viitoarea mama
    dozarea de anticorpi se face doar in sarcina
    este stabilit , cel putin in bucuresti , pe baza analizelor efectuate la instit de hematologie
  •  
    • 3 mesaje
    28 Sep 2006, 22:12
    0 0
    Multumesc pentru raspuns. Chiar si asa, pentru cand voi fi insarcinata, m-ar interesa cineva cat de cat competent in privinta asta,nu oricine. Asa ca, daca stii pe cineva, m-ar bucura.
  •  
    • 2209 mesaje
    29 Sep 2006, 03:18
    0 0
    Tu ai RH negativ, sau sotul?
  •  
    • 126 mesaje
    29 Sep 2006, 18:02
    0 0
    pentru putin parvuanamaria
    boracha doar cand femeia viitoarea mama are rh negativ se face dozarea de anticorpi viitorul tata poate avea ce rh "doreste"
    de obicei prima sarcina trece fara probleme totusi viitoare mame va sfatuiesc sa faceti testarea de anticorpi si la prima sarcina (am facut-o de 2 ori la 5 si 7 luni-nu am avut nevoie de anticorpi)
    instit de hematologie , medicul tau de familie si medicul ginecolog care te supravegheaza vor fi implicati in dozarea de anticorpi asa ca alegeti cu grija cine va ajuta in timpul sarcini
  •  
    • 3 mesaje
    2 Oct 2006, 14:21
    0 0
    si pe mine ma intereseaza un doctor bun. eu sunt chiar disperata ca am rh - si am facut mai demult o intrerupere de sarcina. nu cred ca mi-au facut vaccinul acela si stiu ca o sa am probleme mari.
  •  
    • 2209 mesaje
    2 Oct 2006, 19:03
    0 0
    rose2006 nu ai dreptate! Mama are Rh pozitiv, iar tata negativ. S-au facut teste doar pe mama, ea avandu-l pozitiv, medicii s-au gandit ca nu e nimic alarmant. Si uite, ca au facut parintii mei 4 copiii, primul nascut este perfect sanatos, iar ceilati 3 au defect septal interventricular si prolaps de valva mitrala.. Si rh-ul tatalui conteaza in aceeasi masura, ca doar si el "contribuie".
  •  
    • 126 mesaje
    2 Oct 2006, 23:08
    0 0
    posibil boracha nu te contrazic poate stii mai multe despre rh
    totusi sa lamurim : tatal contribuie doar la conceptie cu zestre genetica doneaza doar cromozoni in nici un caz direct celule hematice (sange), zestre genetica transformata in dezvoltarea intrauterina in grupa de sange a fatului cu caracteristici ambiparentale
    rh -ul este antigen (proteina) lipsa in sangele mamei , sange care hraneste copilul , actioneaza indiferent de antigenul mostenit de fat crezand ca este corp strain
  •  
    • 1280 mesaje
    3 Oct 2006, 09:23
    0 0
    pai normal Boracha ca la parintii tai nu au fost probleme deoarece mama avea RH pozitiv iar tatal negativ.
    Mama este cea care poarta copilul si de aceea RH-ul ei intereseaza. Doar daca mama are RH negativ si tatal RH pozitiv pot aparea probleme. In alte combinatii nu apar probleme.