rh negativ sarcina
-
0 0Cine stie o clinica buna in Bucuresti unde se poate face tratament profilactic in cazul rh ului negativ mama si rh pozitiv tata
-
pentru putin parvuanamaria

boracha doar cand femeia viitoarea mama are rh negativ se face dozarea de anticorpi viitorul tata poate avea ce rh "doreste"
de obicei prima sarcina trece fara probleme totusi viitoare mame va sfatuiesc sa faceti testarea de anticorpi si la prima sarcina (am facut-o de 2 ori la 5 si 7 luni-nu am avut nevoie de anticorpi)
instit de hematologie , medicul tau de familie si medicul ginecolog care te supravegheaza vor fi implicati in dozarea de anticorpi asa ca alegeti cu grija cine va ajuta in timpul sarcini -
rose2006 nu ai dreptate! Mama are Rh pozitiv, iar tata negativ. S-au facut teste doar pe mama, ea avandu-l pozitiv, medicii s-au gandit ca nu e nimic alarmant. Si uite, ca au facut parintii mei 4 copiii, primul nascut este perfect sanatos, iar ceilati 3 au defect septal interventricular si prolaps de valva mitrala.. Si rh-ul tatalui conteaza in aceeasi masura, ca doar si el "contribuie".
-
posibil boracha nu te contrazic poate stii mai multe despre rh
totusi sa lamurim : tatal contribuie doar la conceptie cu zestre genetica doneaza doar cromozoni in nici un caz direct celule hematice (sange), zestre genetica transformata in dezvoltarea intrauterina in grupa de sange a fatului cu caracteristici ambiparentale
rh -ul este antigen (proteina) lipsa in sangele mamei , sange care hraneste copilul , actioneaza indiferent de antigenul mostenit de fat crezand ca este corp strain