tarate de grau.un sfat va rrrrooooooog
-
10 11mai fetelor, va rog mult, cele care ati luat tarate de grau(cu iaurt, miere...etc)pentru a trata constipatia, spuneti-mi si mie cam IN CAT TIMP apar rezultatele si cat tre tinuta cura asta?
si cu ce e mai indicat sale iei: cu lapte, iaurt, apa, miere...
multumesc mult. -
Buna,Evelor!Si eu am luat tarate de grau pt a trata constipatia,dar si pt ca este un aliment complet,foarte sanatos,contine multe vitamine.M-am simtit bine dupa el.Eu luam 2 canite de cafea seara,cu apa sau lapte.Dimineata isi faceau efectul.Nu pot sa spun ca am facut o cura adevarata,dar luam cand simteam nevoia si am fost f. multumita.
-
pentru combaterea constipatiei, taratele se iau IN TIMPUL MESELOR PRINCIPALE. pe mine, enterologul (dr Hadar, de la policlinica americana) m-a invatat asa:
2 linguri de tarate, puse intr-o ceasca, impreuna cu apa (calda sau rece, nu conteaza), cat sa formeze o pasta. acest amestec se poate consuma imediat, in modul urmator: cateva guri de mancare, o lingurita de pasta de tarate... si tot asa, ca sa se amestece bine taratele in bolul alimentar
rezultatele apar de a doua zi, si se imbunatatesc pe masura ce se continua acest mod de alimentatie.
enterologul mi-a povestit despre multe persoane care s-au vindecat, alimentandu-se in modul asta, de constipatii groaznice. -
mai...ce sa zic...sunt atatea pareri...din ce am auzit efectele apar imediat, dar ar trebui tinut cel putin o luna...cred...am inteles ca ti se regleaza organismul...adica nu da dependenta...
d-asta ma interesez si eu care e cea mai buna varianta...sa le iei seara, dimineata si seara si dimineata...cu lapte, cu apa, cu miere...etc
eu cred ca ar fi cam acelasi lucru...imp e sa le iei.
mai asteptam pareri...pupici si mii de multumiri -
Eu luam tarate in putina apa calda dimineata, pe stomacul gol, am incercat si inainte/intre mese si era ok, eventual, am observat ca efectul este sporit daca le amesteci in putin ceai verde, cu lamaie. Avantajul taratelor - eftin, tine de foame (se umfla un pic in stomac), nu provoaca crampe (ca pastilele) si nu creeaza dependenta. Sunt super!
Am citit undeva ca cura se tine 2 saptamani cu 1 saptamana pauza si apoi se reia, dupa necesitate. -
camomille, lectia nr. 1 referitoare la o digestie buna:
CE INTRA IN MOD REGULAT, IESE IN MOD REGULAT.
prin urmare, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa ai mese regulate, cu cantitati de mancare rezonabile.
ritmul digestiv ideal, pentru om, este de 3 mese pe zi. daca ti-ai pierdut instinctul natural de a te hrani in acest mod, nu te mira ca digestia ta nu functioneaza cu ritmicitatea digestiei unui om sanatos.
pentru inceput, ca sa stimulezi peristaltismul (care in cazul tau este dereglat, "amortit"), ai nevoie de tarate, ca supliment alimentar la fiecare masa.
poti renunta la ceaiuri si medicamentele laxative pe masura ce constati ca taratele si mesele regulate incep sa iti regleze digestia.