tarate de grau.un sfat va rrrrooooooog

•  
    • 1562 mesaje
    24 Sep 2006, 15:23
    10 11
    mai fetelor, va rog mult, cele care ati luat tarate de grau(cu iaurt, miere...etc)pentru a trata constipatia, spuneti-mi si mie cam IN CAT TIMP apar rezultatele si cat tre tinuta cura asta?
    si cu ce e mai indicat sale iei: cu lapte, iaurt, apa, miere...
    multumesc mult.
  •  
    • 1562 mesaje
    24 Sep 2006, 17:27
    5 1
    am mai auzit ca ar trebui lasate in apa de seara pana dimineata. au un efect mai bun asa sau le pot consuma 'natur'???
  •  
    • 247 mesaje
    24 Sep 2006, 17:41
    6 1
    Buna,Evelor!Si eu am luat tarate de grau pt a trata constipatia,dar si pt ca este un aliment complet,foarte sanatos,contine multe vitamine.M-am simtit bine dupa el.Eu luam 2 canite de cafea seara,cu apa sau lapte.Dimineata isi faceau efectul.Nu pot sa spun ca am facut o cura adevarata,dar luam cand simteam nevoia si am fost f. multumita.
  •  
    • 1562 mesaje
    24 Sep 2006, 18:05
    1 2
    merci bianca...ma gandeam, oare efectul e acelasi indiferent de lichidul|alimentul cu care le iei???
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Sep 2006, 19:20
    5 2
    pentru combaterea constipatiei, taratele se iau IN TIMPUL MESELOR PRINCIPALE. pe mine, enterologul (dr Hadar, de la policlinica americana) m-a invatat asa:

2 linguri de tarate, puse intr-o ceasca, impreuna cu apa (calda sau rece, nu conteaza), cat sa formeze o pasta. acest amestec se poate consuma imediat, in modul urmator: cateva guri de mancare, o lingurita de pasta de tarate... si tot asa, ca sa se amestece bine taratele in bolul alimentar

rezultatele apar de a doua zi, si se imbunatatesc pe masura ce se continua acest mod de alimentatie.

enterologul mi-a povestit despre multe persoane care s-au vindecat, alimentandu-se in modul asta, de constipatii groaznice.
  •  
    • 1562 mesaje
    24 Sep 2006, 19:54
    7 3
    multumesc mult de tot...va pup
  •  
    • 1562 mesaje
    24 Sep 2006, 20:11
    1 1
    problema mea e ca nici nu am mese regulate...of.mai mult ciugulesc(asta nu inseamna ca mananc putin)
    tre sa incerc sa am 3 mese...cam greu
  •  
    • 867 mesaje
    24 Sep 2006, 21:02
    0 2
    unde sa gasesc taratele astea?
  •  
    • 1562 mesaje
    24 Sep 2006, 21:14
    2 0
    la plafar. e 10.000(vechi) o punga mare si nici nu sunt rele la gust...
    eu am inceput sa le mananc cu iaurt dimineata si seara...ca pe cereale...
  •  
    • 867 mesaje
    24 Sep 2006, 21:30
    2 1
    sar'na. cat timp se face acest regim cu tarate sau trebuie sa devina ceva permanent?
  •  
    • 1562 mesaje
    24 Sep 2006, 21:41
    1 0
    mai...ce sa zic...sunt atatea pareri...din ce am auzit efectele apar imediat, dar ar trebui tinut cel putin o luna...cred...am inteles ca ti se regleaza organismul...adica nu da dependenta...
    d-asta ma interesez si eu care e cea mai buna varianta...sa le iei seara, dimineata si seara si dimineata...cu lapte, cu apa, cu miere...etc
    eu cred ca ar fi cam acelasi lucru...imp e sa le iei.
    mai asteptam pareri...pupici si mii de multumiri
  •  
    • 25 mesaje
    24 Sep 2006, 22:06
    1 1
    Si eu am luat un timp tarate de grau cu iaurt am slabit intradevar cu aceast cura eu ptr asta le-am consumat.
  •  
    • 767 mesaje
    24 Sep 2006, 23:54
    5 1
    Eu le iau seara, 2 lingurite pline amestecate cu un iaurt Activia. De fapt asta e cina mea
    Fac acest "tratament" de 2-3 luni si m-am simtit bine imediat ce am inceput. Ocazional le dizolv intr-un pahar de suc natural de fructe, merge si asa.
  •  
    • 1562 mesaje
    25 Sep 2006, 09:42
    2 2
    deci functioneaza...
    mai am o intrebare si gata, va las...cat timp faci 'tratamentul' asta trebuie sa nu mai bei ceaiuri antiadipoase si sa nu mai iei laxative, nu???
    multumesc pt tot.
  •  
    • 767 mesaje
    25 Sep 2006, 14:38
    3 0
    Nu mai iei nimic. Spune adio la ceaiuri si laxative pt ca iti dau dependenta.
  •  
    • 1562 mesaje
    25 Sep 2006, 14:53
    2 2
    merci debbie...asta asa e...ca sunt deja dependenta si fara ceaiuri si pastile nu pot sa merg la toaleta...
    acum daca renunt la ele, imi e cam teama...nu stiu cat de eficiente vor fi taratele astea...
  •  
    • 1562 mesaje
    25 Sep 2006, 15:00
    3 1
    adica eu aveam scaun doar daca luam laxative sau beam ceai.
    acuma daca nu mai iau, credeti ca o sa rezolv cu taratele? mi se pare prea frumos...
  •  
    • 44 mesaje
    25 Sep 2006, 15:39
    2 2
    Eu luam tarate in putina apa calda dimineata, pe stomacul gol, am incercat si inainte/intre mese si era ok, eventual, am observat ca efectul este sporit daca le amesteci in putin ceai verde, cu lamaie. Avantajul taratelor - eftin, tine de foame (se umfla un pic in stomac), nu provoaca crampe (ca pastilele) si nu creeaza dependenta. Sunt super!
    Am citit undeva ca cura se tine 2 saptamani cu 1 saptamana pauza si apoi se reia, dupa necesitate.
  •  
    • 1562 mesaje
    25 Sep 2006, 16:03
    5 0
    ok...dar credeti ca daca intrerup pastilele si ceaiul, taratele or sa isi faca sigur efectul??? zau ca nu stiu ce sa fac...bine, sigur e ca vreau sa scap de dependenta lor...
  •  
    • 9835 mesaje
    25 Sep 2006, 16:54
    0 3
    camomille, lectia nr. 1 referitoare la o digestie buna:

CE INTRA IN MOD REGULAT, IESE IN MOD REGULAT.

prin urmare, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa ai mese regulate, cu cantitati de mancare rezonabile.

ritmul digestiv ideal, pentru om, este de 3 mese pe zi. daca ti-ai pierdut instinctul natural de a te hrani in acest mod, nu te mira ca digestia ta nu functioneaza cu ritmicitatea digestiei unui om sanatos.

pentru inceput, ca sa stimulezi peristaltismul (care in cazul tau este dereglat, "amortit"), ai nevoie de tarate, ca supliment alimentar la fiecare masa.
    poti renunta la ceaiuri si medicamentele laxative pe masura ce constati ca taratele si mesele regulate incep sa iti regleze digestia.