sugestii date de asist de liceu

•  
    asa
    • 86 mesaje
    24 Sep 2006, 11:18
    0 0
    parinti 1.50 si 1.64.asistenta lic i-a spus cop meu(cl IX)ca este prea mic de statura(1.54)si ca exista tratament hormonal . ma intereseaza efectele pe termen lung a acestui tratament si daca este cazul sa il dau.
  •  
    • 686 mesaje
    24 Sep 2006, 12:27
    0 0
    Daca copilul este in clasa a IX mai are timp sa creasca, cunosc un caz in care tot asa era mic si pana in clasa a 12 a avut 1.85. Cel mai bine ar fi sa practice un sport, indicat ar fi baschet. Nu este o regula ca si copilul sa semene pe parinti atat timp cat va practica un sport mai ales daca il face acum in perioada de crestere. Da intra-adevar exista contraindicatii la medicamentele pentru crestere pentru ca acele medicamente forteaza corpul sa creasca, asa ca cel mai indicat este sportul si o alimentatie corespunzatoare. Eu zic sa nu ii dati copilului acele medicamente ca peste cativa ani sa regretati.
  •  
    • 13 mesaje
    24 Sep 2006, 14:16
    0 0
    am avut si eu un coleg in clasa a IX-a si avea aceeasi inaltime.pana in clasa a XI-a a cresuct in jur de 10-15cm.tind sa cred ca unii copii se dezolta mai repede iar altii mai tarziu...aaa si tin sa spun ca nu a facut nici un sport de performanta.Un ajutor ar fi dupa parerea mea basketul
  •  
    • 2794 mesaje
    24 Sep 2006, 16:59
    0 0
    Tatal meu a stat pina in clasa a X-a in prima banca, erau aranjati dupa inaltime, deci el era cel mai scund. La sfirsitul liceului avea 190, asa ca...nu dispera si nici nu te apuca sa-i faci copilului tratamente hormonale la virsta aceasta. Da-l la baschet, mai asteptati vreo 2-3 ani si vedeti dupa-aia daca e cazul sa apelati la tratamente. Mai probabil ar fi ca nu. Se pare ca inaltimea finala a copilului variaza intre: (inaltime mama+inaltime tata)/2 +/- 8 cm. Deci copilul tau va avea cel mai probabil o inaltime intre 159-175.
  •  
    • 4 mesaje
    24 Sep 2006, 19:49
    0 0
    stai linistita si nu l indopa cu hormoni.eu am avut in liceu un coleg care in clasa a 9a imi ajungea pana la umeri si ntr a 12a ma intrecuse binisor.ajunsese la inaltimea normala pt un baiat....tot liceul facusem misto de el mititelul....