Alergie

•  
    • 3248 mesaje
    23 Sep 2006, 13:12
    0 0
    Cam de 1 luna am devenit alergic la ceva.Dar habar nu am la ce! Sa va spun cum se manifesta:ori de cate ori mananc ardei iute/ceapa/usturoi/condimentat/fierbinte,este prea cald afara,ma agit,ma enervez,depun efort fizic,fac baie in apa ceva mai mult decat calda ma rosesc pe abdomen,brate,maini,coapse si spatele genunchilor,ma umplu de buuube crescute in piele,parca as face masaj cu urzici,ma mananca pielea ca naiba.Toate astea dureaza pret de 20-30de minute.In tot acest timp ma dau cu apa termala si inceeeeeeet trece mancarimea,iar "bubele" se retrag,dar cele 20-30 de minute sunt infernale! Doctorita de familie e in concediu,deci nu am de unde sa iau trimitere pentru analize.Pana acum am trecut peste pentru ca se intampla rar,dar in ultima perioada patesc din ce in ce mai des.Spre exemplu,aseara m am fugarit putin cu pisica prin casa si dupa nici 10 minute a inceput.De pe maini,pana pe abdomen. M am mai dat cu mixtura mentolata de la Tis,dar are efect doar pe moment.
    Am vazut reclama la Claritine.Sunt bune?Sa imi iau pana vine doctorita din concediu?La tv ziceau ca in max 1 ora isi face efectul si se pastreaza 24h.
    Merci anticipat pentru raspuns!
  •  
    • 415 mesaje
    23 Sep 2006, 13:55
    0 0
    diorkiss de cand ai pisica? S-ar purea sa fii alergic la parul de pisica.
    Este bun si Claritine/Simphoral este acelasi lucru dar romanesc,mai ieftin sau poti lua Aerius.Acestea sunt antihistaminice de generatie noua,care nu dau somnolenta.(1 pastila /zi)
    Daca nu vor trece cu unul din antihistaminicile de mai sus iei Clemastine/Tavegyl,sunt cele mai puternice ,dar dau somnolenta.
    Iei trimitere la medicul alergolog si impreuna cu o adeverinta de salariat/student, daca esti din Bucuresti te duci la Spitalul Nicolae Malaxa ,la dr Florin Popescu pentru testari cutanate. (tel. 255 22 53, 255 59 44, 255 49 35, str Vergului nr 12,sector 3).
  •  
    • 3248 mesaje
    23 Sep 2006, 14:19
    0 0
    Cred ca a inceput inainte de a aduce felina.
    Ok,multumesc frumos pentru sfaturi!Am sa merg sa vad de pastile,pana vine doctorita din concediu.Eu is din Iasi,so..
    Oricum,multumesc frumos!
  •  
    • 415 mesaje
    23 Sep 2006, 15:45
    0 0
    diorkiss daca pisicuta o ai mai demult,atunci va trebuie sa gasesti alergenul si sa-l elimini. Gandeste-te daca ai introdus un aliment nou ?
    Depistarea alergenului alimentar se face prin jurnal alimentar si teste de eliminare a agentului cauzator
    ALIMENTE ALERGENE:oua, peste, fructe de mare, laptele de vaca, soia, telina, unele fructe (piersici, caise, capsuni, kiwi etc.), drojdie de bere, nuci, alune, rosii. Sase dintre ele sunt si cele mai periculoase: arahidele, crevetii, laptele, ouale, pestele si soia.
  •  
    • 599 mesaje
    23 Sep 2006, 16:36
    0 0
    pastile de alergie sunt claritine sau aerius...intreaba si u la farmacie cum se iau
  •  
    • 215 mesaje
    24 Sep 2006, 19:55
    0 0
    aparitia alergiei indica anumite carente in organism; daca folosesti claritine, inlaturi efectele, dar nu rezolvi cauza, deci cit de curind vor reaparea; o cura cu suplimente alese adecvat fac sa dispara cauzele, decii...
    Cauta-ma pe locweb@flash.ro
  •  
    • 3248 mesaje
    24 Sep 2006, 21:33
    0 0
    Carmen,merci pentru lamuriri.Sper sa nu fie de la vreun aliment care imi place mie mult.Azi mi am luat Claritine, s a manifestat prin intepaturi,nu mancarimi si mi au aparut niste pete rosii pe fata Ce aiurea..

Bazil,mai intai trebuie sa mi fac analizele,sa vad exact care e cauza.Nu pot lua la intamplare suplimente. Multumesc frumos,oricum.
  •  
    • 599 mesaje
    24 Sep 2006, 21:56
    0 0
    bai bazil42 da u cine esti mama de iti faci atata reclama? la toata lumea dai adresa de mail
  •  
    • 76 mesaje
    25 Sep 2006, 00:07
    0 0
    E sigur de la parfumuri.
  •  
    • 686 mesaje
    25 Sep 2006, 00:51
    0 0
    Inainte de a descoperi bineinteles cauza alergiei eu zic sa incepi sa-ti intaresti sistemul imunitar cu echinacee, vitamine ca sa ajuti corpul sa lupte cu alergia, si nu numai pentru ca oricum intram in iarna si vin virozele, gripele, deja m-a luat cu friguri cand aud de ele.
  •  
    • 3248 mesaje
    25 Sep 2006, 00:53
    0 0
    Pai asta intentionez sa fac.Pana acum ceva vreme,consumam citrice in cantitati mari si parca ma simteam altfel.Dar in ultima vreme,mi a pierit pofta.Nah,am sa merg la doctor sa vad concret ce i baiul.
  •  
    • 290 mesaje
    25 Sep 2006, 06:25
    0 0
    Aici trebuia si topicul de la frumusete.Daca tot vrei sa folosesti prod. da la FLP,de ce nu iei si gel ,ceai si polen pt. alergie?
  •  
    • 213 mesaje
    25 Sep 2006, 11:26
    0 0
    Bazil42 tu spui "aparitia alergiei indica anumite carente in organism; daca folosesti claritine, inlaturi efectele, dar nu rezolvi cauza, deci cit de curind vor reaparea; o cura cu suplimente alese adecvat fac sa dispara cauzele, decii..."

Deci cu siguranta bazil42 daca vei si demonstra asta prin studii stiintifice vei primi Premiul Nobel.
    Daca te limitai sa spui ca suplimentele nutritionale doar ajuta organismul te mai credeam, dar asa ca fac sa dispara cauzele exagerezi,ca sa nu zic altfel.