HALENA

•  
    • 109 mesaje
    19 Sep 2006, 00:26
    0 0
    Am cautat pe forum si am gasit ceva..dar toti au dat sfaturi diferite..Probleme cu cariile numai am ca am fost la dentist...tartru nici atat.Cred ca am mai multe probleme cu mirosul asta..Folosesc apa de gura..ma spal pe dinti in mod regulat..imi curat si limba..dar cand manac ceva de exemplu un covrig, imi da un gust ciudat in gura. Alta problema ar mai fi cu gatul, cred eu, am fost la 2 medici orelisti si unu mi-a zis ca am rinita iar altu ca am corneta mai mare si am si o mica deviatie de sept. M-am dus la ei ca am ca niste secretii in gat (flegma). Am facut niste tratamente dar degeaba..
    Iar alta problema e cu stomacul cred.. ca dimineata stiti voi ca e mirosul asta neplacut.ca daca nu mananc ceva..miroase gura iar.
    Ma supara foarte tare acest lucru ca e foarte deranjat pt mine in primul rand si apoi si pt cei din jur..
    Daca puteti veni cu nist sfaturi noi..sunt binevenite.
    Multumesc anticipat
    p.s.: poate fi si de la un consum mare de lapte?
  •  
    • 8403 mesaje
    19 Sep 2006, 09:59
    0 0
    scortisoara
  •  
    • 109 mesaje
    19 Sep 2006, 10:34
    0 0
    scortisoara?
    nu cred ca ar merge...
  •  
    • 1564 mesaje
    19 Sep 2006, 10:37
    0 0
    Da, laptele baut mult odata este un adevarat bolovan care fermenteaza. Trebuie baut cate o inghititura, asa.
    Te-as putea sfatui sa mananci putin si des, ca sa nu mai aiba loc fermentatia.
    Dupa ce mananci, clateste-ti gura.

Ar mai fi un leac: cel cu uleiul de masline, daca poti suporta.
    Dimineata iei o lingura de ulei cu care iti clatesti gura si faci gargara bine. Apoi scuipi, fara sa inghiti vreun dram(e plin de toxine dupa ce te clatesti cu el). Apoi iei o alta lingura de ulei si o ingiti, pe stomacul gol. Faci asa o cura de vreo trei luni. Mama mea s-a vindecat de ulcer asa.
    S-ar putea sa iti faca bine, sa scapi de problema asta neplacuta.

E foarte bine sa iti cureti limba dimineata, cu o lingurta, nu cu periuta.
    Se prea poate sa ai vreun stafilococ in gat, mergi sa-ti mai faci un exudat faringian. La candida te-ai gandit?
    Mai clateste-ti gura cu apa cu bicarbonat, ca e alcalin. E posibil sa ai saliva prea acida.
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Sep 2006, 10:39
    0 0
    je_je, da, poate fi de la lapte.

o buna digestie a laptelui o pot avea numai sugarii, pentru ca numai ei au o enzima speciala pentru digerat laptele.

de asemenea, problema cu scurgerile flegmoase in gat este tot de la lapte, plus probabil alte alimente grele care maresc flegma (in ayurveda, Kapha Dosha).

ar trebui sa iti schimbi alimentatia si sa faci sport, pentru a elimina "flegma" din organism. ea este cea care te umple de toxine, iti slabeste digestia si, astfel, iti da si halena.

elimina din alimentatie:
    painea, pastele, cartofii, lactatele (cu exceptia iaurtului), branzeturile grase (telemea, cascaval), carnea grasa, prajeala, dulciurile, sarea si usturoiul.

poti consuma:
    legume, fructe (coapte, zemoase), peste, pui (fara piele), cereale integrale, iaurt, condimente care subtiaza flegma si ajuta la eliminarea ei: turmeric (sofran de india), ghimbir proaspat si uscat, piper negru, hrean, cardamom, ardei iute, dafin, busuioc, coriandru, cimbru, cuisoare, menta, nucsoara, scortisoara, ceapa.

reteta pentru eliminarea flegmei din gat (de fapt, e o scurgere din sinusuri):
    radacina si frunze de hrean maruntite, amestecate cu cimbrisor si miere.
    iei cate o lingurita, dupa mesele principale.

cel mai probabil o sa inceapa sa-ti curga nasul - asa ca fa-ti provizie de batiste
  •  
    • 1564 mesaje
    19 Sep 2006, 10:39
    0 0
    A, si je-je, e bine de stiut ca patrunjelul verde mestecat inlatura mirosul. La fel cuisoarele (chestiile alea aromate care se pun ...nu stiu...in mancare).
  •  
    • 1564 mesaje
    19 Sep 2006, 10:41
    0 0
    Neata, Donna
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Sep 2006, 10:44
    0 0
    neatza, maha
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Sep 2006, 10:47
    0 0
    oh, am uitat sa spun cum se poate bea laptele, ca sa nu mai fie o problema:

la o cana cu lapte (cca 300 ml), se adauga:
    1/4 lingurita turmeric
    un varf lingurita ghimbir
    1 lingurita miere de salcam sau poliflora

este foarte gustos si devine mai usor de digerat, fara sa mai determine acumulari de flegma.

dar... a nu se mai exagera cu lapticul

atentie, mierea devine toxica daca este pusa in laptele prea fierbinte. (trebuie sa fie doar caldut)
  •  
    • 8403 mesaje
    19 Sep 2006, 11:05
    0 0
    scuze je_je, ma refeream la nucsoara.
  •  
    • 8403 mesaje
    19 Sep 2006, 11:06
    0 0
    Inainte si dupa masa se ia un varf de cutit de nucsoara, impreuna cu un varf de cutit de cuisoare.
  •  
    • 109 mesaje
    19 Sep 2006, 11:38
    0 0
    oh..si is disperat dupa lapte..chiar acum mananc cu cereale ..sport fac destul..fac sala.multumesc mult de sfaturi fetelor.
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Sep 2006, 11:47
    0 0
    pai

vezi ca pe Mosilor sunt magazine arabesti, de unde poti cumpara turmeric si ghimbir pudra (ghimbir gasesti si la supermarketuri).

amestecul de lapte cu turmeric, ghimbir si miere merge de minune si la cereale - dar eu te-as sfatui sa treci la iaurt.
    pentru rolul curativ, poti pune aceleasi ingrediente si in iaurt, sa vezi ce bun e... mmmm...

auzi? da' sa vezi tu, daca te tii de alimentatia aia de care ti-am zis, ce frumos o sa-ti miroasa nu numai gura, dar si transpiratia sa te tii feromoni in stare pura...
  •  
    • 242 mesaje
    19 Sep 2006, 18:05
    0 0
    Ceaiul verde este bun si pentru halena asa am citit, iar dupa ce te speli pe dinti clateste-te cu bicarbonat.
  •  
    • 20 mesaje
    24 Sep 2006, 19:02
    0 0
    Am avut (si am) aceeasi problema. Insa in luna mai am incercat (de 2 ori) Dieta Oshawa si, dupa numai o zi, mirosul a disparut complet. Gasesti detalii pe net despre regimul asta.
    Sigur, laptele nu ajuta deloc in problema asta, dar nici consumul de carne si alcool.
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Sep 2006, 19:37
    0 0
    gala, mie, Oshawa, in primele zile, imi produce halena, desi in mod obisnuit nu am problema asta
    dar nu-mi fac probleme, stiu ca e produsa de toxinele care incep sa fie eliminate, si ca in cateva zile dispare cu desavarsire.
  •  
    • 4 mesaje
    24 Sep 2006, 19:37
    0 0
    am incercat de toate pt a combate asta.....apa de gura,ata dentara,mi am zgariat limba k lingurita.ba mai mult mi am scos si amigdalele pt k aveam impresia k descoperisem cauza.....ghinion.

urmatoarea directie a fost dentistul care mi a rezolvat 2 carii si mi a zis k nu si explica de unde vine mirosul acela stanjenitor.in disperarea mea mi am comandat de pe net royal breath da inca nu mi au venit.am citit pe forum de ele.o iau si eu pe bajbaite.am mai observat k imi sangereaza gingia intre 2 dinti si am observat k ata dentara imi transmite k acolo ar fi cauza....cre k mai incerc un dentist
  •  
    • 9835 mesaje
    24 Sep 2006, 19:40
    0 0
    mau_mau, daca problema nu este stomatologica, inseamna ca este digestiva. e bine sa tii un regim de dezintoxicare.
  •  
    • 4 mesaje
    24 Sep 2006, 19:42
    0 0
    care sa constea in?
  •  
    • 4 mesaje
    24 Sep 2006, 19:53
    0 0
    pls donna,da mi si scrie mi si mie o reteta...asa k parafa si semnatura ta