uter fibromatos
-
0 0Buna, Evelor!
E prima data cand intru pe forum.
Am nevoie de sfaturi si intelegere din partea cuiva care a trecut prin ce trec eu...
Astazi am fost la ecograf, in urma unui ciclu (care ma tine de 12 zile),insotit de un flux sanguin abundent si de cheaguri (acum au scazut mult in intensitate). Bineinteles ca medicul (fiind medic ginecolog) mi-a sugerat ca as fi candidata la cutit. La intrebarea mea "daca nu ar putea fi rezolvat medicamentos", mi-a raspuns ca deja e prea tarziu...
A trecut careva dintre voi printr-o experienta asemanatoare? Daca da, cum s-a rezolvat?
Am 41 de ani si mama mea la 39 ani a fost operata de aceeasi afectiune. Ma ingrozeste gandul ca trebuie sa trec prin simptomele prin care a trecut ea in urma operatiei (bufeuri si toate starile specifice menopauzei...)
Astept raspunsuri -
Olavio nu te speria,exista mai multe feluri de histerectomie.Mama ta a avut probleme pt ca a trebuit sa faca histerectomie totala,adica i-a extirpat uterul,colul uterin,ovarele si trompele si din cauza asta a intrata fortat in menopauza.
Dar daca nu este necesar se face doar histerctomie subtotala,consevandu-se colul uterin,profunzimea totala a vaginului,ovarele si trompele,ceea ce inseamna ca nu vei intra in menopauza,ci vei avea un ciclu scurt de cateva picaturi ,si deci fara alte consecinte negative asupra organismului.
Va depinde de rezultatul investigatiilor,de ce hotaraste medicul ,si de ce gaseste in interior in timpul operatiei. -
Draga Carmen Teodora,
Iti multumesc mult ca mi-ai raspuns. Cand te loveste asa o veste (uter fibromatos, operatie) intri in panica. Asa cum spuneam, mama a fost operata de fibrom, tata a murit acum 6 ani de cancer.
Din cate m-am informat si eu, in ultimul timp se incearca mai mult ca in trecut o rezolvare medicamentoasa (acolo unde tine). Sunt insa medici care de cum te vad intrand pe usa isi calculeaza veniturile si te si propun pentru operatie. Doctorita mea de familie este si medic homeopat. Am discutat astazi cu ea si voi repeta in alta parte ecograful, iar apoi voi incepe un tratament, ramanand pe ultimul loc "cutitul". Mi-am extirpat deja apendicul si fierea.
Carmen, mi-a facut placere raspunsul tau si te mai astept sa-mi scrii. De unde esti?
Eu sunt din Brasov
Vio -
Vio, nu intra in panica.
Cauta si alte solutii sa-ti rezolvi problema, dar daca nu se poate decat chirurgical nu dispera.
Iti spun din proprie experienta.
Am avut un uter fibromatos care nu a putut fi rezolvat decat cu histerectomie totala cu pastrarea anexelor. Am suferit mai mult inainte de operatie, decat dupa.
Ovarele au ramas pe pozitie si functioneaza inca, ceea ce m-a scutit de manifestari specifice menopauzei. Medicul mi-a explicat ca voi intra la menopauza in momentul in care nu vor mai functiona ovarele (rolul uterului fiind numai pentru dezvoltarea sarcinii), pana atunci organismul isi continua ciclul ovarian si hormonal, chiar in absenta ciclului menstrual. Tot la recomandarea profesorului care m-a operat nu am urmat nici un tratament de substitutie, desi parerile sunt impartite si alti medici mi-au spus ca ar fi trebuit sa iau ceva hormoni.
Au trecut aproape 7 ani de la operatie si multumesc lui Dumnezeu, ma simt foarte bine.
Sfatul meu este sa te preocupi cu toata seriozitatea de aceasta problema, dar nu te stresa pentru ca exista sigur cel putin o solutie.
Si sa nu uit. Varsta iarasi nu este un factor de ingrijorare. Eu am suferit operatia la 32 de ani si 6 luni. -
Draga titilina, iti multumesc pentru sfat si incurajari. Ieri am fost la medic si mi-am facut ecograf abdominal, vaginal, dar si consultatie normala "la capra". Am uter fibromatos, dar nu am fibrom. Aveam inca uterul plin de cheaguri si ca urmare am fost chiuretata, acolo, pe loc. Se pare ca totul este pe baza hormonala. Mi s-a luat proba si astept rezultatul de la laborator.
Astazi sunt alt om. Ma pregatisem psihic pentru o noua operatie (mai am doua la activ, pe langa doua nasteri si un avort), dar tot aveam emotii.
Iti multumesc inca odata ca mi-ai scris si mi-ar face placere sa mai corespondam.
Vio -
Vio,
Inca o data iti spun: priveste inainte cu incredere. Totdeauna exista cel putin o solutie. Trebuie sa ai incredere si sa lupti.
Si la mine histerectormia a fost a treia operatie. Mai intai a fost un fibrom operat pe sarcina (in luna a treia) si apoi cezariana. Dupa opt ani am facut histerectomia.
Nu spun ca e floare la ureche. Dar nici nu trebuie sa crezi ca aici este sfarsitul.
Curaj si sa auzim numai de bine! -
Buna ziua! Nu trebuie sa va speciati deloc. Exista mai multe metode de vindecare, nu neaparat histerectomia. De pilda, eu am fost sfatuita de unul dintre cei mai buni medici ginecologi dr Silviu Istoc sa fac interventie laparoscopic, este modalitatea foarte eficienta care lasa uterul intact si puteti ramane insarcinata dupa. Nu vor fi simptome asa cum va sperie cele ale histerectomiei, de aceea va recomand cu caldura aceasta metoda, iar ca medic, mergeti si discutati cu dr Silviu Istoc, este specializat in astfel de interventie si a avut numai rezultate foarte bune. Mult curaj!