chisturile ovariene
-
0 0Am fost operata de chist ovarian , iar dupa un an jumate mi a reaparut un alt chist la ovarul sanatos. Medicul mi a recomandat sa iau anticonceptionale toata viata.
Pentru ca au avut efecte negative asupra organismului meu (crestere in greutate , infectii , distrugere a florei intestinale, depresii si aparitia acneei ) m-am hotarat singura sa renunt la ele .
As vrea sa cer sfatul dumneavoastra cu privire la cazul meu.Exista si alte tratamente impotriva acestor chisturi? E normal ca un medic ginecolog sa-mi recomande toata viata aceste anticonceptionale ca tratament? -
Chisturile reapar. Eu te contrazic in legatura cu ce ai zis despre contraceptive. Daca le iei pe cele indicate nu patesti nimic, nu iei in greutate...Medicul ti le-a dat dupa ce ti-a facut analizele hormonale? Eu zic sa le iei cum ti-a zis doctorul pr. k stie el ce stie, si e normal sa le recomande pana la menopauza (nu toata viata cum ai zis) pt. k dupa ce au fost eliminate daca se intrerup, chisturile reapar. Daca nu ti le-a dar in urma analizelor hormonale, mergi la un endocrinolog si se va rezolva, ti le va da pe cele potrivite si o sa-l elimini. Oricum anticonceptionalele nu mai sunt k pe timpuri, au mai multe efecte pozitive decat negative. Poti sa incerci si cu medicamente naturiste dar rezultatele nu sunt aceleasi si atat de rapide k, cu contraceptivele.
A luat o prietena niste picaturi din mladita de zmeur, vreo 3 sticlute, dar a renuntat pt. k trebuie sa ai multa rabdare pana apar rezultatele cu astea naturiste. Sanatate multa! -
Am fost la 3-4 medici ginecologi cu renume , insa nici unul n a pomenit de acele analize hormonale .
Ma gandeam daca nu ar fi posibil sa depistez cauzele , de ce am acele dereglari hormonale ? Apoi sa iau doar substantele care imi lipsesc pentru ca anticonceptionalele contin mult mai multe decat am nevoie .
Am luat 3 tipuri de anticonceptionale timp de 4 ani si chiar m au afectat destul de grav .
va multumesc ca mi ati raspuns -
Ginecologii astia sunt niste iresponsabili (nu toti, dar o mare parte da). Pai cum sa dai contraceptive la intamplare...unele au o cantitate mai mare de hormoni, altele mai mica, se dau si ele in urma unor analize hormonale nu asa cum au ei chef. Acum pt. toate in general, cand va duceti la ginecolog si vedeti k nu va dau sa faceti aceste analize hormonale sa le cereti voi iar daca refuza nu acceptati sa luati ce va dau ei, k voua va faceti rau nu lor.
Si eu aveam chisturi micute pe ambele ovare iar pe ovarul stang unul mai mare, si am fost la endocrinolog, mi-a facut aceste analize hormonale, ecograf ovarian, ecograf la sani si glanda, si dupa mi-a prescris contraceptivele. -
fetelor, cum ati reusit sa ramaneti insarcinate cu chist ovarian? Daca este vreuna printre voi care a reusit aceasta performanta sa-mi dea si mie pontul, ca eu nu stiu ce sa mai fac! Mi-e frica ca tot incercand imi creste chistul si voi ajunge la operatie! Please help. Ati luat ceva pentru fertilitate? Va recomandat medicul ceva? Sau s-a intamplat pur si simplu?
-
Am fost operata in primavara de apendicita, deci asta se exclude. Ma doare de aseara destul de tare in partea dreapta jos a abdomenului, chiar deasupra la osul pubian daca apas ma doare mai tare. Poate sa ma doara acolo chistul de la ovar? Stiu ca am unul mai marisor si altele mai mici, mereu le-am tinut sub control pentru ca nu am vrut sa aud de operatie. De obicei daca ma durea ovarul nu am durea atat de jos...Nu stiu ce poate fi si la medicul meu nu cred ca ma poate lua azi pentru ca mereu e fff aglomerat. Acum urmez tratament cu mladite de zmeur si bitter.