acupunctura da sau nu?

•  
    • 86 mesaje
    15 Sep 2006, 14:36
    0 0
    A-ti apelat vreodata la acupunctura sau a-ti apela?Cunoasteti pe cineva care a facut acupunctura?As vrea sa stiu in ce masura sau rezolvat problemele.Eu am o problema de fertilitate.
    Sunt foarte interesata astept raspunsuri Va multumesc.
  •  
    • 171 mesaje
    15 Sep 2006, 15:21
    0 0
    buna
    Eu am facut mult timp acupunctura la diferiti medici, numai la ultimul doctor a dat rezultat.Eu am facut pentru dureri musculare si articulare, din cauza sportului de performanta.Daca vrei iti pot da nr lui, e o persoana foarte amabila si care stie meserie.
  •  
    • 86 mesaje
    15 Sep 2006, 15:38
    0 0
    Eu sunt din Bucuresti.Dar daca nu ai avut rezultatul dorit la unii medici de ce totusi ai continuat?
  •  
    • 9835 mesaje
    15 Sep 2006, 15:39
    0 0
    eu una sunt asa de interesanta de acupunctura, incat mi-am cumparat un aparat de electro-acupunctura si m-am pus pe studiat hartile cu puncte si meridiane.

nu am obtinut rezultate spectaculoase, dar este cert ca electropunctura, atat cat ma pricep eu sa o fac, imi diminueaza considerabil sindromul premenstrual, durerile de umar si de cap. ba chiar imi desfuda si nasul, cand imi recidiveaza sinuzita
  •  
    • 171 mesaje
    15 Sep 2006, 22:41
    0 0
    Buna
    Si eu tot din Bucuresti sunt, insa cand ai dureri faci orice, am incercat cam tot ce era pe piata atunci, doar doar, esti in stare sa crezi in orice, poate merge si la tine. Insa pe acest doctor mi l-au recomandat niste handbaliste si m-a ajutat mult, nu zic ca poate rezolva orice, dar pt mine e cel mai bun.
    Eu personal nu m-as juca pe punctele de presopunctura si acupunctura singura.
    Sanatate
  •  
    • 162 mesaje
    15 Sep 2006, 22:42
    0 0
    Nici nu o sa obti cine stie ce rezultate. Toate, dar toate punctele de acupunctura/presopunctura/magnetoterapie - pe care le gasesti in carti- sunt pentru publicul larg. Punctele adevarat puternice, miraculoase, nu se publica. Le gasesti doar in cabinetele de medicina chineza din China.
    Sunt puncte strict interzise sa fie publicate.
    Nicodata nu-ti vor dezvalui tie, cum sa te faci bine in 2 sedinte cand te poti ameliora in 10. E vorba de bani.
    Ca si cartile de Yoga.
  •  
    • 290 mesaje
    16 Sep 2006, 09:33
    0 0
    de ce nu incerci si cu cure naturiste.rezultate au dat si cele pe baza de aloe vera.
  •  
    • 9835 mesaje
    16 Sep 2006, 11:12
    0 0
    aparatele pentru acupunctura care se vand pentru uz casnic si gospodaresc sunt cat se poate de safe. in cel mai rau caz, nu au niciun fel de efect.
    in alte tari, se vand la scara larga, si sunt insotite de manual de utilizare.

sunt concepute in asa fel, incat puse pe piele incep sa bipaie atunci cand gasesc un punct cu permeabilitate electrica crescuta (adica fix punctele folosite in acupunctura).

cu o harta a meridianelor si o lista de puncte care trebuie stimulate pentru o anume afectiune, eu una n-am nicio grija.

de pilda, problemele pe care urmaresc sa le atenuez eu prin acupunctura (spasmul pleoapei inferioare de la ochiul drept, durerea umarului drept, chist mamar la sanul drept) sunt grupate sub unul si acelasi diagnostic, ce apartine meridanului stomac. pentru aceast diagnostic exista o "formula" de cateva puncte care trebuie stimulate, de-a lungul meridianului stomac.

cu harta meridianului in fata, si dotata cu aparatul asta care gaseste punctele fara putinta de a da gres, eu ma simt safe.

sincer, durerea de umar dispare indata ce incep sa stimulez punctul corespunzator articulatiei umarului. ce alta dovada mi-ar mai trebui ca sa stiu ca lucrurile merg asa cum trebuie?

trebuie doar un pic de curaj, incredere si disponibilitatea de a cauta si gasi informatia de care avem nevoie.

...asta spre deosebire de acupuncturistii care infigeau in mine ace cam la intamplare - mi-a dat seama de chestia asta chiar si pe vremea cand eram absolut afoana, observand, de exemplu, ca acele infipte in bratul drept nu sunt simetrice fata de cele infipte in bratul stang, ci... doar asa... "pe-acolo"... cu o "mica" marja de eroare de 2-3 cm