Sistemul imunitar

•  
    • 1151 mesaje
    14 Sep 2006, 19:54
    0 0
    Vine frigul si este f important sa avem un sistem imunitar bun pt a nu ne imbolnavi
    Eu sunt un pic bolnavicioasa,(racesc usor) desi analizele mi-au iesit mereu f bine
    Sunt curioasa ce trucuri stiti pt a va imuniza .
    eu ma gandesc la cura de vitamine (vitamina C in special ) si tinctura de echinaceea
    Multumesc
  •  
    • 8403 mesaje
    14 Sep 2006, 21:02
    0 0
    Dupa un an in care am avut probleme cu racelile repetate-si numai-, am intrat in toamna trecuta ferm hotarata sa nu mai iau antibiotice, vitamine si alte prostii, avand in vedere faptul ca nu ma ajutasera prea mult la vremea respectiva. astfel incat am preferat sa merg pe terapia naturista..legata de ....condimente.iarna toata de fiecare data cand simteam ca ma ia frigul sau simteam un inceput de raceala, beam vin rosu natural fiert , in care adaugam scortisoara si ...piper.evident...nu am racit toata iarna..si nici primavara, dar abia in luna mai am avut iar o raceala pe care am preferat sa o tratez rapid cu...Polidin injectabil.astfel ca am fortat tot sistemul imunitar sa lucreze singur.

nu mai dau doi bani pe vitaminele din comert.prefer s amananc dimineata fructe, iar la ceaiul pe care il beau mereu la ora 5 sa pun si o felie de lamaie..pe care o mananc cu tot cu coaja- coaja contine o vitamina care intamplator, potenteaza efectele vitaminei C.

si cam...atat

sanatate multa!
  •  
    • 8403 mesaje
    14 Sep 2006, 21:05
    0 0
    Atentie insa pentru cei care au ulcer, HTA si sunt mai..iritabili..piperul le agraveaza starile...

in rest...pentru cei care nu suporta frigul..piperul in alimentatie face minuni
  •  
    • 1555 mesaje
    14 Sep 2006, 22:34
    0 0
    Si eu eram bolnavicioasa, 2 luni din vara eram racita, cumplit. Acum singurul lucru care ma ajuta sunt pastilele homeopate . A tras mama 1 an de mine sa le iau si acum nu regret, n'am mai racit de vreo 3 ani de zile. E mai mult decat ma asteptam ...
  •  
    • 427 mesaje
    14 Sep 2006, 22:50
    0 0
    eu am luat echinacea capsule pe tot timpul iernii trecute si nu am racit. am observat din experienta (si eu racesc f repede)ca in perioadele in care ma alimentam mai prost imediat ma imbolnaveam. deci cred k e f importanta o dieta variata cu de toate legume fructe lactate carne peste etc
    din cand in cand mai mananc si lamaie taiata felii cu o lingurita de zahar brun.
  •  
    • 765 mesaje
    15 Sep 2006, 00:08
    0 0
    Si eu apelez tot la medicina naturista. Cordicepsul si Propolisul ca antibiotice naturale, ma imunizeaza.
  •  
    • 248 mesaje
    15 Sep 2006, 10:46
    0 0
    Eu de 2 ani am luat pe perioada iernii vaccinul antigripal homeopat (sunt niste bobite foarte mici care se inghit) si nu am facut nici raceli nici gripa. Costa cam 100.000 lei si l-am luat de la Helpnet Iancului, apare cam prin noiembrie, ca si vaccinul antigripal injectabil.
  •  
    • 1070 mesaje
    15 Sep 2006, 11:40
    0 0
    Echinaceea si Baraka (ULEI DE CHIMEN)cresc imunitatea, dar si fructele sunt foarte bune.O combinatie este benefica organismului.Vitaminele din farmacii nu sunt bune de nimic.DAR, CEREALELE DA:LUCERNA, URZICA,ORZ, OVAZ, SI ALGELE...CRESC IMUNITATEA.
  •  
    • 867 mesaje
    15 Sep 2006, 12:25
    0 0
    mai ziceti, mai ziceti ca si eu voiam sa deschid un subiect pe aceeasi tema. si eu racesc des probleme cu gatul am avut mereu si mai nou fac destul de des si infectii urinare. ce sfaturi aveti? multumesc
  •  
    • 1151 mesaje
    15 Sep 2006, 20:19
    0 0
    multumesc pt raspunsuri
    eu am inceput sa iau echinaceea pall,una pe zi si vitamina c
    auzisem pe cineva ca recomanda zincul, ce parere aveti?
  •  
    • 215 mesaje
    19 Sep 2006, 19:34
    0 0
    desigur ca vitamina C este f importanta in marirea imunitatii, dar ce faci ca necesarul zilnic de 1 gram( asta daca nu iei anticonceptionale, nu faci sport, nu fumezi) , este dat de aprox. 10 lamii, asa ca feliuta de lamiie cu zahar brun este apa de ploaie.
    De ce credeti voi ca au aparut suplimentele alimentare, si nu de ieri, alaltaieri, ci de mai bine de o juma de secol????
    Pt cele care doresc cu adevarat o solutie, le astept pe locweb@flash.ro, pt ca sa nu dam de lucru la admin.
    SANATATE!!!!
  •  
    • 856 mesaje
    19 Sep 2006, 23:25
    0 0
    Eu iau din luna septembrie pana in luna aprilie :
    - oil of oregano (3 picaturi de 2 ori pe zi intr-un pahar cu apa)
    - tinctura de soc (30 picaturi de 2 ori pe zi intr-un pahar de apa)
    - tinctura de echinacea (1 lingurita intr-o jumatate de pahar cu apa)
    Beau in fiecare zi doua cani de ceai verde in care storc cate o jumatate de lamaie.
    Consum multe fructe, in special afine si zmeura si maninc mult peste.
    Nu am avut o raceala in ultimii trei ani.
  •  
    • 54 mesaje
    20 Sep 2006, 12:07
    0 0
    MANANCA UN MAR IN FIECARE ZI.
    NU VEI RACI DELOC TOATA IARNA.
  •  
    • 686 mesaje
    20 Sep 2006, 12:29
    0 0
    Eu de obicei folosesc lamaia dimineata in ceai pe stomacul gol pentru ca am inteles ca asa se asimileaza mai repede,oare are ceva ma refer pt stomac dauneaza sau pot si in alta parte a zilei sa beau. Voi cum faceti cu vitamina C