pastila de a 2 zi
-
0 0sunt in a 3 saptamana de anticonceptionale si ieri am uitat sa iau pastila la ora fixa si l-am luat dupa 10 ore iar seara am avut contact sexual cu prietenul meu,de frica am luat la maxim 9-10 ore dupa,respectiv azi pastila de a 2 zi,postinor 2, nu vreau o sarcina.am vazut pe prospectul anticonceptionalelor ca dc pastila este luata in max 12 esti in regula si nu trebuie sa folosesti o metoda suplimentara de contraceptie.azi am luat pastila la ora fixa.am citit si pareri despre postinor2 si m-au cam speriat,ce credeti?este totul in regula,pot avea in continuare contact neprotejat cu prietenul meu?urmeaza sa iau si a 2 pastila in termen de 12 ore dupa prima. un sfat fetelor pls
-
24 de ore (timpul normal intre 2 pastilutze) + 10 e inca 34; pastila o poti lua in decurs de 36 de ore de la administrarea ultimei pastile (fara a avea nevoie de alta metoda de protectie).
te sfatuiesc sa nu iei postinorul, esti in siguranta si fara el.
acum ma pun sa caut si raspunsul unei doctorite la un caz similar si il postez. -
gasit:
"am uitat marti sa iau pastilt (marvelon) miercuri am luat una si joi am realizat ca uitasem si am luat 2.am avut contacte sexuale neprotejate miercuri si joi.va rog puteti sa-mi spuneti care sunt sansele sa raman insarcinata si daca pot sa iau postinor acum.va multumesc mult"
raspuns:
"s.oana, ar fi interesant de stiut la a cita folie de anticonceptionale esti si a cita pastila ai uitat-o.
Oricum, nu lua postinor. Daca ai uitat o pastila din mijlocul foliei si daca iei de mai mult de 6 luni, nu-s probleme
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic."
fata lua marvelon de un an si 6 luni, si uitase pastiluta 6. doctorita a zis ca nu e cazul de postinor.
important: tipa uitase pastila cu desavarsire, tu ai luat-o in timp util.
in fine, dc ai inghitit deja postinorul, eu cred ca trebuie sa intrerupi anticonceptionalele iar dupa sangerarea care urmeaza postinorul sa incepi o folie noua.
dc vrei scriei doctoritei, rapunde pe forum la http://forum.anticonceptionale.ro/ (posteaza cu id-ul "doctoressa")
de asemenea vezi ca sunt deja multe cazuri discutate, citeste intai pe acolo.
pt admini: in cazul in care e problema ca postez link catre alt forum, sa stearga cu incredere postarile mele.