Pelada
-
12 Sep 2006, 11:450 0Am fost la medic si mi-a spus k am pelada.Mi-a facut niste analize si de-abia peste o spat va avea rezultatele is va putea sa-mi prescrie un tratament dar as vrea sa stiu cat mai multe despre boala asta...
-
12 Sep 2006, 11:52pelada este o boala care apare pe fond nervos. nu este transmisibila.
tratamentul modern al peladei minore consta in administrarea unui antidepresiv si masaj local cu o substanta revulsiva.
in mod evident, trebuie ca in paralel sa depistezi sursa stresului si sa o rezolvi.
pelada aflata in stare incipienta se trateaza relativ usor. parul incepe sa creasca din nou, pe zonele afectate, ca si cand nimic nu s-a intamplat.
insa cazurile avansate de pelada nu sunt la fel de usor de vindecat. zonele acelea rotunde, lipsite de par, se maresc, se inmultesc si se extind, pana cuprind tot capul, cu efecte dezastruoase asupra infatisarii si psihicului deja tulburat al persoanei bolnave.
de aceea, te sfatuiesc sa iei foarte in serios tratamentul pe care ti-l va da medicul.
sotul meu a avut pelada. i-a aparut intr-o singura zi, in sensul ca dimineata, cand a plecat la serviciu, nu avea nicio problema, iar seara, cand a ajuns acasa, i-am observat o zona cat o moneda mica, la ceafa, lipsita de par.
s-a dus la dermatolog a doua zi dimineata, alarmat de faptul ca deja incepuse sa se formeze o a doua "pata" de pelada. diagnosticul i-a fost pus pe loc, fara analize. imediat, a inceput sa urmeze tratamentul, iar 2 saptamani mai tarziu deja incepuse sa-i creasca parul la loc. -
12 Sep 2006, 11:59Pai mie deja a inceput sa-mi creasca par acolo dar mi-e frik sa nu se extinda sau sa apara in alte zone chiar dk asta se acopera....
-
12 Sep 2006, 12:04baby, eu zic sa faci tratamentul, chiar daca parul a inceput deja sa creasca...
pentru o femeie, parul este muuult mai important decat pentru un barbat. -
12 Sep 2006, 13:10si eu am avut pelada pe la varsta de 12 ani. mi-a trecut cu niste pastile nu mai stiu cum se numesc dar stiu ca aveau untura de peste in ele si cu frectii cu zapada carbonica (nu stiu denumirea stiintifica a produsului). oricum mergi la doctor