simptome ciudate!
-
0 0Am luat mai mult de 1 an Mercilon. Luna trecuta, pe la jumatatea foliei am inceput sa sangerez. Din ce in ce mai rau, adica mai abundent! Problema mai grava este ca in sapt de pauza nu mi-a veniti ciclul. Am fost la control si mi s-a sp[us ca trebuie sa schimb pastilele. Mi s-a prescris Mrvelon.
Problema este ca eu sunt foarte speriata si nu inteleg de ce nu mi-a venit ciclul. MEntionez ca pastilele le-am luat mereu la ora fixa adica corect. A mai patit cineva asa ceva?
Ma puteti linisti cumnva? Cu un sfat? -
Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru ciudat cu Microgynon-ul pe care il iau de 4 ani si m-am simtit foarte bine. Dar luna asta am intarziat doar 4 ore sa iau pastila si am inceput sa sangerez la jumatatea foliei. Doctorita de la Planning mi-a dat sa iau Clorocalcin si vitamina K, iau de o saptamana dar scurgerea nu s-a oprit, doar s-a diminuat si acum e maro inchis. Doctorita mi-a spus ca daca nu-mi trece, dupa ce termin folia sa fac pauza 2 luni apoi o sa-mi recomande alt contraceptiv. Si eu sunt destul de ingrijorata...
-
draga avy luam contraceptive ca sa ne protejam de o sarcina nedorita si nu numai; eu iau Diane pentru acnee vulgara, asta mi-i s-a prescris asta iau; acum imi vad si eu fata neteda, eram un monstru inainte sa le iau;
am luat ce-i drept doua kg in greutate, dar nu disper, mie mi-e bine; am 58 kg la 1,68 m la 25 ani;
aaaaa si mai am si sani acum, frumosi chiar, na -
Desi iau de 3 ani Microgynon (si se stie ca toate contraceptivele impiedica formarea chistutilor ovariene), la ecografie mi s-a spus ca am ovare micropolichistice, din cauza carora aveam acele scurgeri maronii intre menstruatii. De aceea, dr. de la Planning mi-a inlocuit Microgynon-ul cu Diane-35, pe care trebuie sa-l iau cel putin 6 luni. Deocamdata e prima luna cand il iau, si vad ca scurgerile maronii au disparut. Sper ca peste 6 luni ecografia sa arate ca s-au vindecat si chisturile, astfel incat sa pot reveni la un contraceptiv cu cantitati de hormoni mai mici decat Diane.
-
laurasu
daca te referi la acnee, trebuie sa-ti spun ca, inca vreo doua luni de tratament cu Diane mi-au tot aparut pe fata, dar mult mai rar; am poze cum aratam inainte, cu Buboasele, acum nu mai folosesc nimic (cosmetice), nici cu sapun nu mai dau pe fata, apa calda (cine are) sau rece, si atat; ca sa-ti dai seama d-abia pe la a 4 a folie mi-au disparut definitiv; aaaa, aveam bube (cosuri) si pe piept si pe spate; acum imbrac si eu topuri cu spinarea goala si nu-mi mai e rusine de mine; ca sa nu mai spun ca ma mancau si ma usturau la cea mai mica adiere de vant -
avy
de osteoporoza ca efect advers inca n-am auzit, oricum nu o sa iau o vesnicie, o sa fac si eu un bebe la un moment dat, dupa asta poate ma reglez hormonal; pentru ca asta e cauza buboaselor; oricum dupa 40 ani incep toate sa scartaie, ma uit la mama, si ea n-a luat in viata ei nimic;
o sa beau mai mult lapte si o sa stau la soare (ptr. Calciu si stabilizarea lui in organism); na, acum ce vrei sa fac, sunt multumita ca am scapat de buboase; -
laurasu
ma, eu am ajuns la a 6 a folie si trebuie sa fac o pauza de 2 cicluri; se ia 6 luni cu 2 pauza, intelegi? stii de ce nu vroiam sa iau Diane, ptr. ca am avut si eu retineri, stiam ca dezvolta pilozitatea (par in exces); gresit, nu e nici o diferenta; era bine ptr. parul din cap;
cu ingrasatul e alta poveste, nu stiu sigur daca e de la contraceptive, dar s-au imbucat; eu beau bere, sunt fan bere, imi place, asta e; nu ma imbat, beau decand ma stiu, copil fiind mi-i se dadea bautura (ca sa ma calesc); nu am alte vicii; si mai dau iama prin frigider noaptea; dar sa stii ca femeile se ingrasa oricum, daca nu mananca/beau controlat si nu fac miscare; mai ales inaintand in varsta;
daca fac foamea cateva zile, slabesc; dar de ce;
alte efecte adverse nici vorba -
Aceeasi problema am eu acum!Iau Marvelon (este prima luna in care iau) , am ajuns la jumatatea foliei si mi-a venit menstruatia si nu stiu ce sa fac. Sa mai iau in continuare sau sa le stopez ? Momentan nu pot merge la doctor (nu pot lipsi de la servici , si ies la 18.30) asa ca va rog sa-mi da-ti si mie un sfat! Va pup dulce
-
Sfatul meu e sa termini folia si apoi sa te duci neaparat la doctor, probabil o sa ti le schimbe, dupa o ecografie si un control (daca nu le-ai facut inainte de a ti le prescrie). Daca sunt doar scurgeri in cantitate mica, e normal pt. primele 3 luni de administrare a contraceptivelor, dar daca e ca un ciclu normal, inseamna ca exista o problema. Eu m-am dus la Centrul de Planning Familial de la Maternitatea Giulesti, e acolo o doamna doctor foarte draguta.
-
Draga Leocris imi poti spune si mie numele doctoritei respective? Vreau sa discut mai multe cu ea . De curand am facut un examen ginecologic si mi s-a spus ca am "colpita". Ca tratament mi-au dat Meclozol - ovule timp de 10 zile dar pt. iubitul meu nu mi-au dat nimic.Asa ca vreau sa merg la un alt medic , mai intelegator si in primul rand mai rabdator . Va pupic
-
ce stiu eu de anticonceptionale, in primul rind in nici un caz nu iau dinastea ieftine, sint de prosta calitate si provoaca acnee. Am fost cam un an pe Diane, erau singurele la care nu reactionam (acnee plus vomitat, rau constant), odata ce am ajuns insa in state am aflat ca Diane 35 sint cele mai rele pilule de pe piata in ceea ce priveste riscurile de "blood clots" (cheaguri de snge) si le-am schimbat cu Ortho Try - Cyclen care sint si ele considerate bune pentru tratarea acneei dar nu au aceleasi riscuri. Eu le iau pentru ca nu am probleme cu ele deloc, sint cam nervoasa de cind le iau dar ce sa-i faci. Intentionez insa sa nu mai iau deloc in curind.
-
Mi se pare mie sau luati prea putin in serios aceasta problema?????
Va jucati cu chestii hormonale! Si apoi cine plange?
V-a trecut prin cap sa mergeti la un endocrinolg? Sa va faceti o analiza hormonala (va ia putin sange si nimic mai mult).... si sa va prescrie anticonceptionalele in functie de nivelul hormonilor din organismul vostru?
Sau e mai usor sa le luati la rand pe toate cate exista si sa vedeti care va sunt bune?
Ce ziceti? Si apoi plangeti ca va ingrasati.... sau ca exista efecte secundare??????
Mai ganditi-va!