astigmatism

•  
    • 2 mesaje
    24 Mai 2003, 12:33
    0 0
    -cum se poate trata aceasta boala?
    -operatia corecteaza si vederea sau numai esteticul?
    -de la ce varsta se poate incepe corectarea vederii?
    Fetita mea are 1 an si 8 luni si are aceasta boala.
  •  
    • 636 mesaje
    24 Mai 2003, 23:53
    0 0
    Te rog sa precizezi daca este vorba despre strabism sau astigmatism (sunt afectiuni diferite si ca manifestare si ca tratament) Copilul a fost diagnosticat cu astigmatism sau ai constatat tu? pentru ca eu tind sa cred ca vrei sa spui strabism (adica o convergenta a celor 2 axe ale globilor oculari)...
    Pentru ca in cazul strabismului (care nu este numai inestetic ci si suprasolicitant pentru ochiul sanatos)se pot face exercitii la optometrist pentru a invata copilul sa obtina o singura imagine.Dar pentru aceste exercitii este necesara cooperarea copilului, lucru greu de obtinut la o varsta asa de mica.Va mai purta si un ocluzor pe ochiul sanatos si bineinteles ochelari.
    In cazul astigmatismului este nevoie de ochelari de vedere care sa corecteze viciul de refractie. Este posibila si interventia chirurgicala cu laser care sa corecteze aceasta problema.
  •  
    • 2 mesaje
    27 Mai 2003, 08:37
    0 0
    Am fost la control cu ea si diagnosticul pus a fost astigmatism, si mi s-a explicat ca din astigmatism rezulta strabismul. Exercitiile de la ce varsta le pot incepe. Te rog frumos spune-mi un nume de cabinet si o adresa, telefon unde se poate face operatie cu laserul. Eu sunt din Craiova. Iti multumesc pentru ajutor. As vrea sa iau legatura cu tine. Se poate? Esti medic?
  •  
    • 636 mesaje
    27 Mai 2003, 09:13
    0 0
    vei gasi un mesaj privat
  •  
    • 26 mesaje
    28 Mai 2003, 22:40
    0 0
    Ma bucur ca pot da si eu un sfat cu adevarat bun, caci vorbesc din proprie experienta. Acum am 25 de ani, dar la virsta de 2 ani am fost diagnosticata cu aceeasi boala. Mi s-a recomandat peratia, pe care parintii mei au refuzat-o si am ajuns la un medic din Buc. care mi-a sugerat sa incep niste exercitii ortoptice. Am facut asta ani de zile si nu numai ca mi s-a corectat strabismul, dar am lucrat muschii oculari. Am schimbat zeci de spitale, caci ma mutam dupa asistenta mea, o dulceata de femeie si un cadru medical de exceptie. Acum cred ca e la pensie, insa ultimul spital la care mergeam pt. exercitii era Budimex.Acum am impresia ca se cheama altfel.Daca vrei, iti mai pot la tot felul de informatii. Adresa mea> cridolro@yahoo.com