Dureri in gat

•  
    • 42 mesaje
    3 Sep 2006, 19:32
    0 0
    Fetelor, am nevoie si eu de un sfat: de aseara ma doare tare in gat si de abia imi inghit saliva, Ce sa spun, este tare inflamat si partea buna este ca nu am infectie, dar nu stiu ce sa mai iau sau sa fac!!!Am incercat sa fac gargara cu apa si sare si parca este mai rau.
    Aveti voi vreo idee? Am impresia ca ma incearca si o raceala mai puternica, ca parca ma ustura si in nas. Offfff...
  •  
    • 200 mesaje
    3 Sep 2006, 19:35
    0 0
    de ce nu te duci la farmacie?
  •  
    • 186 mesaje
    3 Sep 2006, 20:35
    0 0
    OROPIVALONE este bun ptr durerile din gat (amigdalita, faringita, laringita,infectii dentare).Sunt tablete care se sug si au un antibiotic usor dar eficient.10 tablete sunt in jur de 27.000-30.000 lei vechi. Nu se bea dupa ele timp de 1 ora nimic .
    Eu am avut dureri groaznice in gat, nu puteam inghiti nimic si dupa 3 tablete in decurs de 8 ore , punga cu infectie (ca asta am avut la amigdale) s-a spart si a 2-a zi nu am mai avut nimic.
  •  
    • 9835 mesaje
    3 Sep 2006, 21:55
    1 0
    pentru usturimile in nas (nas uscat, de fapt): iei putin ulei de masline pe degetul mic si ungi interiorul fiecarei nare. (e bun si uleiul de floarea-soarelui, daca n-ai la indemana ulei de masline)

pentru durerile in gat: putin praf de scortisoara, tinut sub limba. il inghiti treptat, pe masura ce se inmoaie.

ai grija sa ai picioarele calde si sa nu stai in curent. in casa, pune-ti sosete, iar zilele urmatoare renunta la sandale, poarta pantaloni si pantofi sau adidasi. mananca mancaruri calde, usoare, condimentate (dar nu excesiv). evita laptele si produsele lactate, sarea, cartofii, painea, pastele, dulciurile.
  •  
    • 737 mesaje
    3 Sep 2006, 23:50
    0 0
    si merge si un ceai cald, mai ales intainte de culcare, si eu m-am chinuit acu vreo 2 saptamani si asa mi-a trecut
  •  
    • 42 mesaje
    4 Sep 2006, 00:30
    0 0
    Va multumesc la toate pt. raspunsuri. Am sa le incerc pe toate.
    Treaba cu mersul la farmacie nu tine, deoarece eu locuiesc in USA si am incercat tot ce se da fara reteta (in alte dati) si in afara de un gust oribil nu tin minte sa ma fi ajutat nimic.
  •  
    • 9835 mesaje
    4 Sep 2006, 09:10
    0 0
    cassia, daca locuiesti in SUA, inseamna ca poti gasi usor seminte sau praf de cardamom, in magazine.

cardamomul este un foarte bun remediu impotriva guturaiului (asta ai tu acuma). are efect incalzitor si dezinfectat. procedezi intocmai cum ti-am spus mai sus, in privinta scortisoarei. "doza" zilnica: 1/2 gram de 3-4 ori/zi, pana la cedarea simptomelor.
  •  
    • 248 mesaje
    4 Sep 2006, 09:46
    1 0
    Mai sunt utile si pastilele de supt Hexoraletten, contin si un calmant si un antibiotic local. Cred ca se dau fara reteta si in in SUA. Se iau cam 3-4 pe zi si apoi 2-3 ore nu se inghite nimic, sa-si faca efectul.