motan bolnavior
-
0 0de vreo saptamana pisoiul meu a slabit ingrozitor.
tuseste de parca ar avea cva pe gat care l incomodeaza.am facut greseala si i am dat oase de oui sa i mai diversific si lui meniul format din mancare uscata si apa si ma gandesc k i s o fi infipt in gat.nu l am dus inca la vet k am crezut k i racit si i am dat niste past se raceala p kre le aveam in casa.
mi e asa mila de el,mititelu k era un jucaus si acu e trist si doarme intruna -
nu sunt rea,dar ,zau asa:ce pastile de raceala i-ai dat?stiu ca aspirina,paracetamolul care pt noi sunt banale,la animale provoaca chiar moartea(acum nu stiu exact daca chiar aceste doua medicamente).nu te juca cu viata lui,du-l la doctor,deja cred ca s-a chinuit ingrozitor pana acum.
sa auzim de bine cu motanul tau
miau -
doua idei...in primul rand nu mai da pisicilor oase fie de pui sau peste cu oase...da-i carnita de pe ele dar nu oasele, de altfel pestele trebuie curata inainte sa i-l dai, in al doilea rand pisicile pot tusi si din alte motive:hrana rece, apa rece, alergii, paraziti, ghemuri de par, viroze...asa ca oricum e bine sa il duci la vet imediat sa vezi care e cauza..parazitii de exemplu in evolutia lor pot trece prin stadii in care sunt localizati in plamani, alergiile se pot face ca la oameni la diverse, astmul trebuie luat in considerare, ghemurile de par par a produce tuse prin efortul de icneala a pisicii, virozele la pisicile nevaccinate sunt mortale, hrana trebuie tinuta cel putin 30 min in camare dca ii dai de la frigider, la apa rece trebuie atentie deoarece face ca un omulet o laringita si nu poate sa pape crantzri ca reper..trebuie s aii dai mancare umeda caldutza sau ficat incalzit ca sa nu il zgarie pe gat....ai mare grija de motaneul viteaz si nu uita sa il vaccinezi si sa il deparazitezi....