Indigestie sau altceva...?
-
2 Sep 2006, 18:150 0buna!
de 2 zile ma doare ingrozitor stomacul si in zona ficatului si am stari de voma.
ce ma sfatuiti sa iau in afara de metroclopramid, smecta , dicarbocalm, care vad ca nu au nici un efect... -
2 Sep 2006, 18:21in afara de faptul ca pot sa-ti spun ca asta nu este indigestie, sfatul meu este sa te duci la spital la urgente si sa vezi care este problema. asta daca mai persista si nu ti-a trecut.sanatate.
-
2 Sep 2006, 19:12steffi, ce descrii tu seamana a problema la vezica biliara (e situata intre ficat si stomac) - si inca una serioasa.
mergi NEAPARAT la un medic enterolog.
daca intr-adevar vezica biliara e problema, in timpul asta ficatul are de suferit (de aici si durerile).
ficatul secreta bila (o secretie care participa la procesul de digestie), care se varsa in vezica biliara si, de acolo, in stomac, in functie de necesitati. daca vezica biliara este inflamata sau infundata cu noroi sau pietre, ficatul nu are unde sa mai deverse secretia numita "bila". (in cazul in care vezica biliara este extirpata, bila se varsa direct in stomac - ceea ce nu e o problema asa de mare, acest neajuns putandu-se corecta cu ajutorul unui regim alimentar destul de permisibil.)
exista medicamente care rezolva colica biliara, exista si medicamente care ajuta la eliminarea bilei din vezica biliara in stomac.
renunta la metroclopramid, smecta si dicarbocalm si mananca mese usoare, fara grasimi. parerea mea este sa chemi inca din seara asta o ambulanta de la o clinica particulara, ca sa obtii un prim diagnostic si o medicatie de moment, iar luni dimineata, la prima ora, sa te duci la un medic enterolog, pentru investigatii si un diagnostic clar. -
2 Sep 2006, 23:53antibiotic-ampicilina, antispastic-scobutil tablete doua, analgezic, algocalmin fiole 1 intramuscular.
ampicilina sa fie 500mg la sase ore timp de cinci zile, se poate ca scobutilul sa fie introdus injectabil o fiola odata cu algocalminul.
dupa ce trece colica biliara-caci mai mult ca sigur este cum a spus Donna o colica biliara, este bine sa mergi la un internist, sa faci o echografie si sa vezi daca exista calculi localizati in vezica biliara.in caz pozitiv ( dischinezie biliara ), este bine sa urmezi un tratament specific.
oricum, medicul tot antispastice, analgezice si antibiotic iti va da intr-o prima faza. -
3 Sep 2006, 17:52cred intr-adevar ca e ceva cu colecistul deoarece am permanent un gust amar.
va multumesc mult pentru sugestiile voastre, maine ma duc la medic.