evelo....neaparat sa cititzi...cauteriza

•  
    • 90 mesaje
    1 Sep 2006, 18:50
    0 0
    sa incepem cu inceputul...am fost la ginecolog acum 3 sapt...si cand m-am pus pe capra ..nici bine nu mi-am despartit picioarele ca doctoritza..cu o reputatzie ff ff ff buna,neaparat trebuie adaugat,a inceput sa se vaite..:"vai dar ce ai tu aicea..?nici nu pot sa ma uit...vai ai rana pe col...!..vai si e infectata..."dupa care s-a lansat intr-o serie de termeni medicali pe care eu i-am inteles spre nenorocul meu...pe scurt...aveam o "rana pe col.."displazie cervix dreapta...suprainfectata...la cuv "suprainfectat mi s-a orpit respiratia...nu are rost sa va spun ca am intrat in panica si ca m-am pierdut toata...aceasta doctoritza mi-a spus ca trebuie sa ma cauterizeze si mi-a dat o gramada de medicamente f scumpe...pe care le-am cumparat...eu avem incredere in reputatia ei...ideea este ca am ajuns la un alt ginecolog..pt o a 2 parere la insistentele mamaei mele...dc ar fi fost dupa mine....in nici-un caz..ce ?altzi bani?si evelor...surpriza...nu am rana pe col...sunt perfect sanatoasa...si ca sa va spun si voua ce inseaman rana pe col...nu ceea ce credetzi si ce credeam eu...rana pe col..care este un termen gresit folosit..este o conglomerare de celule sau ded bacterii in flora vaginal care nu au ce cauta acolo..adica dc ai "rana pe col"..se vede la lama...nu cu ochiul liber...iar acea dc fie a vrut sa-mi ia banii de pe cauterizare...care evelor..are urmari f grave...fie a vrut sa-mi recolteze ovulele..ca am auzit ca se mai practica atunci cand esti adormita...deci sfatul meu este...consultatzi si 3 doc dc nu suntetzi multumite si nu apelatzi la cauterizare decat dc este ultima solutie...avetzi grija de voi...altcineva nu o sa aiba...mama voastra poate

[psana sa ajung la a 2 parere..am facut totusi injectzii...ca sa scap de "infectie"nu are rost sa adaug ca nu le suport si ca tremuram de fiecare data inaintea lor..cate 2 pe zi in fiecare zi timp de 7 zile...evelor consultatzi o a 2 parere
  •  
    • 1552 mesaje
    1 Sep 2006, 18:55
    0 0
    ma bucur ca nu ai avut nimic.esti din bucuresti?te intreb ca vreau sa o ocolesc pe dr asta
  •  
    • 1555 mesaje
    1 Sep 2006, 19:01
    0 0
    da'i si numele totusi , multa sanatate
  •  
    • 90 mesaje
    2 Sep 2006, 12:04
    0 0
    mersi...nu sunt din bucuresti..din timisoara..deci evelor..ocoliti-o pe "doamna doctor"ALICE PATRANAC
  •  
    • 367 mesaje
    2 Sep 2006, 20:07
    1 0
    din cate stiu eu rana pe col se poate vedea cu ochiul liber,colposcopie si cel mai indicat videocolposcopie
    si din cate au povestit evele care au facut cauterizare ,aceasta se face fara anestezie si nici intr-un caz anestezie generala adica sa te adoarma asa cum scriai tu
    ptr. siguranta ta mai bine fa o videocolposcopie,poate ai o iritatie pe colul uterin care e mai accentuata atunci cand colul e mai solicitat...intelegi tu.
    asa ca sfatul meu e sa incerci si o a treia parere
    multa sanatate
  •  
    • 367 mesaje
    2 Sep 2006, 20:10
    0 0
    a,si inca ceva,
    cauterizarea nu are urmari foarte grave ci urmari foarte bune
    de retinut
  •  
    • 1070 mesaje
    2 Sep 2006, 20:51
    0 0
    adriana77 ce urmari pozitive are draga cauterizarea, in afara de faptul ca nu mai ai rana? nu ai auzit ca, daca o faci o data, de 2 ori e foarte posibil sa nu mai ramai insarcinata?
  •  
    • 415 mesaje
    2 Sep 2006, 21:04
    0 0
    Aceste "rani pe col" sunt leziuni cauzate de diversi factori: infectiosi, traumatici, virali, neoplazici. Nu toate aceste "rani" trebuie cauterizate. Banala cauterizare
    trebuie facuta dupa urmatoarele investigatii: examen citologic Babes-Papanicolau , colposcopie, examen secretie vaginala. In functie de rezultatul lor se pune diagnosticul si se hotaraste daca exista indicatie certa pentru cauterizare.
  •  
    • 415 mesaje
    2 Sep 2006, 21:12
    0 0
    Si daca s-au facut toate investigatiile ,s-a pus diagnosticul corect in functie de rezultatul lor si s-a hotarat ca exista indicatie certa de cauterizare,se face cauterizarea pentru ca altfel exista posibilitatea ca "rana" sa se malignizeze.
  •  
    • 367 mesaje
    2 Sep 2006, 23:31
    0 0
    Adina,sincer,eu chiar nu stiam ca daca faci o cauterizare e posibil sa nu mai ramai gravida.
    totusi ,eu ma refeream la faptul ca o cauterizare, binenteles atunci cand trebuie, nu iti poate face decat bine, adica sa scapi de rana si de riscul de a face cancer
    ma rog,pana la urma fiecare face ce vrea cu organismul ei
  •  
    • 1 mesaje
    5 Feb 2013, 11:08
    0 0
    Am fost si eu la aceasta doama doctor si va recomand cu toata caldura sa o ocoliti cat puteti. Nu stiu de ce e atat de recomandata dar nu are ici cel mai mic nivel al bunului simt
  •  
    • 5609 mesaje
    5 Feb 2013, 13:10
    0 0
    niki21 said:sa incepem cu inceputul...am fost la ginecolog acum 3 sapt...si cand m-am pus pe capra ..nici bine nu mi-am despartit picioarele ca doctoritza..cu o reputatzie ff ff ff buna,neaparat trebuie adaugat,a inceput sa se vaite..:"vai dar ce ai tu aicea..?nici nu pot sa ma uit...vai ai rana pe col...!..vai si e infectata..."dupa care s-a lansat intr-o serie de termeni medicali pe care eu i-am inteles spre nenorocul meu...pe scurt...aveam o "rana pe col.."displazie cervix dreapta...suprainfectata...la cuv "suprainfectat mi s-a orpit respiratia...nu are rost sa va spun ca am intrat in panica si ca m-am pierdut toata...aceasta doctoritza mi-a spus ca trebuie sa ma cauterizeze si mi-a dat o gramada de medicamente f scumpe...pe care le-am cumparat...eu avem incredere in reputatia ei...ideea este ca am ajuns la un alt ginecolog..pt o a 2 parere la insistentele mamaei mele...dc ar fi fost dupa mine....in nici-un caz..ce ?altzi bani?si evelor...surpriza...nu am rana pe col...sunt perfect sanatoasa...si ca sa va spun si voua ce inseaman rana pe col...nu ceea ce credetzi si ce credeam eu...rana pe col..care este un termen gresit folosit..este o conglomerare de celule sau ded bacterii in flora vaginal care nu au ce cauta acolo..adica dc ai "rana pe col"..se vede la lama...nu cu ochiul liber...iar acea dc fie a vrut sa-mi ia banii de pe cauterizare...care evelor..are urmari f grave...fie a vrut sa-mi recolteze ovulele..ca am auzit ca se mai practica atunci cand esti adormita...deci sfatul meu este...consultatzi si 3 doc dc nu suntetzi multumite si nu apelatzi la cauterizare decat dc este ultima solutie...avetzi grija de voi...altcineva nu o sa aiba...mama voastra poate

[psana sa ajung la a 2 parere..am facut totusi injectzii...ca sa scap de "infectie"nu are rost sa adaug ca nu le suport si ca tremuram de fiecare data inaintea lor..cate 2 pe zi in fiecare zi timp de 7 zile...evelor consultatzi o a 2 parere

Niki, nu stiu cine ti-a explicat dar esti departe de adevar!

Rana pe colul uterin este vizibila cu ochiul liber. In functie de gravitatea ei, adica cat este de infectata este un "frotiu" adica un grad al gravitatii...care este stabilit prin testul papanicolau.
    Rana pe colul utrerin in faza incipeinta poate fi tratata medicamentos iar ins tadiu avansat se purcede la cauterizare sau criogenizare.
    Rana pe colul uterin netratata dupa la cancerul de col uterin!

http://www.clicksanatate.ro/Atentie-la-rana-pe-col-uterin_0_7387.html

"Rana pe col uterin nu doare, nu are mereu simptome, dar poate evolua uşor în cancer cervical. Un control ginecologic periodic te poate feri de complicaţii. Află mai jos cum o poţi preveni şi trata.

Medicii specialişti pun diagnosticul generic „rană pe col uterin“ sau cervicită cronică, în termeni medicali, atunci când observă la examinare leziuni ale mucoasei care protejează colul.

De fapt, diagnosticul face referire la toate inflamaţiile colului uterin şi este des întâlnit la femeile active sexual.

Controlul ginecologic periodic trebuie să includă nu doar un tuşeu vaginal, ci şi un test Babeş-Papanicolau şi un examen al secreţiilor.

Astfel, inflamaţiile sunt detectate înainte să se transforme în cancer de col uterin, adică să apară o tumoare malignă pe col.

Stabilirea cauzei, primul pas

Colul uterin are un număr redus de receptori de durere, ceea ce înseamnă că o femeie care are leziuni la acest nivel poate să nu fie conştientă de acest lucru.

Când leziunile se agravează, pot apărea sângerări sau scurgeri vâscoase cu un miros puternic, neplăcut. Iar la un control ginecologic de rutină, femeia poate fi depistată cu cancer de col uterin.

Examenul de secreţie vaginală poate stabili cauza rănii. În cele mai multe cazuri este vorba despre infecţiile contractate pe cale sexuală.

Dar leziunile de pe col pot apărea şi în urma unei igiene intime exagerate sau a utilizării tampoanelor interne.

În cazul în care leziunile de pe col sunt provocate de o infecţie fungică sau bacteriană, de exemplu cu Chlamydia, Candida, Trichomonas, tratamentul, atât local, cât şi intern, trebuie urmat de ambii parteneri şi cât mai repede.

Virusurile HPV au risc de cancer

Cu cât se amână tratamentul infecţiilor, cu atât sistemul imunitar devine vulnerabil în faţa virusurilor Papilloma uman (HPV), care pot duce la transformarea leziunilor în cancer de col uterin.

De asemenea, în absenţa tratamentului, rănile la nivelul colului pot duce la infertilitate.

Peste 70% din tumorile de la nivelul colului sunt declanşate de tulpinile HPV 16, 18 şi aproximativ 12% din cancerele de col sunt cauzate de tulpinile 31, 33, 45 şi 51.

Atenţie! Aproape 80% din femeile active sexual se pot infecta cu HPV, iar în 50% dintre cazuri este vorba de tulpinile care pot duce la apariţia cancerului de col uterin.

Rezultatul unui test Babeş-Papanicolau se interpretează în funcţie de clasă

Clasa I – clinic sănătoasă

Clasa II - modificări de natură inflamatorie, a căror cauză nu se ştie

Clasa III - modificări ale celulelor epiteliale de la uşoare la severe (gradul III CIN I, CIN II, CIN III)

Clasa IV - leziuni suspecte

Clasa V - carcinom in situ (tumoarea este localizată în epiteliu"

alt site cu explicatii mai detailiate:

http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiunile-colului-uterin/cervicita-cronica-rana-pe-col_1092