Alergie la cercei

•  
    • 2794 mesaje
    1 Sep 2006, 11:52
    1 1
    De la 2 ani pina pe la 14 am purtat aceeasi pereche de cercei din aur, pe care nu i-am dat jos niciodata si care nu mi-au creat nici o problema. Apoi vreun an nu am mai purtat deloc, dupa care de cind am reinceput sa port cercei am urmatoarea problema: la 2-3 ore incepe sa ma manince urechea ingrozitor, iar dupa ce scot cerceii imi curge un fel de lichid, care face crusta si cade dupa citeva zile. Urechiusele se vindeca intr-un interval de 2 pina la 30 de zile (ca ultima data ), in functie de cit de mult am purtat cerceii. Mentionez ca se intimpla indiferent ca cerceii sint din aur sau din metal. Si am ajuns sa nu mai port decit ocazional si mor de suparare ca am atitea perechi dragute acasa si nu le pot purta! Si mai sint si genul care se simte bine cind e machiata si accesorizata si aranjata....si fara cercei parca nu am nici un Dumnezeu....
    Va rog din suflet, daca a mai avut cineva o astfel de problema....cum i-ati dat de cap?
  •  
    • 4411 mesaje
    1 Sep 2006, 12:48
    0 0
    asa pateste si sora mea..poate stie cineva sa ne stafuiasca..
  •  
    • 8403 mesaje
    1 Sep 2006, 12:50
    0 0
    ar fiu bine ca din secretia respectiva sa faci o antibiograma...eventual sa mergi la Cantacuzino- daca esti din Bucuresti pentru un autovaccin.

Bafta!
  •  
    • 1027 mesaje
    1 Sep 2006, 12:55
    0 0
    Si eu pateam asa dar doar la cerceii care nu erau de aur, argint.
    Cand eram tanara, purtam tot felul de cercei de metal, ca deh, eram cocheta. Si numai bine am luat un streptococ si mi s-a facut urechea ca la magar. De atunci m-am invatat minte si nu mai port decat aur.
    Nu cred ca cerceii de aur sunt cei care iti provoaca mancarimile. In orice caz, sa ii cureti bine inainte sa ii pui in ureche.
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Sep 2006, 13:18
    0 0
    Hmmm, poate ar trebui sa fac si un examen de secretie, asa e.
    Florinna, initial asa am zis si eu, ca de la aur sau argint n-ar trebui sa patesc nimic. Si o vreme am incercat sa port numai d-astia....acelasi chin! Si am intrebat un doctor daca exista alergie la aur sau argint si mi-a zis ca e f rara, dar problema e alta: aurul sau argintul in general nu sint pure, sint aliaje cu alte metale, iar alergia in cele mai multe cazuri e la aceste alte metale.
  •  
    • 415 mesaje
    1 Sep 2006, 13:30
    0 0
    Poate fi vorba de o dermatita alergica de contact (la metale).O fosta colega de servici avea la bijuteriile din metale:nichel si crom,le suporta doar
    pe cele din aur.Dar atentie aurul pentru bijuterii este un aliaj din aur pur de 24 K in proportie de aprox. 60%,restul de 40% sunt aliaje:argint si cupru.
    Cel de 14 K are in compozitie mai mult cupru ,de aceea e mai rosu,iar cel de 18 K are mai mult argint,de aceea e mai galben,iar cel de 12 K are in compozitie mai mult nichel
    Aveti grija ca acum au aparut bijuteriile din 2 culori alb/galben care au in compozitie metale comunelumb,cositor,etc.
    De regula bijuteriile de aur alb contin aur pur,argint,paladiu si nichel.Altele contin platina, argint, zinc si cupru.
  •  
    • 1027 mesaje
    1 Sep 2006, 14:06
    0 0
    Lolita, asa e cum zici. La ce ma refeream eu e ca depinde mult si de sistemul de prindere al cerceilor. De exemplu aveam o pereche de cercei de aur care se prindeau cu filet . Si cand i-am pus in ureche, a continuat mancarimea si lichidul acela de care ziceai. Apoi am curatat bine, bine infiletarea si nu am mai avut nicio problema.
    Poate ca ar fi bine sa astepti sa ti se vindece urechea si apoi sa pui alti cercei ( de aur de preferinta).
    Succes.
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Sep 2006, 14:53
    1 1
    Pai de fiecare data astept sa se vindece, ca sa nu o neonorocesc si mai tare. Da, e o chestie si cu sistemul de prindere. Cel mai rau imi fac cei cu surub, de aia mi-am luat mai mult cercei care se agata pur si simplu, fara inchideri, fara suruburi.
    Of, nu vreau sa renunt la cercelusii mei de argint si alte metale...
    Ma intreb totusi daca exista vreun mod in care aceasta alergie sa fie inlaturata...
  •  
    • 415 mesaje
    1 Sep 2006, 15:11
    0 0
    Lolitaa sunt in magazine bijuterii care au specificat ca nu au in compozitie nichel,cumpara-ti o pereche de cercei si daca e in regula inseamna ca nichelul a fost problema .In mod frecvent nichelul si cromul sunt alergeni.
  •  
    • 1027 mesaje
    1 Sep 2006, 15:19
    0 1
    Carmen zice foarte bine. Loli, ai mai incercat cu cerceii de aur pe care i-ai purtat cand erai mica?
    Acum am vazut. 30 de zile e chiar mult ca durata de vindecare.
    Pare rau.
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Sep 2006, 16:02
    0 0
    Cerceii de aur i-am dat la topit si mi-am facut alt model din ei si nu i-am mai purtat ca se inchideau greu. Of, tare rau mi-ar parea sa nu mai pot purta decit aur...dar macar sa incerc sa vad daca e mai bine.
  •  
    • 2576 mesaje
    1 Sep 2006, 17:28
    1 0
    da cerceii cu lac incolor de unghii (partea care este in contact cu urechea) si ai grija sa ai mereu un strat de lac neatins. La mine face minuni.
  •  
    • 2794 mesaje
    1 Sep 2006, 20:18
    1 0
    Nu mi-a trecut niciodata prin cap asa ceva! Poate chiar are efect! Ai avut si tu aceeasi problema cu urechile?
  •  
    • 2576 mesaje
    2 Sep 2006, 19:44
    1 0
    o sa razi, eu nu pot purta ceas daca nu este dat cu lac incolor de unghii. Ideea este ca stratul de lac izoleaza pielea de metal (evident poti folosi orice pelicula la care nu esti alergica, doar ca lacul incolor nu se vede). Oricum m-a invatat o prietena care avea probleme cu cerceii.
  •  
    • 7 mesaje
    3 Sep 2006, 22:02
    0 1
    Aceeasi problema o am si eu, idiferent de cercei, de materialul din care sunt facuti; nu pot purta o pereche de cercei decat, maxim, cateva ore...dupa care mi se inroseste urechea, senzatii de mancarime si acel lichid. Dc descoperi o solutie, plssss,spune-mi si mie.