leziuni pe colul uterin

•  
    • 556 mesaje
    31 Aug 2006, 12:01
    0 0
    De la ce se fac leziunile pe colul uterin?E grav? Se trateaza?

multumesc anticipat!
  •  
    • 267 mesaje
    4 Sep 2006, 14:28
    0 0
    da mai stai linistita ca se trateaza.te duci la un medic ginecolog si-ti da medicamente necesate.se pot face si in urma contactului(dc e violent sau prea dotat)si de la medicamente.
  •  
    • 415 mesaje
    4 Sep 2006, 15:55
    0 0
    Aceste "rani pe col" sunt leziuni cauzate de diversi factori: infectiosi, traumatici, virali, neoplazici. Nu toate aceste "rani" trebuie cauterizate. Banala cauterizare
    trebuie facuta dupa urmatoarele investigatii: examen citologic Babes-Papanicolau , colposcopie, examen secretie vaginala. In functie de rezultatul lor se pune diagnosticul si
    se hotaraste daca exista indicatie certa pentru cauterizare.

Si daca s-au facut toate investigatiile ,s-a pus diagnosticul corect in functie de rezultatul lor si s-a hotarat ca exista indicatie certa de cauterizare,se face cauterizarea pentru ca altfel exista posibilitatea ca "rana" sa se malignizeze.
  •  
    • 32 mesaje
    21 Sep 2006, 18:41
    0 0
    Am si eu o intrebare.. am fost la o consultatie, mi-a gasit o mica rana pe col, mi-a spus ca nu este nimic grav, dar mi-a recomandat medicul sa fac o colposcopie.
    Nu am putut intreba prea multe, pentru ca imediat dupa consultatie a aparut cineva cu o urgenta grava.. am aflat in ce consta, dar as vrea sa stiu si cam cat ar costa..
  •  
    • 1151 mesaje
    21 Sep 2006, 21:25
    0 0
    colposcopia la stat e cam 200.000
    la particular poate urca pana la 400-500
  •  
    • 32 mesaje
    22 Sep 2006, 09:43
    0 0
    Multumesc pentru raspuns, chiar ma speriasem pentru ca ma gandeam ca e ceva mult mai scump decat un control obisnuit.. 400-500 de mii mi se pare ok.