stari de moleseala
-
5 2fetelor cateodata ma ia asa o stare de moleseala imi simt mainile si picioarele mai moi, ma ia o usoara ametela de la cap, dar nu e o stare de lesin. si imi tremura putin mainile. voi mai aveti stari din astea? eu mi-amf acut analizele mi-au iesit bine, dar nu stiu dc mai am cateodata stari din acestea.
-
Sindromul premenstrual mai are si alte semne:sani durerosi si mariti, dureri de ovare, bufeuri sau transpiratii, nervozitate,insomnii, palpitatii,stari de oboseala si de pierderea energiei.
Daca ar fi spasmofilie ar trebui sa apara excitabilitatea neuro-musculara crescuta determinand "mana de mamos " si spasmul respirator sau digestiv.
Ce ai descris tu sunt doar simptome neurovegetative usoare, aparute in criza de hipoglicemie(usoara), care se rezova mancand in criza putin zahar si apoi mese mici ,repetate,bogate in carbohidrati.
Probabil nu te alimentezi corespunzator (posibil dieta-cura de slabire?) si inainte de ciclu organismul isi arata coltii. -
Buna extravaganza,ne intalnim si aici, si eu am aceleasi stari de aceea am fost la medicul homeopat,analizele au iesit bune dar inca simt o stare de moleseala, cateodata imi amortesc mainile si picioarele, parca si fata si faceam caderi de calciu, poate este ceva hormonal sau stresul...daca nu ai lipsa de calciu , nu cred ca este bine sa luam asa in nestire, eu asa am luat si m-am ingrasat.
-
extravaganza, abia acum am citit si topicul "tahcardie si homeopatie",in care descrii si alte simptome:
" o stare de moleseala imi simt mainile si picioarele mai moi, ma ia o usoara ametela de la cap, dar nu e o stare de lesin, si imi tremura putin mainile,eu mai am 3 zile pana la menstra."
"eu mai fac atacuri de panica si imi creste pulsul."
"eu am si un mic chist pe ovar"
"transpir f mult la maini si picioare "
"nu pot sa adorm "
pai intotdeauna se cumuleaza toate simptomele,nu le iei separate.Impreuna ai ceea ce se numeste Sindrom Premenstrual-SPM care da dezechilibru al Ca si Mg, anxietate cu atacuri de panica, depresie,insomnii, transpiratii,cefalee,slabiciune,parestezii,ameteli,palpitatii,etc
Caracteristica acestui sindrom este aparitia tulburarilor cam cu 10 zile inainte de menstruatie si se amelioreaza in primele 3 zile de menstruatie sau pot disparea cand se instaleaza menstruatia.
Se considera asa cum ai banuit si tu ca sunt responsabile schimbarile hormonale din organismul femeii, respectiv scaderea nivelului de estrogen, scaderea nivelului progesteronului, modificarile aparute in metabolismul glucozei, deficit de CA si Mg sau un deficit de vitamina B6 ,si mai nou ar fi vorba de un deficit de serotonina (o substanta prezenta in creier-neurotransmitator)
Poti face dozarea hormonilor în sânge: prolactina, estrogenii în ambele faze ale ciclului menstrual, progesteronul,doar in cazul in care nu iei anticonceptionale.Poti face si dozarea TSH-ului pentru a evalua functia tiroidei.Uneori disfunctia glandei tiroide poate imita SPM.
Iti doresc sanatate! Si daca toate analizele iti vor iesi bune nu te stresa inutil.Stresul si lipsa de miscare fac cel mai rau organismului. -
buna seara
ma numesc alina, am 24 ani.in urma cu o luna am facut niste analize de sange si urina la recomandarea medicului si mia iesit calciu si magneziu foarte scazut in rest nimic.am luat calciu masticabil plus D3 si magneziu efervescent si tot am o stare de moleseala,usoara ameteala si nu am putere in maini si picioare mi se inmoaie genunchi si starile aste le am si gand ma trezesc si cand nu mananc la timp.am fost si la urgente pt am avut o stare de lesin acolo mia facut calciu si miam mai revenit
intrebarea mea e ca mia spus o doamna asistenta sa imi fac calciu cu b1,b6 si b12 injectabil.am fost la farmacie si mia spus ca e foarte periculos.Nu stiu ce sa fac sa le fac sau nu?imi este f frica.as vrea sami rasp si mie cineva daca se poate.va multumesc anticipat!!!