garantii la stomatolog

•  
    • 2 mesaje
    13 Mai 2003, 09:01
    0 1
    Buna fetelor,
    Ma poate ajuta careva dintre voi? As vrea sa stiu daca exista undeva un cabinet stomatologic unde sa mi se dea ceva asigurari atunci cand mi se face o lucrare. Sunt Stan Patitu' si m-am cam plictisit sa-mi pierd plombele pe drum.

Multumesc mult
  •  
    • 636 mesaje
    13 Mai 2003, 09:39
    0 2
    Depinde la ce fel de garantii te referi.
    Orice cabinet ar trebui sa iti ofere o garantie de 6 luni pentru obturatii si 1 an pentru tratamentele protetice.Asta inseamna ca orice problema aparuta in acest interval,legata de dintele asupra caruia s-a facut interventia, va fi rezolvata gratuit de catre medic.Problema este alta: de ce iti pierzi obturatiile?
    PS: va rog frumos, nu mai spuneti "plombe" suna urat pentru ca plombe sunt cele care se pun in asfalt...iar voi nu sunteti sosele (eu sunt medic stomatolog si imi obisnuiesc pacientii cu termenul de "obturatie")Scuze daca v-a deranjat diferentierea termenilor!
  •  
    • 5 mesaje
    13 Mai 2003, 09:48
    0 1
    Buna Elena,
    In urma cu ceva timp am descoperit un cabinet stomatologic care m-a surprins extrem de placut. Pe langa faptul ca doctorita, dr. Cristina Nita, este tanara dar lucreaza foarte bine, preturile sunt convenabile, iar atmosfera este deosebita (doar aici mi s-a intamplat ca in timp ce lucra cu freza pe dintii mei eu sa rad in hohote), deci pe langa toate acestea am fost foarte surprinsa cand am aflat ca se ofera GARANTIE de minim 2 ani pentru lucrarile efectuate! Mi s-a parut o chestie nemaipomenita.
    In plus, eu am ceva probleme cu "frica de dentist" Aici insa, trebuie sa recunosc ca nu am avut de ce sa ma plang. Chiar se lucreaza fara durere. De exemplu, inainte de anestezie (care se face cu seringa cu ace atraumatice) locul este pregatit printr-o anestezie locala, astfel incat nu simti nici macar intepatura! Iti recomand cu caldura o vizita la acest cabinet si chiar astept sa-mi spui parerea ta.
    Cabinetul este in Centru si daca te intereseaza iti dau si numarul de telefon 315.77.27

Te pupic si sper sa-ti fi fost de ajutor
  •  
    • 149 mesaje
    13 Mai 2003, 10:14
    0 0
    am si eu o intrebare, va rog. as vrea sa stiu cam care sunt preturile la acest cabinet minune. nu ma ghidez dupa preturi de regula pt ca, ma ales cand e vorba de sanatate nu ne uitam la bani, dar e bine de stiut, ca sa ne "pregatim". multumesc!
  •  
    • 5 mesaje
    13 Mai 2003, 10:43
    0 0
    Danelutza,
    Pot sa-ti spun care au fost preturile la ceea ce mi-am facut eu.
    In primul rand, prima consultatie a fost gratuita. Ma dusesem pentru o masea de minte care mi s-a rupt in gura. Pe langa asta, la consult s-a mai descoperit si o carie. Deci costurile au fost cam asa:
    consultul gratuit
    extractie masea minte rupta 400.000 lei
    tratament canal 200.000 lei
    obturatie 350.000 lei
    Dupa extractie am mai fost la un control care a fost de asemenea gratuit.
    Obturatia este cu compozit fotopolimerizabil (parca asa se numeste), adica arata exact ca dintele si are garantie de 2 ani.
  •  
    • 149 mesaje
    13 Mai 2003, 11:06
    0 0
    multumesc frumos, carmen.
    o sa va povestesc cum a fost.
  •  
    • 2 mesaje
    13 Mai 2003, 13:33
    0 0
    Carmen, multumesc mult. M-am programat pentru joi. Sunt cam sceptica dupa experientele avute, dar cand mi-am facut programarea mi s-a confirmat ca prima consultatie e gratuita, asa ca merita incercat. Te voi tine la curent.

Monica, multumesc pentru sfat. Nu imi este necunoscut termenul de obturatie, dar obisnuinta ... bat-o vina! In ce priveste motivul pentru care-mi cad obturatiile, numai un medic imi poate spune. Sper sa-l aflu la urmatorul consult.
  •  
    • 636 mesaje
    14 Mai 2003, 12:55
    0 0
    Draga Elena,
    motivele pentru care iti pierzi obturatiile pot varia. Fie ca esti o persoana foarte stresata si in mod involuntar scrasnesti din dinti (ziua poti simtii o stare de inclestare a maxilarelor,noaptea nu te auzi scrasnind dar daca dormi cu cineva...iti poate confirma zgomotul). In timp ce se produce aceasta frecare a dintilor presiunile sunt foarte mari, nefiziologice.Ca urmare a acestor presiuni obturatia cedeaza.
    Ar mai putea fi vorba despre o obturatie foarte mare, care nu are o adernta buna pe peretii dintelui.Poate ai tu nenorocul de a nimerii coji de nuca in fursecuri...poate rozi oase.
    O alta cauza ar fi salivatia abundenta(frica stimuleaza scretia de saliva). Aceasta salivatie impiedica uscarea cavitatii si se interpune intre dinte si materialul de obturatie.In timp apare un mic spatiu...care din mic devine mare...si obturatia cade.
    Si nu in ultimul rand o fotopolimerizare insuficienta a materialului.

Cu aceasta ocazie vreau sa va spun ca mai toti medicii folosesc seringile si acele atraumatice, preanestezia cu spray (obiectivul stomatologiei moderne fiind absenta durerii si confortul pacientului.) Asa ca va rog sa aveti curajul de a merge la stomatog. Si daca gasiti medicul cu care comunicati bine, care sa va faca sa zambiti veti fi mai relaxate, nu veti mai merge de durere sau de nevoie ci pentru ca vreti dinti sanatosi.
    Important este sa va duceti copii la medic atunci cand nu au probleme, sa ii acomodati cu cabinetul si medicul, sa le aratati pe mami nu o doare (mama este persoana in care au incredere...ea nu le vrea raul niciodata)si ca se pot aseza pe scaun cu incredere. Si apoi mai toate cabinetele au consultatii gratuite, mai ales in cazul copiilor.
    Imi cer scuze ca am uitat sa ma mai opresc...poate va plictisesc cu mesajul meu!
  •  
    • 13 mesaje
    3 Feb 2004, 23:58
    0 0
    In zilele noastre,cu atitia medici incompetenti ti-e si frica sa te mai duci la un control ceva...
    Sa va zic ce am patit la un cabinet de stomatologie maxilo-faciala unde isi desfasoara activitatea un doctor destul de renumit(in orasul meu).
    Am avut de facut o banala extirpare a unei "chestii" care imi crescuse pe gingie.Era foarte mica si nu trebuia decit sa fie taiata si apoi cauterizata gingia.Cind a ajuns la capitolul cauterizare,idiotul de doctor mi-a atins si buza.Nu stiam de ce s-a ingalbenit la fata si de ce tipa la asistenta sa-i dea nu stiu ce unguent sa-mi puna la buza.Ei bine,acum,dupa o luna,mi-a trecut si mie "buba".In schimb am ramas cu o cicatrice de toata frumusetea la buza inferioara.Ca si cum as avea o gaura in buza in portiunea aceea.Daca eram in America sau in alta tara occidentala sunt sigura ca as fi cistigat(intr-un eventual proces)o suma de bani considerabila.Dar traiesc in Romania...asa ca...aici nici nu se pune problema de vreun proces.E doar o pierdere de timp si de bani.
    In timpul acesta stau ca haioasa si-mi admir "santzul" din buza.Degeaba folosesc ruj ca tot se vede.Normal.Cum sa acoperi cu ruj o "gaura" si sa ai pretentia sa nu se observe?
    Si culmea ironiei:mi-a si luat o gramada de bani pe consultatie si pe asa-zisa operatie(de 5 minute)!!
    Voi ce parere aveti?
  •  
    • 1101 mesaje
    4 Feb 2004, 08:58
    0 0
    ca nu trebuia sa ramai pasiva...sa faci scandal si reclamatii!
  •  
    • 727 mesaje
    15 Mar 2004, 04:46
    0 0
    Buna fetelor!
    Imi pare deosebit de interesant acest subiect mai ales ca si eu merg din decembrie la dentist si inca nu mi-am rezolvat toate probleme..
    As avea o intrebare in special pt Monica, deoarece am observat ca a mentionat despre scarsaitul de dinti..Eu am aceasta pb si din cate am inteles nu poate fi tratata cumva decat prin purtarea unei proteze..In ultimul timp, mai precis de un an incep sa am si carii de colet care se dezvolta deosebit de repede si ma enerveaza groaznic!
    Banuiesc ca aceste carii se pot datora si prostului meu obicei din timpul somnului..Stiti cumva cum se pot trata aceste carii?
    Va multumesc
  •  
    • 199 mesaje
    1 Nov 2016, 08:38
    0 0

Buna ziua! Inseamn ca nu ati mers la cabinetul potrivit daca aveti astfel de probleme. Eu am prombe de ani de zile pune la cabinetul Andra Smile si nu am probleme la ele. De asemenea, am lucrari complexe si alte tipuri de tratamente la nivel dentar de care nu am ce sa comentez pentr ca au fost realizate foarte bine. Asa ca, nu trebuie sa cautati asigurari, ci cabinetul care se respecta si ofera servicii de calitate, asa cum este Andra Smile. Mergeti cu toata increderea la ei si nu veti regreta. 

•  
    • 17 mesaje
    29 Sep 2017, 17:26
    0 0
    Aveti grija la ce cabinet stomatologic apelati, nu toate isi fac treaba cum trebuie. Am avut multe probleme cu dantura pana sa dau de medicii de la Andra Smile. Mi le-au rezolvat foarte bine si acum am scapat de toate problemele. Asa ca aveti grija pe mana carui medic va lasati. La acelasi cabinet mi-am tratat problema cu papila prin injectarea de acid hialuronic si va dati seama ca nu puteam sa am incredere in oricine. Vreau sa va spun ca rezultatele au fost peste asteptarile mele, mai ales ca aceasta problema ma chinuia de ani de zile, chiar este eficient acest tratament! Recomand Andra Smile cu toata increderea!