tampoane ob
-
0 0sunt bune tampoanele ob ptr sanatatea noastra?
-
Vezi ca mai este deschis un topic cateva pagini mai in urma:
"tampoanele interne slabesc muschii vagin "
si un rapuns pertinent:
postat de: scanteie la data: 2006-08-11 10:08
tampoanele nu fac nici un rau daca sunt schimbate la momentul potrivit-3-4 maximum 5 ore.chiar daca menstruatia nu este abundenta, nu sunt recomandate tampoanele mult timp in interior fara a fi sschimbate.asta pentru ca sangele care sta prea mult in interiorul corpului dezvolta un mediu propice anumitor bacterii de la haemophilus influenza pana la spreptococus....
............. -
ca o completare la bacteriile enumerate mai sus..se citeaza in literatura de specialitate asa numitul Sindrom Shocului Toxic menstrual, cauzat de bacterii din genul Staphilococcus - de regula este specia St. aureus. Simptomele acestui sindrom constau in senzatie de lesin, febra ridicata, varsaturi, diaree, si aparitia unei eruptii tipice- in genul celei alergice localizate pe picioare sau pe maini.aparitia frisoanelor duce la o invazie septicemica a bacteriei- aceasta trece in sange-, ceea ce implica automat un tratament de urgenta la spital, cu administrare de perfuzii cu hidrocortizon, glucoza, antibiotice-de regula Staphilococcus aureus -acelasi care da cunoscutele furuncule- este sensibil la lactamice de tipul oxacilinei.
toata atentia trebuie concentrata la curatenia mainilor inainte de manipularea tamponului.plus timpul de mentinere al acestuia in interior.atat! -
Eu as sfatui pe toata lumea sa evite pe cat posibil tampoanele interne. Eu le-am folosit cam 3-4 ani si cam exclusiv si am avut probleme. E adevarat ca sunt mai comode, nu exista riscul de a te pata (asa de mare ca la cele normale), dar faptul ca sta acolo, in vagin, o chestie care ar trebui sa iasa, nu e deloc sanatos. Si ca sa imi sustin ideea, pentru ca nu o pot face decat prin exemple (ca nu le am cu bacteriile si streptococii), am sa va spun ca din cauza tampoanelor interne si a anticonceptionalelor am avut un polip la baza colului uterin. Acuma nu e sigur 100%, dar cel mai probabil ca asta a fost. In plus, dupa un an, mi s-a descoperit o rana pe col, care a trebuit caterizata si care tot de la cauzele amintite se trage (indirect; cand mi s-a extirpat polipul a ramas o mica rana, pe care nu am mai tratat-o atunci si a evoluat pe tot colul aproape). Asa ca...sa facem un efort in fiecare luna, timp de 4-5 zile si sa suportam tampoanele externe, mai usor de controlat si mai sanatoase.
-
Folosesc tampoane interne de....nici nu stiu...vreo 8 ani, nu am avut nimic de la ele, ce sa ai? te speli zilnic dimineata si seara, schimbi tampoanele des si gata. Mi se par mult mai nesatatoase astea externe, stai acolo cu tamponul ala pe care se aseaza toate bacteriile si il porti dupa tine asa....iac!!! la astea interne, tocmai ca riscul ca bacteriile sa intre in vagin e mai mic!!!!