Rana colului uterin!

•  
    • 6 mesaje
    29 Aug 2006, 13:19
    0 0
    Buna, Evelor!
    Am si eu o mica-mare problema despre care am mai gasit ceva discutii pe forum! Sper ca veti gasi si pentru mine raspunsuri la fel de folositoare ca in trecut! Spun asta pentru ca e prima data cand incerc forumul si am o doza de indoiala! Dar...sa trec la subiect!
    Acum 3 luni mi s-a descoperit, al un examen ginecologic 9la care am mers din cauza unor scurgeri albicioase), o rana destul de mare pe col! Am facut Papanicolau si mi-a iesit nivelul 2, adica BINE. Doctorul meu mi-a propus cauterizarea, ca fiind singura solutie in situatia mea (rana era deja mare).
    Asa ca am facut cauterizarea care a fost o interventie minora (nedureroasa, putin de tot neplacuta si o recomand din suflet tuturor celor care au un dram de frica in privinta asta). Doctorul mi-a spus ca imi voi reveni complet dupa 3-4 luni.Dupa cauterizare am luat ceva antibiotic si ovule Betadine timp de 10 zile. Alt tratament nu am mai facut (pansarea ranii sau alte chestii de genul).
    Ce ma nelinisteste pe mine este ca mai am inca scurgeri si nu stiu de la ce ar putea fi. La Papanicolau nu mi-au iesit micoze sau alte chestii in afara de "frotiul inflamator"; nici nu aveam cum sa mai fac pentru ca am fost f atenta la igiena.
    De la cauterizare am facut pauza in viata mea sexuala (cu o singura exceptie, acum 1 luna, cand am avut un raport sexual cu prietenul meu, dar care a cam durut si apoi am spus ca e mai bine sa astept refacerea totala.
    Este normala scurgerea aceasa? M-ar ajuta oare un tratament naturist? Ma poate sfatui cineva?
    Va multumesc si astept sfaturile voastre!
  •  
    • 6 mesaje
    29 Aug 2006, 13:32
    0 0
    Nu ma poate ajuta nimeni? Mersi!
  •  
    • 575 mesaje
    29 Aug 2006, 14:09
    0 0
    Eu nu pot sa te ajut deoarece nu mi-am facut cauterizare, desi si eu am o rana pe col.. Frotiu inflamator inseamna de obicei leucocite si resturi de la inflamatie. S-ar putea sa fie de la rana, zic eu, pana se reface. Dar n-ar fi trebuit sa-si revina de 2 luni? Poate te pot ajuta evele care au trecut prin asa ceva. En inca nu m-am decis sa merg la cauterizare pt ca nu sunt convinsa - un doctor mi-a zis sa ma duc sa scap o data, altul mi-a zis ca pana nu fac copil sa nu ma gandesc la asa ceva, s-o tratez prin tratament.
  •  
    • 91 mesaje
    29 Aug 2006, 15:19
    0 0
    draga anca.
    m-am grabit sa-ti raspund, dar nu stiu daca ai precizat cat timp a trecut de la cauterizare..
    Eu am facut o cauterizare acum 6 luni.
    scurgeri am avut dupa cauterizare vreo luna si jumatate chiar 2 si doctorul mi-a spus sa nu am contact sexual 2 luni.
    antibiotice nu am luat, decat niste ovule..dar am fost la "pansat" in fiecare saptamana timp de 5 saptamani!
    Daca problemele persista, incearca alt medic.
    Te pup si sanatate multa
  •  
    • 6 mesaje
    29 Aug 2006, 19:26
    0 0
    Va multumesc pentru promptitudine! Am facut cauterizarea de aproape 3 luni si "frotiu inflamator" mi-a iesit inainte de a face cauterizarea. Scurgerile nu stiu de ce le mai am...ma gandesc ca poate ca nu s-a vindecat de tot rana. Mie mi-a spus doctorul ca s-ar putea sa nu treaca din prima de tot. dar...nu stiu ce sa zic! Va pup si eu!
  •  
    • 6 mesaje
    29 Aug 2006, 19:27
    0 0
    Si, Oana, ce iti facea la pansat? Ca mie nu mi-a spus dr. nimic de asta! mersi inca o data!
  •  
    • 99 mesaje
    29 Aug 2006, 20:08
    0 0
    Buna!
    Si eu mi-amm facut o cauterizare in martie. Mai am inca niste scurgeri (doctorita mi-a zis ca sunt normale - o femeie nu poate fi uscata). M-am dus si eu la pansat in fiecare saptamana. Nu se intampla nimic neobisnuit, curata rana.

Sanatate!
  •  
    • 91 mesaje
    30 Aug 2006, 08:39
    0 0
    la pansat..imi baga o solutie cremoasa cu ceva care arata ca o seringa. nu-mi amintesc exact ce si in tot acest timp eu in fiecare seara imi puneam cate un ovul.Nu mi-a dat nici un antibiotic, nimic, dar repet fara contact sexual mai mult timp.Dupa ce am inceput activitatea sexuala nu am avut dureri sau discomfort.Te pup
  •  
    • 6 mesaje
    30 Aug 2006, 10:56
    0 0
    Multumiri1 Sper sa nu fie nimic grav faptul ca am incercat si eu dupa 2 luni, dar am simtit un disconfort si apoi m-a durut. Ma ingrijoreaza chestia cu pansatul. Chiar nu mi s-a spus despre asta.Am mai citit eu pe forum, dar doctorul numai tratament mi-a dat! Sper sa fie OK1 Oricum, in septembrie am sa ma duc la consult! Va pup pe toate!
  •  
    • 7 mesaje
    3 Sep 2006, 22:17
    0 0
    Anca, si eu am fost cauterizata si nu mi-a spus medicul de pansari...mi-a dat un tratament cu ovule si antibiotice dupa, repaos sexual 2 luni, si fara baie...doar dusuri. Este f important sa mergi la medic la control, eventual sa iti faca si o colposcopie(cu un fel de microscop se uita pe colul uterin). Si disconfortul din timpul actului sexual e probabil mai mult grija ta pt ceea ce ar putea sa se intample, incearca sa nu fii stresata si sa te relaxezi;