stie cineva ce inseamna uter bicorn ?
-
29 Aug 2006, 10:470 0salut tuturor! am intrat pe site si mi-a placut f mult, asa k m-am inscris imediat.
as avea si eu o problema: in urma cu cateva luni am facut un ecograf, in urma caruia am fost diagnosticata cu uter bicorn. am inteles k asta inseamna ca voi ramane greu insarcinata, cel putin asa mi-a spus medicul ginecolog. mentionez k iau marvelon de 1an si jumatate.am 24ani si sunt proaspat casatorita, deci nu ma grabesc sa raman insarcinata prea curand, poate din primavara.
intrebarile mele sunt:
ce inseamna exact uter bicorn si cum influenteaza el sarcina sau posibilitatea de a ramane insarcinata?
cat timp trebuie sa ma protejez dupa renuntarea la marvelon ca sa pot ramane insarcinata? -
29 Aug 2006, 11:58buna si eu am uter bicorn inseamana ca uterul tau e impartit in 2 pe jumatate de un sept acest sept poate sa il imparta de sus pana jos , sau numai jumatate
e o anomalie genetica, asa te-ai nasut toate fetele au un vaita intrauterina uter bicorn dar septul se resoarbe in luna 7-8 de viata intra
dar noi suntem mai speciale dr meu mi l-a descoperit abia anul acesta pt ca pana acum am fost numai la tampiti dar spre norocul meu am dat de dr marinescu bogdan care mi-a explicat ca femeile cu bicorn nu pot tine sarcina decat in cazul in care fatul se fixeaza in partea mai mare a camerei uterului
de aceea iminenta de avort la femeile cu bicorn e mai mare, dar anomalia se poate indrepta numai pe cale chirurgicala, eu in toama asta voi incepe investigatiile in sensul ca imi voi face o histerosalongografie, si at se va decide dc ma opereaza sau nu
despre anticonceptionale nu te pot sfatui pt ca nu am luat niciodata
sanatate si sa iti faci investigatiile din timp pt ca dc vei ajunge la operatie nu vei ramane gravida imediat deci totul de rezolva cu rabdare, durere si timp -
29 Aug 2006, 12:35Multumesc mult de tot , draga cora_s. te rog, daca mai afli ceva sa nu uiti sa-mi zici si mie, sunt avida de informatie in acest domeniu. dupa cum am pus, nu ma grabesc acum sa raman insarcinata, dar vreau sa fiu pregatita pentru orice, sa stiu ce treb sa fac si cum sa ma ingrijesc.
multa bata si multa sanatate in continuare.