mamografia
-
12 Mai 2003, 10:490 0am si eu o intrebare: stie cineva ce este mamaografia, adica cum se face, in ce consta, ce poate arata o astfel de analiza. multumesc celor ce imi vor raspunde!
-
12 Mai 2003, 14:31Mamografia este o metoda de investigatie paraclinica, un fel de radiografie a glandei mamare.Sanul este asezat pe un suport si compresat cu un alt plan pentru a obtine o imagine pe film.Este o metoda neinvaziva(nu te inteapa, nu te taie)prin care se vizualizeaza glanda mamara.Nu trebuie sa te sperie aceasta investigatie,este una de rutina,care ar trebui efectuata regulat de toate femeile de peste 30 de ani.
-
12 Mai 2003, 14:35multumesc mult, monica. eu credeam ca se face cu seringa si imi era ceva teama. nu am 30 de ani inca dar ma gandeam sa imi fac una pentru ca in ultima vrme am tot felul de dureri in sani, tot felul de intepaturi. la palpare nu se simte nimic dar ma gandeam ca poate ar fi bine sa fac o mamografie. multumesc mult de informatii si de incurajare!
-
12 Mai 2003, 15:25Durerile si intepaturile pe care le simti apar premenstrual?
daca da...asta e raspunsul organismului tau la impregnarea hormonala specific perioadei care precede menstruatia.Dar nu strica sa mergi la medicul ginecolog pentru o consultatie. Oricum el este cel care iti va da si recomandarea pentru mamografie. Curaj si optimism! Nu te mai speria inainte de a fi cazul.