intrebare

•  
    • 9 mesaje
    26 Aug 2006, 15:31
    0 0
    salut fetelor! as vrea sa va intreb daca steriletu se poate pune chiar daca nu ai un copil. am auzit ca nu-ti poti pune sterilet daca nu ai un copil facut. e adevarat? si dc? multumesc mult!
  •  
    • 141 mesaje
    26 Aug 2006, 16:14
    0 0
    Buna, steriletul e avortiv deci lasa omul sa se formeze dar impiedica lipirea lui pe uter. Acuma pentru a promova rahaturile ca anticonceptionalele si steriletul, firmele au inceput sa dea nume ciudate oamenilor in formare ca zigot, fetus de te doare mintea. Anticonceptionalele iti distrug sanatatea prin hormonii ce le au. Steriletul poate cauza perforatii.Uite un link la care neaparat sa te uiti:
    http://www.sfaturiortodoxe.ro/avortul/anticonceptionale-avort-4.htm
    Unde se fac astazi cele mai multe avorturi? Nu se fac la spital, nu la ginecologie, nu la cabinete particulare, ci în biserica. Asa sa stiti dvs. care trebuie sa plecati de acum cu aceasta veste trista, ca cele mai multe avorturi se fac în biserica.

In biserica de zid, nu în biserica spirituala, sa nu intelegem gresit. Bise rica este de zid, de lemn, de materie si biserica sufletelor. Aici înauntru se fac. Va arat. Va dovedesc. Femeia se poate afla în fata altarului si în momen tul acela se face în ea un avort. Poate ca preotul este cu mâinile în sus pentru sfintirea Darurilor, si în burtile femeilor se savârsesc avorturi. Ne-o spun medicii. Medicii ne spun ca dupa zamislire copilul, timp de sapte zile, merge din trompa în uter. In alte sapte zile, încearca sa se lipeasca de uter si se face placenta sau casa copilului. Si în alte sapte zile, total 21, are loc prima zvâcnire a inimii, dar pâna atunci a fost viu, cu sistem nervos. Medicii ne-o spun. Stiinta ne-o spune.

Dar tot ei ne spun ca un om poate vietui nelipit de uter 14 zile, 7+7, dupa aceea moare. De aceea trebuie sa se lipeasca de uterul mamei, de sânul matern, ca sa înceapa sa se hraneasca din mama.

Ei, bine! Steriletul împiedica lipirea copilului de uter si copilul moare si se produce avortul.

Anticonceptionalele fac acelasi lucru prin toxicitatea care se creeaza.
  •  
    • 689 mesaje
    26 Aug 2006, 16:30
    0 0
    si eu am auzit ca steriletul nu e recomandat inainte de a avea copii, dar nu stiu exact de ce...
    Cel mai bine ia anticonceptionale, macar reduc riscul de cancer de ovare si endometru cu 50%.
  •  
    • 141 mesaje
    26 Aug 2006, 16:36
    0 0
    Cine vrea sa puna sterilet sau anticonceptionale face pacat, si trebuie sa-si tina pacatul singura, nu trebuie sa il share sau sa-l imparta cu celelalte. Dupa aia sa zica, eu am fot nevinovata dar uite pe eva mi s-a spus, etc. Daca cineva vrea avort sau sterilet sa nu le lasam sa pacatuiasca. Uite ce zice la sfaturi duhovnicesti: Daca o femeie vrea sa faca avort si tu ii dai sfat sa nu faca avort, dimpotriva insisti sa nasca copilul si, daca datorita insistentei tale reuseste si nu face avort si naste acel copil, atunci acel prunc nascut iti va fi ca stergerea unui avort, a unui pacat al tau. Oricum , orice pacat faci e bine sa te si spovedesti. Evele pot deveni pro viata . Daca esti casatorita si vrei sa-ti pui sterilet cu de la tine convingere e ca si cum ai rupe unicul trup care se formeaza prin casatorie. Caci trupul tau e si al barbatului iar trupul barbatului e si al tau. Sa zici eu fac ce vreau cu trupul meu e mult mai grav pentru casatorie decat a-l insela pe barbat. Daca tu zici eu fac ce vreau cu trupul meu si imi pun ce vreau, atunci trebuie sa-l lasi si pe barbat sa faca ce vrea cu trupul lui. Crestinismul zice ca trupul tau e si al barbatului iar trupul barbatului e si al tau . Nu lasa sa-ti fie duhovnica o lesbiana desfranata care a condus Organizatia Femeilor NOW, si care spune doar prostii,pentru ca jumatate din cuplurile din US divorteaza pentru ca femeile si-au ales duhovnica si conducatoare o lesbiana iar in 85% din cazuri motivul fiind cine stapaneste telecomanda.
  •  
    • 9 mesaje
    26 Aug 2006, 16:59
    0 0
    dar am 20 de ani si inca nu sunt pregatita pentru a avea un copil, ce pot sa fac altceva?
    Am sa incerc varianta cu anticonceptionale
  •  
    • 9 mesaje
    26 Aug 2006, 17:03
    0 0
    apropo, reteta de anticonceptionale se poate lua numai de la un ginecolog? nu prea stiu si de asta va intreb pe voi (pe altcineva nu am)astept raspuns, pls. Va multumesc mult
  •  
    • 551 mesaje
    26 Aug 2006, 17:37
    0 0
    heii!!!! gabi_2007 HABAR N-AI DESPRE CE VORBESTI!!!!!!

du-te si abereaza pe forumul sfaturiortodoxe.ro nu aici!!!

raluchia, steriletul nu se pune inainte de a face un copil. du-te la ginecolog sa-ti prescrie anticonceptionale si foloseste si prezervativ daca n-ai un partener stabil.

intreaba medicul!! el te va lamuri cel mai bine!

multa bafta!
  •  
    • 737 mesaje
    26 Aug 2006, 18:25
    0 0
    gabi ce ai patit???? ai luat-o razna?
  •  
    • 982 mesaje
    26 Aug 2006, 19:43
    0 0
    Gabi, ce propui? Abstinenta?
  •  
    • 427 mesaje
    26 Aug 2006, 20:01
    0 0
    raluchia cred k reteta se poate lua side un endocrinolog. eu una am luat-o de la ginecolog. o sa iti faca niste analize si o sa iti prescrie ce e mai bine pt tine. si eu cred k anticonceptionalele sunt cele mai bune data fiind varsta si faptul k nu ai nascut. dar ai grija ca nu te protejeaza si de boli.
  •  
    • 427 mesaje
    26 Aug 2006, 20:02
    0 0
    gabi nu stiu daca ti-ai dat seama da aberezi degeaba cu noi
  •  
    • 2331 mesaje
    26 Aug 2006, 20:39
    0 0
    Io acusica am o fetita mai vine una pe teava.Zic ca doi copii mi-ar ajunge.Ma gindesc dupa sa imi pun sterilet.Daca nu mi-as pune, oricum zic io, inca sunt tinara, asi mai face putinel sex cu sotul meu, si daca ramin iar grea? Fac copii cu nemiluita si pe urma aparem la pro tv ca n-avem ce hali? Mie mi se pare lipsit de bun simt sa torni copii si sa ai pretentii sa ti-i creasca statul sau sa iti dea altii de pomana.Si mie ca si altora probabil ne place sa stam cu cracii in sus, dar sa ne asumam responsabilitatea actelor noastre.Nu vrei copii, baga tata de anticonceptionale si sterilete si alte metode.Mie mi se pare mai crima sa nasti un copil si sa nu ai ce ii oferii decit sa previi o sarcina nedorita.O seara buna
  •  
    • 141 mesaje
    26 Aug 2006, 20:40
    0 0
    Biserica catolica admite doar metoda calendarului iar Biserica Ortodoxa nu admite nici metoda calendarului. Orixce femeie casatorita e pregatita de copil chiar daca nu o vede, dar vorbeste cu sotul tau si o sa-ti ofere solutia. Unui copil ii trebuie multa iubire si putini bani, uita-te in jurul tau si vezi cum sunt tinerii de bani gata , nu toti. Nu trebuie sa va inchinati idolului cariera , dar sa stiti ca eu scriu din iubire si nu sunt impotriva voastra, voi daca vedeti pe cineva incercand sa faca greseli il lasati in pace?
    Spirala sau steriletul a aparut la inceputul sec. XX. Ea este in primul rand un mijloc avortiv timpuriu. Prin producerea intentionata a unei congestii de iritatie in tesutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este impiedicata si acesta moare. Ca si efecte secundare se pot cita infectiile, perforatii ale uterului cu pericolul ranirii intestinului, sangerari, dureri. Incepand din 1987 datorita proceselor intentate companiilor producatoare, in SUA s-a renuntat la folosirea spiralelor, acestea fiind fabricate doar pentru export.

Pilula anti-baby a inceput sa fie comercializata la inceputul anilor '60, beneficiind de multa reclama care o prezenta ca nevatamatoare. Luata de femei fara prea multa gandire si prescrisa fara grija de medici, ea a devenit mina de aur a vanzatorilor de pilule si medicamente. Nu a trebuit sa treaca multa vreme pentru ca sa se constate efectele importante asupra intregului organism pe care le avea pilula, care de fapt intervenea in ciclul de reglare hormonala a corpului feminin, deconectandu-l de la ritmul natural.

La 10 ani de la introducerea pilulei aparusera deja 600 de lucrari stiintifice despre efectele colaterale ale acesteia La sfarsitul anilor '60 una dintre cele mai bine vandute carti din SUA a fost cea a Barbarei Seamon - "Procesul doctorilor impotriva pilulei", in care se descriu toate efectele secundare mai importante pe baza unor anchete pe langa ginecologi americani de renume. Intre acestea se mentionau: efecte secundare cardiovasculare si cerebrovasculare (infarct cardiac, imbolnaviri ale sistemului circulator, hemoragii cerebrale, tromboembolii), favorizarea de infectii (urmare a libertinajului sexual care a devenit posibil prin utilizarea pilulelor), riscul de cancer (cancer de san in special cancer de piele, cancerul ficatului cancer al tesutului mucoasei uterine) tumori benigne, modificari in aparatul digestiv, tulburari oculare, tulburari psihice (inrautatire a afectivitatii, dezechilibru, depresie, modificari de personalitate).

In concluzie, se poate spune ca niciodata pana acum nu s-a mai administrat un produs farmaceutic atat de puternic, cu atat de multe efecte necunoscute, unor oameni sanatosi, fara ca sa existe necesitate din punct de vedere medical. Niciodata pana acum nu s-a mai permis prezenta in comert a unui produs farmaceutic cu atat de multe si grave efecte secundare cunoscute ca si aceste pilule. Niciodata pana acum un produs farmaceutic nu a adus atatia bani industriei farmaceutice. In SUA pilula este desemnata ca si cel mai mare furnizor de bani pentru farmaceutica. Asa cum constata un cercetator, Joyeux:

"Daca apar una sau doua publicatii stiintifice care arata pericolele legate de pilula, atunci in mod sigur in luna urmatoare se dau publicitatii luari de pozitie care sustin exact contrariul, pentru a neutraliza urmarile prea periculoase pentru industria farmaceutica".

Pe de alta parte, desi era prezentata ca un inhibitor al ovulatiei, s-a putut constata ca pilula este tot un mijloc de avort timpuriu, potrivit studiilor independente intreprinse de medici germani, olandezi, americani etc. Adeseori ovulatia are loc si atunci copilul moare, fiind lipsit de hrana, deoarece pilulele usuca glandele care ar trebui sa i-o asigure. In SUA, la Congresul "Federatiei Nationale a Avortului" din 1985, cu ocazia discutiilor asupra planificarii familiei, s-a ajuns la urmatoarea formula adoptata de congres: "Nu va faceti iluzii. Pilula si spirala sunt avortive". Astfel, adevarul a iesit la iveala, desi multi ani s-a cautat sa se as
  •  
    • 141 mesaje
    26 Aug 2006, 20:42
    0 0
    Sarut mana, maicuta mea,
    Sunt eu, cel din pantecele tau, care-ti soptesc la ureche cat sunt de speriat, de trist si de indurerat pentru ca vrei sa ma omori, crezand ca-ti sunt o grea povara... Dar tu nu stii cat e de greu sa nu-ti aud cantecul de leagan, sa nu ma bucur de mangaierile tale, sa nu iti vad chipul tau, maicuta draga.

Cat as vrea sa ma cuibaresc la pieptul tau izvorator de tihna, liniste, pace si bogata dragoste! Ce puternici am putea fi impreuna si cum am invinge toate necazurile si mai ales ce frumoasa ar fi viata alaturi de tine.

As vrea si eu sa ma pot bucura de frumusetea cerului senin, sa alerg cu voiosie prin campul inflorit, sa-ti impletesc mandra cununita si sa tresar nedumerit de ciripitul vesel al vrabiilor certarete...

Ti-as incanta sufletul cu multe ghidusii, iar dragalaseniile mele ti-ar descreti fruntea in clipele de cumpana. Te-as ocroti si m-as face scut impotriva necazurilor.

Nu gandi ca sunt mic si neputincios, pentru ca primindu-ma pe mine in viata ta, maicuta buna, pe Pruncul Hristos il primesti. Tresar de bucurie gandind cum ti-ai rezema capul obosit pe umarul meu si cata putere ai gasi acolo, cum voi 'fi reazemul batranetilor tale.

Maicuta, trebuie sa-ti marturisesc ce frica-mi este la gandul ca lama taioasa ma va sfasia si ma va transforma in bucatele mici, fara de viata, care vor ajunge la gunoi...

Oare tu nu auzi cum imi bate inimioara si cum tremur de frica?

Maicuta draga, as vrea sa ma pot uita in ochii tai si sa te rog sa ai mila de mine, sa-ti zambesc dragalas - cum numai eu stiu - si sa te strang in brate si sa-ti dau forta si curaj, incredere si convingerea ca nu omorandu-ma pe mine vei scapa de necazuri, ci abia atunci vei da de greutati, pentru ca il vei mania pe Bunul Dumnezeu.

Tu stii cat e de greu sa suporti o nedreptate: o observatie, o mustrare venita din partea cuiva care-ti raneste doar orgoliul. Imagineaza-ti ce inseamna pentru mine sa port povara nedreptatii tale, cand tu ma dai nu numai mortii pamantesti, care e atat de grea, dar ma lipsesti si de lumina lui Hristos.

Ma rog Maicii Domnului sa te lumineze si sa-ti dea putere, intelepciune si un pic de dragoste si mila si pentru mine, cel ce sunt trup din trupul tau, suflet din sufletul tau, copilul tau nevinovat. Amin
  •  
    • 689 mesaje
    26 Aug 2006, 20:42
    0 0
    Acum am vazut ca incep sa faca figuri in farmacii daca nu ai reteta pentru anticonceptionale. Asa ca cel mai sigur e sa mergi la un ginecolog sau la un cabinet de planning si iti pot prescrie ei unele. Eu in Timisoara am fost la cabinetul de planning de la spitalul Bega si cat am fost studenta le-am primit gratuit - exista ceva program pentru asa ceva in care anumite anticonceptioanle se dau gratuit.
    Cred ca in ultimul an se eliberau gratuit numai in complex la policlinica studenteasca, si acolo nu m-am dus ca era un incuiat de doctor la ginecologie.
  •  
    • 551 mesaje
    27 Aug 2006, 00:39
    0 0
    GABI DU-TE SI DEBITEAZA IN ALTA PARTE!!! PLS!! ai tu ceva pe constiinta de comentezi atata dar plsss abereaza cui e interesat!!!!
  •  
    • 106 mesaje
    27 Aug 2006, 09:54
    0 0
    Gabi e un tip pervers, il intuiesc cine este si daca nu se potoleste s-ar putea sa-l fac de ras. Nu are nici o prietena si nu a cunoscut cu adevarat nici o femeie de vorbeste in felul asta...
  •  
    • 2331 mesaje
    27 Aug 2006, 11:12
    0 0
    Pai daca e baiat e si mai misto, putini baieti din ziua de azi si-ar asuma responsabilitatea unui copil.Asa ca Gabi tata, daca cumva esti mascul, sa vezi ce senzatii tari o sa traiesti cind iubi ta v-a veni la doi ani cu cite un puradel in brate.Strabunica mea a nascut 18 copii, anunta-ma cind o sa ii bati recordul.Mentionez ca strabunica nu era in nici o secta sau alte cestiuni d'acest gen.Pur si simplu ii placeau copii si avea si cu ce sa-i intretina.Spor la treaba Gabitu'
  •  
    • 106 mesaje
    27 Aug 2006, 12:46
    0 0
    Mikialdea, uite, a deschis un topic langa asta care se cheama la fel "intrebare". Exact la primul post al lui are niste cuvinte: "De ce o dau intr-una cu Biserica? Pentru ca am fost martor la niste minuni"...a zis "martor" deci e clar ca s-a dat de gol...as zice eu mai multe, dar vreau sa vad ce reactie are...
    De cele mai multe ori oameni ca el sunt cei care sunt mai murdari decat cei pe care ii judeca. Sa-si vada barna din ochiul lui si apoi paiele altora...daca tot o da cu biblia.
    Stiu exemplare care au luat-o razna si si-au gasit refugiu in biserica, biblie, etc, dar pe care le interpreteaza dupa capul lor. In subconstientul lor au impresia ca sunt "trimisi", ca fac bine pe pamant -nebuni din astia stiu cativa-...sunt de compatimit.
  •  
    • 44 mesaje
    27 Aug 2006, 14:19
    0 0
    intrebare pt gabi_2007: esti casatorita? ai copii? daca da cati?