Sterilitate

•  
    • 3 mesaje
    25 Aug 2006, 19:03
    0 0
    Buna fetelor!

Am si eu o problema. Am avut chisturi ovariene (si nici ovulatie nu am avut), dar am scapat de chisturi. Am avut o durere mare, in acea perioada a lunii, jos de tot, deasupra osului de care am scapat, dar tot nu reusesc sa fac copii. Ce imi recomandati sa fac de acu in colo? Imi doresc foarte mult un copil...
  •  
    • 737 mesaje
    26 Aug 2006, 00:17
    0 0
    pai du-te la doctor si o sa iti recomande ceva, aici nu pot sa imi dau cu parerea pt k nu cunosc. si daca nici asa nu merge incearca sa faci insamantare artificiala, asta merge sigur in cazul in care nu ai avut probleme cu uterul
  •  
    • 403 mesaje
    26 Aug 2006, 08:32
    0 0
    Merge in proportie de 15% inseminarea artificiala de ce dai sperante degeaba inainte de a te informa ?Dute la doctor, iti spun ca sunt in situatia ta dar sa stii ca te asteapta multe analize si foarte multi bani de dat;iti spun din proprie experienta.....dar poate tu ai mai mult noroc.Nu te lua dupa gura lumii deoarece pot fi multiple motive pentru care tu nu faci in acest moment copii:trompe infundate(eu am 2 operatii de desfundare), nu ai ovulatie(asta se rezolva cu medicamente)etc dar nu in ultimul rand trebuie si sotul tau sa isi faca analize(spermograma) ca poate fi el de vina si tu sa fii sanatoasa.
    Iti doresc multa bafta .
  •  
    • 3 mesaje
    26 Aug 2006, 09:08
    0 0
    Va multumesc mult de sfaturi.
    O sa ma duc la doctor si o sa vad ce este de facut.
    Tuturor fetelor in situatia mea, le doresc sa faca macar 1 copil.
    Sanatate tuturor.
  •  
    • 403 mesaje
    26 Aug 2006, 10:16
    0 0
    La fel iti doresc si eu tie si tuturor fetelor in situatia noastra.In primul rand trebuie sa avem rabdare si incredere in Dumnezeu ca va veni soarele si pe strada noastra.Fetelor fruntea sus si hai sa ne bucuram de viata, sa incercam macar sa ne luam gandul de la aceasta problema, si sa speram ca vom fi si noi mamici in curand;sa nu mai lacrimam(cazul meu) in momentul in care vedem un copil sau o gravida pe strada.Asta mi-am propus eu cel putin si cred ca voi reusi .
  •  
    • 737 mesaje
    26 Aug 2006, 14:20
    0 0
    viocris imi cer scuze dar eu asa stiam k in cazul in care uterul e sanatos merge, se pare k nu e asa
  •  
    • 403 mesaje
    26 Aug 2006, 14:51
    0 0
    Poate ca tu asa ai crezut mie asa mi-a spus doctorul ca sunt cam 15 % sanse la inseminare artificiala(costa cateva milioane lei)si 25-30% sanse la fertilizarea in vitro(costa cateva mii de eurpentru ca iti dai seama ca m-am interesat fiind pusa in fata faptului.Nu ma intreba de ce este asa mic procentul pentru ca nu stiu sa iti raspund concret.
  •  
    • 737 mesaje
    26 Aug 2006, 15:22
    0 0
    mersi de informatie
  •  
    • 737 mesaje
    26 Aug 2006, 15:23
    0 0
    si bafta pe viitor
  •  
    • 205 mesaje
    28 Aug 2006, 07:46
    0 0
    Mady dupa un an de zile din momentul in care incerci sa ramani gravida si nu reusesti atunci sunteti considerati cuplu steril, dar dute la doctor si vezi ce tratament iti da sa faci.
  •  
    • 225 mesaje
    28 Aug 2006, 08:46
    0 0
    viocris, cum ti-am dat seama ca ai trompele infundate? sau doctorul, ce consult/ analize ti-am facut de ai descoperit asta?

si eu incerc sa ma bucur de viata dar e tare greu...
  •  
    • 403 mesaje
    28 Aug 2006, 09:00
    0 0
    Doctorul mi-a facut o analiza care se numeste histerosalpingogafie la care se vede exact starea trompelor.Iti baga cu presiune o substanta de contrast si vede exact daca intra sau daca se opreste pe undeva.Am inteles ca daca nu sunt infundate te doare foarte tare, pe mine nu m-a durut deloc(nici prima nici a doua oara.Dar ovulatie ai ?
  •  
    • 225 mesaje
    28 Aug 2006, 09:28
    0 0
    nu stiu daca am ovulatie. stiu ca ar trebui sa fac acele teste de ocvulatie, dar le-am facut doar intr-o luna cand m-am bucur ca am ovulatie si am facut dragostea chiar atunci, ca apoi sa aflu ca a doua liniuta trebuie sa aiba aceeasi densitate ca prima. am f foarte dezamagita de asta...

apoi mai e metoda cu masurarea temperaturii dar mi se pare ingrozitor sa faci asta mereu, in fiecare zi, cat mai multe luni. la mine ciclu e destul de neregulat.

stiu ca ar trebuie sa vad daca am ovulatie si ma intreb de multe ori in decursul unei luni daca am, daca am avut, etc, dar mi-e sila sa traiesc numai pt asta - teste de ovulatie, consulturi, apoi vesnicele teste de sarcina negative, dureri de cap, greata, care potr fi interpretate ca semne dar pot fi si de la o migrena, etc.

ce cred eu ca trebuie sa fac este sa ma relaxez si sa nu mai tin cont de asta.
  •  
    • 403 mesaje
    28 Aug 2006, 09:55
    0 0
    Ai dreptate, din cauza asta am intrerupt si eu orice fel de tratament, pentru ca ajunsesem sa fim roboti, sa numar zilele cand ar trebuie sa existe ovulatia, sa fac teste de ovulatie incepand cu ziua a 9 a,etc. etc. si asta 2 ani jumate.Sfatul meu este sa faci si acea analiza ca sa vezi daca trompele sunt OK si nu in ultimul rand sotul sa-si faca spermograma(stiu ca este greu la mine a durat cam 6 luni sa-l conving sa trebuie sa o faca ca sa-l scoatem pe el din discutie).Iti doresc multa bafta.
  •  
    • 225 mesaje
    28 Aug 2006, 10:30
    0 0
    nu stiu ce sa zic cu aceste analize. si daca sotul nu este ok, ce pot sa fac? tot cu el imi doresc sa am copii, pt ca pe el il iubesc, nu vreau copii de la alta persoana. decat de la brad pitt.

e tare greu, in jurul meu avem prieteni numai cupluri cu copii.

si luna trecuta a fost ingrozitor, am avut diverse semne pe care nu le-am avut pana acum, mi-a si intarziat, mi-a iesit si a doua liniuta la testul de sarcina - e adevarat f stearsa, iar ca apoi sa-mi vina. data viitoare ce voi face cand vor fi aceste semne? ca se pare ca nu inseamna nimic...offfff, innebunesc si-mi pare rau de asta.

acum am 29 de ani, in ianuarie fac 30. daca pana la 35 nu se intampla nimic, vom infia 2 copii.
  •  
    • 403 mesaje
    28 Aug 2006, 10:52
    0 0
    Daca sotul este de vina exista si pentru el tratamente, nu zice nimeni sa faci copii cu alt barbat.Eu din pacate fac 32 ani si m-am gandit la acelasi lucru ca daca nu voi face pana la o anumita varsta sa infiez dar totusii mai exista speranta care moare ultima.Vezi cazul Nadiei, Laura Stoica(Dumnezeu s-o ierte), Sanda Ladosi(am aflat si eu abia saptamana trecuta), eu inca mai sper ca voi reusi, sau cel putin nu concep ideea de a nu deveni mama.
  •  
    • 205 mesaje
    28 Aug 2006, 11:04
    0 0
    Dragele mele prin acelasi lucru am trecut si eu. Trei anu de zile am facut tot felul de tratamente si tot degeaba, pana la urma verdictul a fost VITRO. Asa ca am zis ca mai stau 2 ani (pana la 30) sa vad daca raman, daca nu la 30 de ani fac vitro si daca nu se prinde din prima, infiez un copil.
  •  
    • 403 mesaje
    28 Aug 2006, 11:40
    0 0
    Poate as incerca si eu IN VITRO dar nu-mi pot permite sa dau atatia bani pentru un procent atat de mic.
  •  
    • 205 mesaje
    28 Aug 2006, 12:01
    0 0
    Nici pe mine nu prea ma incanta ideea, dar sotul meu vrea ca sa fie cu inima impacata ca a incercat tot ce se puitea inainte de a infia un copil.
  •  
    • 3 mesaje
    28 Aug 2006, 13:16
    0 0
    Va multumesc mult ca sunteti alaturi de mine si ca imi spuneti ce sa fac.
    De 4 ani de zile fac tot felul de tratamente, o sa merg si cu sotul la doctor, dar speranta cea mai mare este in Dumnezeu. Sunt constienta ca daca EL nu vrea sa avem copii, nu vom avea; daca EL vrea sa avem, vom avea si fara tratamente, ii sta in putere asa ceva.
    Intotdeauna in viata EL ne ajuta sa trecem pente toate problemele si toate greutatile.
    Speranta va muri ultima, iar increderea in EL niciodata.