cu ce as putea trata vulvo vaginita???

•  
    • 297 mesaje
    23 Aug 2006, 13:04
    5 1
    Am fost la doctor si mi sa dat clotrimazol ovule 10zile unul pe zi si tantum rosa spalaturi vaginale. Cu ce as putea sa le inlocuiesc? As putea folosi Lomexin crema???
  •  
    • 827 mesaje
    23 Aug 2006, 14:32
    2 2
    de ce trebuie sa le inlocuiesti??? de ce sa nu faci tratamentul dat de medic?

lomexin are 2 variante, ovul (unica aplicare) si crema. ce ti-a iesit la analize? daca ai candida trebuie sa folosesti ovulul, doza unica, la interval de 3 zile iar partenerul - crema.
  •  
    • 297 mesaje
    23 Aug 2006, 14:53
    2 1
    nu am candida am dora vaginita si ma intrebam doar daca pot sa ma dau cu crema lomexin ca este mai usor decat cu tantum rosa. nu mia zis nimic medicul pentru partener
  •  
    • 599 mesaje
    23 Aug 2006, 21:11
    0 2
    foloseste gynozol ovule se prezinta in 2 variante o cutie cu 3 ovule si una cu 6. iti recomand pe cea de 6, iti introduci cate un ovul seara la culcare timp de 6 zile. este f bun, are spectru larg si e special pt vulvo-vaginite. eu am folosit clotrimazol si nu mi-au facut bine deloc, mai ales ca sunt f rigide. gynozol se prezinta sub forma unor ovule gelatinoase moi. le umezesti f putin inaite de a le introduce. si nu are ce sa-ti faca rau. renunta la clotrimazol
  •  
    • 2209 mesaje
    24 Aug 2006, 18:31
    2 1
    Nu renunta la Tantum Rosa. Si eu am avut vulvovaginita de curand si mi-a trecut destul de greu... Crema Lomexin nu are nici o legatura cu Tantum Rosa. Tantum Rosa e pentru curatarea locului inainte sa pui ovulul...ce legatura are crema aia? Crema e pentru tratament, nu pentru curatarea locului. Nu renunta la Tantum Rosa!
  •  
    • 599 mesaje
    24 Aug 2006, 22:00
    0 0
    eu cand am fost la medicul ginecolog mi-a spus sa renunt la spalaturile cu tantum rosa pt ca favorizeaza aparitia candidozei si mi-a recomandat sa fac spalaturi o perioada cu ciai special pt zona genitala, se gaseste la plafar. eu am avut trichomonas si am urmat sfaturile doctorului si intr-adevar ma simteam mult mai bine de la ceai decat de la tantum rosa.
  •  
    • 2209 mesaje
    24 Aug 2006, 23:17
    1 0
    Mai nu neaparat sa se spele cu Tantum Rosa, dar cu ceva trebuie spalat inauntru inainte de ovule... Eu ma simteam mult mai bine dupa spalatura cu Tantum Rosa. Nu ma mai ustura asa..
  •  
    • 8403 mesaje
    24 Aug 2006, 23:21
    0 0
    nu va mai prostiti cu toate ceaiurile si cu alte produse cosmetice "speciale" pentru zona intima..vopi stiti ca nici nu este recomandat macar sa folositi acestea pentru igiena locala deoarece distrugeti flora microbiana saprofita Doderlein?

cel mult e indicata apa cu bicarbonat in spalaturi in cazul candidozei.

pentru cea cu vulvovaginita...NU POTI FACE tratamentul fara a face in prealabil testul Papanicolau si o antibiograma. cu "retete "dupa ureche riscati sa stricati tot echilibrul natural al zonei
  •  
    • 297 mesaje
    25 Aug 2006, 11:38
    0 1
    Multumesc fetelor pentru sfaturi. Dar eu nu vreau sa folosesc tantum rosa sau in special irigatorul din cauza mamei mele care nu stie ca am inceput viata sexuala. si nu vreau sa ma prinda daia intrebam de alt tratament. mai usor doar cu ovule. Cat despre crema lomexin am mai folosit odata si a fost f buna. apropo a folosit-o cineva?
  •  
    • 2209 mesaje
    25 Aug 2006, 11:47
    0 0
    Da, eu am folosit-o. Cu ea ma dadeam cand eram virgina si aveam cate o ciupercuta. Eu sunt foarte sensibila in zona intima si ma irit imediat. Ma dadeam cu lomexin cat imi zicea medicul, si trecea. Si acum am o iritatie si nu vreau s ama duc la medic, ca numai ce am terminat de vreo 2 luni tratamentul pt vulvovaginita, nu sunt pregatita psihic pentru inca unul... Si ma dau cu lomexin...sper sa treaca. Cred ca e o iritatie de la detegent - mama asa zice, ca probabil nu am clatit foarte-foarte bine chiloteii dupa ce i-am spalat- sau de la apa, ca m-am spalat in exces.. Nu stiu exact, dar oricum, sper sa se treaca. Cert este ca nu e o din nou vulvo-vaginita pe care am avut-o, ca nu i-au mai aparut bubite partenerului.. Pusi fetele!
  •  
    • 297 mesaje
    25 Aug 2006, 12:27
    0 0
    La mine partenerul nu are nimic nici un fel de simtome doar eu am o mica usturime si secretia subtire si un pic abundenta, am fost la medic si mi-a zis ca am vulvo vaginita. si mia dat tantum rosa si clotrimazol. si eu ma intrebam daca pot folosi lomexin crema in locul lor?
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2006, 12:57
    0 0
    Vulvovaginita micotica

Candida vaginala este responsabila pentru o mare parte a vulvovaginitelor. Este o boala cu care se confrunta multe femei, care apeleaza destul de tarziu la doctor pentru tratarea ei. Dr. Magdalena P. a explicat cum se transmite si cum se constata aceasta boala.

Transmitere: prin contact sexual. Consta in transformarea florei saprofite de Candida (care se gaseste in mod normal in vagin si este inofensiva) intr-o flora patogena (care produce vulvovaginitele). Factorii care contribuie la aceasta transformare sunt: utilizarea recenta a antibioticelor, sarcina, agenti imunopresori, diabet zaharat.

Clinic se va constata: Prurit intens (in principal observat); Leucoree (scugeri) albicioasa, branzoasa, aderenta; Dispareunie (dureri in timpul actului sexual); Disurie (dureri in timpul urinarii); Eritemul (inrosirea ) si edemul labiei mici. Toate acestea cresc in intensitate in apropierea menstruatiei.

Diagnosticul se pune prin examen cu valve si examen al secretiei (microscopic si pe culturi). Important este faptul ca odata diagnosticata cu vulvovaginita micotica, chiar si cu tratament, de cele mai multe ori infectia va revine periodic. Avantajele tratamentului fiind ca scapi de aceste efecte suparatoare pentru o perioada mare de timp. Bine de stiut este ca in cazul sarcinii si diabetului, tratamentul este foarte dificil.

Tratamentul este:
    1. Ca pentru toate vulvovaginitele; foarte important: evitarea contactului sexulal pana la vindecarea infectiei; tratarea concomitenta si a partenerului; aplicarea locala de corticosteroizi, daca priritul este de nesuportat; toaleta locala cu antiseptice ca si Cloramina; evitarea lenjeriei sintetice
    2. unul intre urmatoarele:
    A. Cotrimoxazol - crema aplicata de 2 ori pe zi, timp de 7 zile (14 zile in cazuri refractere la tratament); ovule vaginale 1 pe zi, timp de 7 zile. Puteti gasi aceasta substanta in urmatoarele preparate comerciale: Gynocanesten, Clotrimazol.
    B. Miconazol - o aplicatie crema pe zi, timp de 7 zile; un ovul pe zi, timp de 7 zile; preparate comerciale: Miconazol, Gynozol.
    C. Ketoconazol - un ovul pe zi, timp de 5 zile; o capsula pe zi, timp de 5 zile; Preparate comerciale: Nizoral.
    D. Nistatin - un ovul pe zi, timp de 7-14 zile; tratament oral in functie de recurente.

Astfel un singur medicament, de preferat creme sau ovule, sunt suficiente pentru o simpla infectie. In cazul recurentelor, va recomand nostatin sau nizoral pe cale orala, timp de 7-14 zile, si terapie locala (creme, ovule) inainte de menstruatie, 2 cicluri succesive.

In concluzie ar fi bine sa evitati prima infectie cu candida, din cauza recurentelor frecventa. In timpul actului sexual sa folositi prezervativul, mai ales daca banuiti ca partenerul a avut contacte sexuale neprotejate cu mai multe femei. In cazul diabetului si gravidei, e necesara o atentie deosebita.
  •  
    • 297 mesaje
    25 Aug 2006, 13:04
    0 0
    explicatimi si mie ca nu inteleg sa folosesc si crema si ovule sau doar una din ele???
  •  
    • 415 mesaje
    25 Aug 2006, 13:12
    1 0
    Vulvovaginita este inflamatia vulvei si/sau a peretilor vaginali ca urmare a unei infectii.
    Germenii cei mai frecvent implicati in aparitia vulvovaginitei sunt: Candida Albicans, Gardnerella vaginalis, Trichomonas vaginalis, dar exista o multitudine de alti agenti patogeni care pot fi implicati in aparitia acestei afectiuni, singuri sau in asociere.
    Din acest motiv n-am inteles exact daca ai facut examenul secretiei vaginale?
    Spui ca nu este vorba de candida.De unde stii?Asa a zis ginecologul fara sa-ti faca analiza secretiei vaginale?
    Daca da atunci care este diagnosticul exact?
  •  
    • 12 mesaje
    6 Sep 2006, 21:22
    1 0
    Am gasit subiectul vostru (eu deschisesem deja topicul "medicamente") si as vrea sa ma lamuresc un pic.
    Eu am vaginita si mi s-au prescris Diclofenac, Colposeptine (ovule vaginale), Ciprolen,Metronidazol.

Vulvo-vaginita se manifesta tot prin scurgere albicioasa consistenta si usturimi ?

Va rog, mai ales fetele care s-au confruntat cu aceste usturimi sa-mi scrie ce si cum au facut ca sa scape de ele.

•  
    • 1 mesaje
    21 Iun 2010, 11:57
    0 0
    am si eu o vaginita acuta si mi-a dat lomexin. am uns acolo cu degetul si ma manca foarte tare!! e normal?
  •  
    • 15 mesaje
    24 Iun 2010, 00:00
    1 1
    voi aplicati crema si in vagin? ma refer al clotrimazol, lomexin, canesten...eu am canesten crema si scrie pe ea ca este ptr uz extern si ca se aplica afara pe piele si pe clotrimazol crema am impresia ca scrie tot uz extern si nu inteleg cum ar trb sa treaca vaginita daca eu aplic crema afara
  •  
    • 108 mesaje
    26 Iun 2010, 17:49
    1 0
    ai nevoie si de ovule. si de un antimicotic sistemic luat pe oral
  •  
    • 2 mesaje
    7 Iul 2010, 10:30
    0 0
    eu zic sa nu-ti agresezi una din cele mai sensibile zone cu produse de sinteza, cauta ceva natural, mai ales ca esti la inceputul vietii sexuale. iti dau id-ul meu, daca vrei , mai vorbim costin.monicaioana@yahoo.com