edeme in sarcina (preeclampsie?)
-
22 Aug 2006, 11:550 0buna, fetelor.
de cateva zile mi se umfla din ce in ce mai rau picioarele. azi dimineata chiar m-am trezit si cu mainile umflate (ca sa nu spun ca imi si amortesc noaptea).... la inceput le-am pus pe seama caldurilor ingrozitoare, insa.... o colega mi-a zis sa fiu foarte atenta sa nu fie vreo preeclampsie...
m-am documentat pe net despre ce inseamna preeclampsia si .... m-am cam speriat...
pana vineri cand ma duc la doctorul meu, vin la voi sa-mi spuneti daca ati trait vreuna dintre voi aceste .... modificari, schimbari... nu stiu cum sa le spun....
va rog, sunt in a 25-a saptamana de sarcina si pana acum nu am avut probleme. baietelul meu e ok din toate punctele de vedere, dupa toate analizele(eco si amnicenteza), insa imi fac griji....
cu tensiunea n-am avut probleme, fiind chiar mica... nu stiu ce sa fac, dar trebuie sa ma linistesc, nu?
astept cu nerabdare parerile sau experientele voastre.
multumesc frumos anticipat si va doresc numai bine
va pupa vio -
22 Aug 2006, 13:13si eu sunt insarcinata, saptamana 34, mi se mai umfla picioarele.am facut analiza de urina si nu e vorba de albumina, asa ca beau 1 litru de ceai de cozi de cirese pe zi + apa (nu minerala) si cat mai putina sare si are efect.
incerc sa stau cat mai putin cu ele atarnate si mai mult cocotate pe perne.
mainile am citit la alte eve ca este normal sa-ti amorteasca, mai ales noaptea. -
22 Aug 2006, 13:22Viorica fa un sumar de urina (incluzind proteinuria)pentru a verifica prezenta proteinei
Cele trei simptome ale preclampsiei sunt:
-Prezenta unor edeme patologice (la picioare nu f ingrijoratoare,la fata sau la maini devin ingrijoratoare)
-Cresterea tensiunii,mai mare de 140/90
-Proteina in urina (proteinuria)