alergie la soare?

•  
    • 58 mesaje
    19 Aug 2006, 22:09
    0 0
    Nu am avut niciodata probleme cu soarele. Tenul meu e masliniu, asa ca nu m-am ars niciodata.
    Anul acesta , desi m-am protejat cu cremelotiuni si nu am stat nici la ore aiurea la plaje, am facut bubitze mici pe brate si in zona decolteului. am incetat sa stau la soare si au disparut. Acum, dupa o sapt am iesit la cumparaturi si am stat mai mult in soare. Si au reaparut. Ce se intampla?
  •  
    • 415 mesaje
    19 Aug 2006, 23:37
    0 0
    In cazul unei urticarii solare simpla, totul reintra in normal dupa 8-10 zile daca in tot acest timp vei evita soarele.
    Daca alergia se repeta va trebui sa eviti saorele de fiecare data cand te expui neprotejata la soare.
    Va trebui sa foloseasti pe zonele expuse la soare :fata, decolteu, spate, brate, picioare o crema cu factor de protectie (FPS) peste 30 sau ecran total,care sa aiba mentionat pe eticheta "Testat dermatologic",cu 1/2 ora inainte de a iesi din casa.
    Dar cel mai bine du-te la un medic dermatolog.
    Alergia la soare se mai numeste eruptie polimorfa (ELP)Dar ELP-ul este de obicei o alergie la UVA; de aceea, trebuie sa verifici intotdeauna daca lotiunea are si filtru UVA

Mai este deschis un topic aici:
    "Ajutati-ma, am Alergie la Soare!!!"
  •  
    • 90 mesaje
    27 Aug 2006, 16:55
    0 0
    Si eu am avut aceeasi problema ca si tine anul acesta.de fapt eu aveam si cand eram mica dar de vreo cativa ani buni n-am mai patit-o.Ia calciu lactic de doua ori pe zi cate o pastiluta.trece sigur!