Ajutor
-
0 0Acum 8 luni m-am dus la medic sa imi prescrie contraceptive. S-a uitat la mine si mi-a prescris Novynette. Problema e ca m-am ingrasat foarte tare de la ele. Nu mai vreau sa ma duc la medic ca iarasi imi prescrie altele "dupa ochi", si de accea Va cer ajutorul: Care nu ingrasa????
Va multumesc. -
Kristina, Novynette sunt printre anticonceptionalele cu cea mai mica concentratie de hormoni (ultramicrodozate) - uite si un link pt mai multe info http://www.romedic.ro/medicina/contraceptie/COC.htm.
Problema cred k este alta. Antibebe de regula cresc apetitul si pofta de mancare (ele nu ingrasa, dar ce bagam noi in gura da). Ti-ai supravegheat alimentatia in primele luni de utilizare? De regula asa se recomanda pana se obisnuieste corpul nostru cu ele; ulterior dispare si pofta de mancare.
Evele, oricat de bine intentioante ar fi, nu pot sa iti recomande via forum un anume anticonceptional pt k totusi avem de-a face cu hormoni.
Dc esti nemultumita de Novynette, fugi la doctor (eventual la un cabinet de planning familial k sunt f priceputi in asa ceva), explica-i ce ai patit si schimba-le. -
evelor, nu faceti prostia pe care am facut-o eu!!! anticonceptionalele mi-au facut foarte mult rau. daca as putea sa dau timpul inapoi nu as mai lua nici moarta! pe langa faptul ca dupa ce le-am intrerupt mi-au aparut chsturi dupa chisturi( le-am luat cam 3 ani), din cauza ca ovarele au fost mult timp in repaus, nu reusesc sa raman nici insarcinata! si nu am nici o problema , doar ca mi-a spus medicul ca dupa anticonceptionale ovarele isi reiau din nou activitatea mai greu iar la mine au trecut 8 luni si se pare ca nu functioneaza in parametrii normali. tin sa va spun ca inainte de pastile ciclul meu era la fix 28 de zile. acum toate s-au dat peste cap. sfatul meu este sa incerci sa te protejezi altfel. nu-ti strica organismul , ca anticonceptionalele astea sunt moarte curata. crede-ma pe cuvant!
-
nikol30 nu e valabil pt toata lumea ce ti se intampla tie, depinde de la organism la organism. poate nu ai luat anticonceptionalele care ti se potriveau cel mai bine, si din cauza asta sunt reactii adverse acum. si bebe o sa faci daca nu ai alte probleme, stai linistita eu zic k o sa vina si el
toate la vremea lor
dar daca ar provoca astfel de reactii la toate femeile nu ar mai lua nimeni -
a fost umilul meu sfat!!! e adevarat ca fiecare organism reactioneaza altefel, dar trebuie sa recunoastem ca intr-adevar hormonii acestia nu sunt buni!!! voi faceti cum credeti ca este mai bine pentru voi, eu am patit-o si de aceea cand aud ca cineva vrea sa ia anticonceptionale mi se face parul maciuca in cap!
-
nikol are dreptate, chiar daca nu e bine sa generalizezi. Stiu de la multe prietene si cunostinte ca au patit-o nasol fizic si psihic de la anticonceptionale. Evident, cine le ia de ex. de 1-2 ani si (inca) nu are nicio problema ca va spune ca sunt ok...dar dezechilibrele din organism de multe ori nu se vad

Revenind la subiect: evident ca trebuie sa nu le mai iei daca in 8 luni deja te-ai ingrasat. Mergi la un alt medic si discuta cu el. -
eu iau de 5 ani,nu am nimic si le-am si schimbat la greu,lucru care nu e f bun pt corp
si am luat si cu concentratie mare si f mare de hormoni si nu am pus nici un gram! ! si nu am avut greturi sau alte efecte adverse..
Deci ideea e ca totul depinde de organismele noastre,nu putem generaliza!
PS
aca m-as duce in desertul sahara cele 2 lucruri pe care le-as lua cu mine ar fi APA si CONTRACEPTIVELE