ginecolog....

•  
    • 114 mesaje
    16 Aug 2006, 00:41
    0 0
    fetelor stie cineva un medic ginecolog bun in buc?pllllsss..k vreau sa iau anticonceptionale si mi-e cam frik de reactii adverse...k multi le prescriu aiurea.
  •  
    • 114 mesaje
    16 Aug 2006, 00:43
    0 0
    voi ati avut probleme?numai knd aud unele fete care zik de ingrasat si pilozitate mi se face pielea gaina...voi ati avut experiente neplacute?
  •  
    • 8403 mesaje
    16 Aug 2006, 01:35
    0 0
    personal nu am luat contraceptive.dar am vazut efectele la alte persoane.si da..aportul acesta hormonal in timp le-a adus la foarte multe kilograme in plus, varice si pilozitate.

de ce nu incerci prezervativul?e mai simplu..
  •  
    • 1063 mesaje
    16 Aug 2006, 08:20
    0 0
    pui mik..vezi ca mai e un topic cu 'ginecolog bun in bucuresti"..sunt acolo mai multe sfaturi..te pup
  •  
    • 689 mesaje
    16 Aug 2006, 09:00
    0 0
    Daca iei un anticoncepional de moda veche normal ca te ingrasi. Trebuie sa te orietezi penru anticonceptionale noi, cu putini hormoni si preferabil trifazice ca sa simuleze cat mai bine ciclul natural. De ex: Logest,Marvelon, Triquilar...
  •  
    • 44 mesaje
    16 Aug 2006, 09:05
    0 0
    pui mik, sa nu iti fie frica sa iei anticonceptionale - sunt cea mai buna metoda de protectie contra sarcinilor nedorite. Singurul inconvenient este k nu te protejeaza de BTS. Anticonceptionalele nu ingrasa ci doar cresc pofta de mancare; tb sa-ti supraveghezi alimentatia in primele 2-3 luni pana se obisnuieste corpul tau cu ele si apoi totul e OK.
    In ce priveste pilozitatea, asta era o problema a vechilor generatii de antibebe, dar acum nu mai e cazul.
    Pentru prescrierea anticonceptionalelor nu tb sa te duci neaparat la un medic ginecolog; poti sa te orientezi si spre un cabinet de planning familial.
  •  
    • 415 mesaje
    16 Aug 2006, 12:09
    0 0
    CONTRACEPTIVE ORALE COMBINATE (COC):

Efecte secundare comune la începutul administrarii COC:
    Greturi /varsaturi
    Mici sângerari intermenstruale
    /spotting
    Cefalee usoara
    Senzatie de tensiune în sâni
    Usoara crestere a greutatii corporale
    Amenoree

Semne de alarma:
    Cefalee severa sau modificata dupa începerea utilizarii COC
    Scurte pierderi de vedere,scotoame,pot sugera o tromboza.
    Icter, scaune decolorate, urini hipercrome, Pot sugera un debut de hepatita virala acuta sau o colecistopatie(sau existenta unei tumori hepatice
    Opriti COC si investigati.

COC monofazice microdozate:
    Microgynon / Rigevidon / Minidril Marvelon/Desorelle
    Femoden
    Jeanine
    Cilest
    Diane-35

COC monofazice ultramicrodozate:
    Mercilon / Novynette
    Logest

COC bi/trifazice:
    Triquilar / Tri-Regol/Coral 21
    Laurina

gasiti mai multe informatii despre COC : prezentare,mod de administrare,
    daca sunt omise,efecte secundare pe
    linkul:
    http://www.romedic.ro/medicina/contraceptie/COC.htm
  •  
    • 114 mesaje
    16 Aug 2006, 15:58
    0 0
    multumesc mult fetelor...folosesc prezervativul dar acum o sa vin in bucuresti o sa stau cu prietenul meu si cred k ar fi mai indicat sa iau antibaby
  •  
    • 23 mesaje
    4 Sep 2006, 19:15
    0 0
    intra pe www.lotusmedica.ro. o sa o gasesti acolo pe dna dr Andreescu Denis-Anca. e medicul la care merg eu. iau de 2ani anticonceptionale si nu am absolut nimic
  •  
    • 1280 mesaje
    5 Sep 2006, 08:14
    0 0
    norocul tau
    Se pot face niste dereglari hormonale ...
    Ce ziceti despre: noduli la sani, fibrom uterin, cancer la san/uter ? Toate astea sunt de la dereglarile hormonale.
    Daca totusi cineva ar vrea sa ia anticonceptionale ar trebui facute ANALIZE. Majoritatea medicilor recomanda direct, dupa ureche, fara nici o analiza. Exista persoane care deja au nivelul de estrogen prea ridicat, pt care un surplus de anticonceptionale, le este suficient sa faca noduli.
  •  
    • 689 mesaje
    5 Sep 2006, 08:44
    0 0
    rozzz mai invata...anticonceptionalele protejeaza de cancerul uter si ovare. Si conform ultimelor studii estrogenul nu creste riscul de cancer la san....
  •  
    • 126 mesaje
    5 Sep 2006, 23:13
    0 0
    anticonceptionale un subiect controversat
    se spune: rezolva mici probleme, creeaza altele mai mari
    aceeasi rec ca in celalat topic
    dr.conteanu - mat bucur