stari de oboseala..

•  
    • 3 mesaje
    12 Aug 2006, 11:51
    0 0
    De ceva timp am niste stari accentuate de oboseala si nu reusesc sa imi dau seama din ce cauza le am. De exemplu daca ma trezesc intr-o zi la ora 10:00 cel tarziu pana la ora 13:00 ma simt epuizata cu toate ca nu fac absolut nimic.Pe langa starile astea de oboseala imi cade si parul f rau.Pentru par am facut tot felul de tratamente dar..la cea mai mica suparare daca bagam mana in par o scoteam plina de par.Am incercat dupa sa iau niste calciu dar la fel fara mari rezultate..A mai trecut cineva dintre voi prin asa ceva? sau aveti idee cam care ar fi cauza?
  •  
    • 415 mesaje
    12 Aug 2006, 12:23
    0 0
    Oboseala poate fi provocata de o multime de cauze, dintre care cele mai des intalnite sunt:

- intensitatea si durata muncii fizice si intelectuale;

- factorii de mediu (temperatura, lumina, zgomotul);

- factorii de natura psihica (responsabilitati, griji, conflicte);

- monotonia sau rutina muncii;

- lipsa unui program de exercitii regulat

- boli si dureri.

Daca nu ai o activitate care sa te streseze,somnul iti este suficient,nu ai griji ,nu esti plictisita si faci si miscare regulat,inseamna ca trebuie sa te orientezi catre cauze medicale.
    Cauzele medicale cele mai comune sunt: bolile endocrinologice, neuromusculare, de imunitate si inflamatorii.
    Cauzele psihiatrice pot fi manifestari ale: anxietatii, depresiei, furiei,etc.
    Simptomul complex al oboselii cronice a inceput sa primeasca din ce in ce mai multa atentie si s-a dovedit ca acesta apare mai des la adolescenti si la adultii tineri. Femeile sunt afectate mai des decat barbatii.
    Mergi la dr si fa-ti analizele,daca esti f tanara poate fi vorba doar de o simpla anemie ,dar e bine sa stii exact cauza.
    Iti doresc multa sanatate!
  •  
    • 3 mesaje
    12 Aug 2006, 12:37
    0 0
    Am 22 de ani.O sa ma duc sa imi fac analizele poate o fi cum spui tu vreo anemie...mersi pt raspuns
  •  
    • 8403 mesaje
    12 Aug 2006, 14:24
    0 0
    e posibil sa ai si hipotensiune...hipoglicemie...

esti genul retras sau cel care face multe plimbari in natura?
  •  
    • 3 mesaje
    12 Aug 2006, 15:27
    0 0
    mai retrasa sunt dar plimbari in natura nu prea fac ..mai mult pe acasa
  •  
    • 8403 mesaje
    12 Aug 2006, 16:33
    0 0
    si atunci d eunde vrei sa iti iei energia, draga mea?

am avut o perioada probleme foarte mari cu coloana-si a trebuit sa stau mai mult in casa..la sfarsitul perioadei respective eram atat de secatuita de energie si atat de sensibila la raceli incat mi-au mai trebuit cateva luni sa imi revin complet.

esti tanara..iesi...nu conteaza unde.dar stai in aer liber cat mai mult!